Διευθυντής “Αγίας Όλγας”: «Οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, δεχτείτε την παραίτηση μου»

Η γεμάτη αγωνία επιστολή, το βράδυ της Πέμπτης, από το διευθυντή της παθολογικής κλινικής του «Αγία Ολγα» σμπαραλιάζει όλο το αφήγημα της κυβέρνησης που αρκείται στις «μαγικές εικόνες» και την ωραιοποίηση της πραγματικότητας: ο 6ος όροφος του νοσοκομείου, περιγράφει, είναι γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, οι γιατροί σε όρια παραφροσύνης, οι ασθενείς στην αναμονή, η πίεση αφόρητη. Και καταλήγει: «Δεχτείτε την παραίτησή μου»

Ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του «Αγία Ολγα», Ι. Ιωαννίδης, περιγράφει σε επιστολή του, χθες Πέμπτη 4/3/2021, τη δραματική κατάσταση στο νοσοκομείο, καθώς το πρωί της ίδιας μέρας ενημερώθηκαν ότι θα είναι το μόνο νοσοκομείο στην Αττική (των 4,5 εκατομμυρίων κατοίκων) για περιστατικά παθολογικά και covid στην πρωινή εφημερία!

Στις 9 το βράδυ, ο Ι. Ιωαννίδης σημειώνει: Έχουν γίνει ήδη >25 εισαγωγές, περιμένουν ακόμα για εξέταση ασθενείς έξω από τα ιατρεία, οι γιατροί μου στα όρια παραφροσύνης, ο 6ος όροφος γεμάτος θετικά περιστατικά (και εκτός της κλινικής covid) σε συνθήκες συνύπαρξης με κοινά περιστατικά, το νοσοκομείο γεμάτο παθολογικά περιστατικά, >70 ασθενείς συνολικά και βεβαίως η ομάδα συντονισμού αυτής της περίφημης κατάστασης ζήτησε εξιτήρια !!! μέχρι της 11 το πρωί. (ακόμα περιμένουμε ουσιαστική βοήθεια από άλλους γιατρούς και ενίσχυση). Και μέσα σε όλα αυτά και τηλέφωνα από γραφεία βουλευτών για παράπονα συγγενών ότι δεν είδαμε τους ασθενείς τους : Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα κύριοι βουλευτές!”.

«Με θλίψη και ντροπή», όπως σημειώνει στο τέλος της επιστολής, ζητά να γίνει δεκτή η παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα, γιατί «ούτως ή άλλως μόνο διακοσμητικό ρόλο παίζω». «Διατηρώ», προσθέτει, «τη θέση του διευθυντή της Α’ Παθολογικής μόνο και μόνο για να μπορέσει να διατηρηθεί η λειτουργίας της σε αυτή την κρίσιμη φάση»

Νάσος Ηλιόπουλος: «Οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης μας έφεραν εδώ»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος,αναρτώντας τη δραματική έκκληση του διευθυντή της κλινικής, σημειώνει: Οι εγκληματικές επιλογές της κυβέρνησης μας έφεραν εδώ», ζητώντας «άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα και στήριξη των ανθρώπων του ΕΣΥ, αλλά και «Να δώσουμε όλοι και όλες μαζί τη μάχη για να νικήσει η ζωή!»

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

2 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU