Αντιδράσεις και δηλώσεις από την παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Νέας Ιωνίας Μ.Καναβού

Δηλώσεις και ανακοινώσεις προκάλεσε η παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Νέας Ιωνίας Μιλτιάδη Καναβού.

 

Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος, κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα την παραίτησή του, για προσωπικούς λόγους, όπως ανέφερε.

 

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, της οποίας πρόεδρος ήταν ο Μ.Καναβός, προήδρευσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Παναγιώτης Μανούρης, δηλώνοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνει γνωστό εάν θα υπάρξει αντικαταστάτης του κ.Καναβού ή θα αναλάβει ο ίδιος τα σχετικά καθήκοντα.

 

Όπως ήταν αναμενόμενο, η παραίτηση του αντιδημάρχου Οικονομικών, προκάλεσε αντιδράσεις.

 

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε χθες μετά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής, η παράταξη «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» με επικεφαλής τον Βασίλη Χριστοδούλου:

 

«Δεν πρόλαβαν να περάσουν  παρά 3 μήνες  από την στιγμή που ο κ. Μανούρης ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου Νέας Ιωνίας και ήδη υποβλήθηκε  στις 22/3/2024, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος επίσημα σήμερα 26/3/2024, η παραίτηση του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Αναπληρωτή Δημάρχου και Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής, κ. Μίλτου Καναβού.

 

Ο κ. Μίλτος Καναβός  ήταν 18 χρόνια  συνεργάτης και  συνοδοιπόρος με τον νυν Δήμαρχο και μάλιστα πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του Οκτώβρη του  2023,  που συνέβαλε  τα μέγιστα  στη νίκη  του κ. Μανούρη.

Ο κ.Καναβος είναι ένας αυτοδιοικητικός με μακρά διαδρομή και επίσης ένας άνθρωπος που δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα όσον αφορά την ακεραιότητά και την επάρκεια του στη διοίκηση.

 

Υπό αυτό το πρίσμα και επειδή ως «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία», με μόνο γνώμονα τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και της εικόνας της πόλης, είχαμε σκοπό να υπερψηφίζουμε όσες προτάσεις της πλειοψηφίας θεωρούμε ότι κινούνται σε σωστή κατεύθυνση, ζητάμε από τον ίδιο τον κ. Μίλτο Καναβό να τοποθετηθεί δημόσια και, χωρίς περιστροφές, να γνωστοποιήσει τους λόγους της παραίτησής του.

 

Είναι ζήτημα ουσίας και δημοκρατίας να ξεκαθαριστεί το πώς και το γιατί της παραίτησης του κ. Καναβού καθώς στην πόλη σέρνονται πάρα πολλές φήμες, όπου μεταξύ άλλων γίνεται λόγος για απαιτήσεις από την πλευρά του κ. Μανουρή για υπογραφή εκ μέρους του κ. Καναβού έτοιμων, από τρίτους, αποφάσεων οικονομικού περιεχομένου.

 

Εμείς ως «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» δεν υιοθετούμε αυτές τις φήμες αλλά ζητάμε, χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες, ξεκάθαρη τοποθέτηση.

 

Η θέση και η συνολική παρουσία του κ.Καναβού στα κοινά της πόλης μας το απαιτεί.

 

Καθαρές απαντήσεις οφείλει να δώσει και ο ίδιος ο κ. Μανούρης.

 

Η πρόφαση «για προσωπικούς λόγους» δεν μπορεί να είναι η απάντηση για να δικαιολογηθεί η παραίτηση του πρώτου τη τάξει Αντιδημάρχου, όπως είναι ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, μόλις 2,5 μήνες μετά την τοποθέτηση του.

 

Αν ο κ. Μανούρης δεν απαντήσει τότε οι δηλώσεις του περί δημόσιας ενημέρωσης για όλα και διαφάνειας σε όλα θα αποδειχθούν αδειανά πουκάμισα».

 

Δήλωση έκανε και ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Αρ.Χατζησαββίδης, που ήταν υποψήφιος με την σημερινή μείζονα αντιπολίτευση «Δύναμη Προοπτικής» με επικεφαλής την πρώην Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου:

 

«Με την ιδιότητα του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής θα προσεγγίσω το τεράστιο θέμα της παραίτησης του κ. Καναβού που πολύ γρήγορα έγινε γεγονός.

 

Δεν πέρασαν ούτε τρεις μήνες και ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος κ. Καναβός Μιλτιάδης που τοποθετήθηκε Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αναπληρωτής Δήμαρχος και  Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής παραιτήθηκε. Αναμφίβολα η εξέλιξη αυτή υποκρύπτει πολύ σοβαρούς λόγους που δεν αποτυπώθηκαν και δεν ανακοινώθηκαν.  Οι πραγματικοί  λόγοι ποιοι είναι; Η λαλίστατη προπαγανδιστική «Έκφραση» τσιμουδιά. Καμία αναφορά για το συγκλονιστικό γεγονός από τις πολλές διαδικτυακές ομάδες της πόλης μας, που προκλητικά προβάλλουν τον Δήμαρχο, ούτε φυσικά από τον Δήμαρχο.

 

Προσωπικά θεωρώ τον κ. Καναβό έντιμο. Προφανώς ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών είδε παρατυπίες, εντολές άνωθεν που δεν συμφωνούσε και θέλησε να προστατέψει τον εαυτό του και καλά έκανε.

 

Το δημαρχοκεντρικό σύστημα και ο συγκεκριμένος αυταρχικός αλαζονικός χαρακτήρας του Δημάρχου, που η αυθαιρεσία του πολύ γρήγορα αποκαλύφθηκε, ενώ η συλλογικότητα γι’ αυτόν είναι άγνωστη λέξη, κατά την γνώμη μου, οδήγησαν στην παραίτηση. Θα κάνουμε όμως ερωτήσεις που οφείλει η Δημοτική Αρχή να απαντήσει.

 

Ο κ. Μανούρης γνωρίζει άριστα την δύναμη του χρήματος και  την εξουσία που ασκεί αυτό. Σε προηγούμενες ανακοινώσεις της παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» και δικής μου αναφέρθηκαν τέτοια στοιχεία. Συνεχίζει αυθαίρετα και γενικόλογα να ισχυρίζεται για καταπατήσεις οικοπέδων χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένα. Ισχυριζόταν για το οικόπεδο της Εθνικής Αντιστάσεως, κάτω από την Αγία Όλγα πως ήταν του Δημοσίου και θα δημιουργήσει «πάρκο τσέπης, ένας σύγχρονος χώρος αναψυχής με παιδική χαρά»…

 

Είναι αλήθεια ότι τα φορτηγά που χρησιμοποίησε ήταν ιδιώτη;

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει ιδιοκτήτης του οικοπέδου;

Είναι αλήθεια ότι πήγε αυτόφωρο ο χειριστής του φορτωτή; Πως προστατεύονται οι εργαζόμενοι από τις αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής; Πρέπει μήπως να ζητάνε εγγράφως εντολές για την καθημερινή εργασία τους;

 

Είναι αλήθεια ότι συναντήθηκε Αντιδήμαρχος και συζήτησε με τον «φερόμενο ιδιοκτήτη» για την αξία του οικοπέδου;

Είναι διαφανείς ή αυταρχικές διαδικασίες αυτές;

 

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Καναβός πήγε στην Καρολίδου στο γραφείο του Δημάρχου να μιλήσει με τον Δήμαρχο και τον «έστησε» επί μία ώρα και αποχώρησε;

Είναι αλήθεια ότι ήθελε ο κ. Καναβός να ελέγχει ότι υπογράφει και του διαμήνυσαν ότι δεν θα ελέγχει παρά μόνο θα υπογράφει;

Είναι αλήθεια ότι δώσατε δύο φορές εντέλλεστε στις προμήθειες για παράνομη ανάθεση σε ημέτερους;

Περιμένουμε επίσημες απαντήσεις. Όχι διάφορες φήμες από τα τσιράκια σας».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU