Ηράκλειο Αττικής: Ο λόγος στους πολίτες για τις αλλαγές στις υποδομές στην πόλη

Ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) εκπονεί για πρώτη φορά ο δήμος Ηρακλείου Αττικής και καλεί τους κατοίκους της πόλης να κάνουν τις δικές τους προτάσεις και να καταθέσουν τις δικές τους παρατηρήσεις.

 

Τι σημαίνει όμως «Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας»; Πρόκειται για τον σχεδιασμό που στόχο έχει να βελτιώσει τις υποδομές της πόλης (οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, κοινόχρηστοι χώροι, δημοτικά κτίρια) στην κατεύθυνση της καλύτερης και ασφαλέστερης κυκλοφορίας και πρόσβασης για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

 

Συγκεκριμένα, το Σχέδιο υποδεικνύει παρεμβάσεις και διαμορφώσεις που θα μπουν στον τεχνικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής την επόμενη περίοδο και τα οποία θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινή μετακίνηση και πρόσβαση στην πόλη για ΑμΕΑ, ηλικιωμένους κ.α.

 

Η τελική πρόταση της μελέτης του ΣΑΠ τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ώστε και οι πολίτες να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις αφού εξετάσουν το Σχέδιο.

 

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Ηρακλείου σημειώνει ότι «το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί καμπάνια με σχετικό ερωτηματολόγιο, τα αποτελέσματα του οποίου συνέβαλαν στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.

Το ΣΑΠ έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr (ενότητα Καμπάνιες & Διαβούλευση) με λεπτομέρειες για το πώς μπορεί κάποιος να μετέχει στη διαβούλευση».

 

«Μια από τις κύριες προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν το Ηράκλειο να γίνει πόλη πιο φιλική και προσβάσιμη, μια πόλη που όλοι θα μπορούν να μετακινούνται με τις ίδιες ελευθερίες και δυνατότητες. Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας είναι το εργαλείο που θα μας βοηθήσει να το πετύχουμε καθώς, μέσα από αυτό, θα προσδιορίσουμε όσα θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια σε αυτή την κατεύθυνση», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU