Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος – Ηράκλειο Αττικής: Για ποιο λόγο ψηφίζουμε την Κυριακή 15 Οκτωβρίου;

Για ποιο λόγο (ξανά)ψηφίζουμε στην πόλη μας, στο Ηράκλειο Αττικής, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου;

 

Για την πρόοδο ή τη στασιμότητα;

Για την αξιοκρατία ή το ρουσφέτι;

Για την αλαζονεία της εξουσίας ή τη μετριοπάθεια και τη συναίνεση;

Για τη προστασία του δημόσιου χώρου ή τη καταπάτηση;

Για ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό προάστειο πιο πράσινο, πιο φιλικό προς τους πολίτες, πιο αποτελεσματικό στη διοίκηση ή ένα προάστιο με μια συγκεντρωτική γραφειοκρατία που θα παράγει λύσεις για ίδιο συμφέρον;

Για την αλήθεια ή το ψέμα;

 

Οι προκλήσεις είναι πολλές. Μετά τη πανδημία και τα καιρικά φαινόμενα, απόρροια της κλιματικής αλλαγής, το Ηράκλειο πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τις πολιτικές εκείνες που επιβάλλουν ένα διαφορετικό μοντέλο μετακίνησης, αξιοποίηση των πράσινων πόρων με πολλαπλασιασμό της πράσινης υποδομής, εκμετάλλευση των νέων τεχνολογιών στη κυκλική οικονομία – αναφέρομαι στην ανακύκλωση των αστικών αποβλήτων.

 

Η απόκτηση του κτήματος ΦΙΞ ήταν μια τεράστια επιτυχία. Ένας πνεύμονας ζωής που παραδίδεται σε όλους τους δημότες, που θα μετεξελιχθεί σε κέντρο παραγωγής πολιτιστικών αξιών.

 

Οι αντίπαλοι μας προσπάθησαν με σωρεία υπερβολών και δικαστικών μέσων να μας σταματήσουν. Κατέρρευσαν όλα. Επικαλέστηκαν το δήθεν πολύ υψηλό κόστος και την αύξηση των δημοτικών τελών, αρνούμενοι να συμβιβαστούν με τη σκέψη της πολλαπλής αξιοποίησης του χώρου με τη συμμετοχή των πολιτών.

 

Το κυκλοφοριακό είναι ένας βρόχος για τη ζωή του κέντρου. Ο στόχος μας παραμένει η μερική υπογειοποίηση της Μελίνας Μερκούρη σύμφωνα με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και τις μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί.

 

Θα αποκατασταθεί έτσι ο συλλεκτήριος διάδρομος από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

 

Η λύση είναι έτοιμη και την επόμενη διετία μπορεί θα υλοποιηθεί. Η μείζονα αντιπολίτευση ως υποψήφια δημοτική αρχή προβάλλει μια άλλη λύση, πολλαπλάσια σε κόστος και σε χρόνο, χωρίς να μας αποκαλύπτει πηγές χρηματοδότησης και φορέα υλοποίησης. Κούφιες λέξεις…

 

Και για να θυμηθούμε τον Σάμιουελ Μπέκετ οι λέξεις είναι ένα άχρηστος λεκές στη σιωπή. Καλύτερα η μείζονα αντιπολίτευση να σιωπά…

 

Σήμερα μπροστά στις κάλπες στις 15 Οκτωβρίου, έχοντας τα παραπάνω και πολλά άλλα στις σκέψεις μας, βρισκόμαστε όλοι  μπροστά σε μια αποφασιστική καμπή της πορείας της πόλης μας.

 

Εσείς με την ψήφο σας στις 8 του μήνα αποφασισατε. Στείλατε ένα ηχηρό μήνυμα, σκεφθήκατε, εγκρίνατε αποφασίσατε και ξεκάθαρα  είπατε όχι στο πισωγύρισμα, είπατε όχι στην αρνητική πορεία της πόλης μας.

 

Είπατε ένα μεγάλο ναι με συντριπτική πλειοψηφία  στη συνέχεια της ευθύνης της πόλης μας από το Νίκο Μπάμπαλο και τους συνεργάτες  του συνδυασμού Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη.

 

Αξιολογήσατε  με κυρίαρχη τη λογική, με κυρίαρχη την αγάπη σας, με κυρίαρχη την άποψη ότι δεν μπορεί να μηδενίσουμε  ό,τι τα τελευταία χρόνια κατακτήθηκε και δεν  ήταν όλα  εύκολα, ούτε πραγματοποιήθηκαν χωρίς  ισχυρή  βούληση χωρίς σχέδιο, χωρίς επώδυνη προσπάθεια πολλών.

 

Των υπαλλήλων  του Δήμου,  της Διοίκησης  και του Δήμαρχου  Νίκου Μπάμπαλου.

 

Δημοκρατικοί πολίτες του Ηρακλείου με την ψήφο σας του 42% επιβεβαιώσατε την θετική απόφασή σας για να προχωρήσουμε εμείς με τη συμμετοχή σας ακόμη πιο γρήγορα, ακόμη πιο αποφασιστικά, τις μεγάλες αλλαγές που θα μεταμορφώσουν την πόλη μας σε μια πόλη που αξίζει να ζεις.

 

Έγιναν πολλά, απομένουν πολλά, τα καλύτερα έρχονται για το περιβάλλον, για τον δημιουργικό πολιτισμό, για την παιδεία, για την οικογένεια, για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας ,για τον αθλητισμό αντίδοτο στην αλλοτρίωση της νεολαίας μας, για τα μεγάλα έργα που έχουμε προγραμματίσει.

 

Είναι κυρίαρχη η λογική μας, η απόφασή μας, η πίστη μας, ότι πρέπει  να υπηρετήσουμε  τον δημότη του Ηρακλείου  σαν ελάχιστο αντίδωρο της θετικής απόφασής του να μας εμπιστευθεί για τα επόμενα πέντε χρόνια την δημιουργία και προσφορά, για όλους τους πολίτες  του  Ηρακλείου.

 

Όλοι στις κάλπες να επιβεβαιώσουμε την απόφασή μας της 8 του Μήνα και να κόψουμε το δρόμο στην οπισθοδρόμηση του Ηράκλειου.

 

Η “αλλαγή” που προβάλει η συμμαχία των αντιπάλων μας, είναι πισωγύρισμα, είναι καθήλωση του Ηρακλείου, δεν ξέρουν δεν μπορούν, τους οδηγεί αυτό που ξέρουν να κάνουν τόσα χρόνια μέσα από τους προθαλάμους της κεντρικής εξουσίας, να λειτουργούν για τη νομή της και μόνο αυτό τους ενώνει, αυτό τους οδηγεί.

 

Ας θυμηθούμε πως παραλάβαμε το Δήμο πριν μερικά χρόνια  με καταρρέουσες τις σημαντικότερες  λειτουργίες του.

 

Πάμε εμπρός, το αποφάσισε ο λαός της πόλης μας στις 8 του Οκτώβρη,  το επιβεβαιώνουμε την Κυριακή στις 15 Οκτώβρη.

Όλοι στις κάλπες.   

 

Ο Επαμεινώνδας Σπυρόπουλος ήταν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου Αττικής με την παράταξη “Ηράκλειο Ανθρώπινη πόλη” με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Νίκο Μπάμπαλο

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU