Περιφέρεια Αττικής – Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση του “Ιωνικού Κέντρου” στη Νέα Ιωνία

Με το συνολικό ποσό των 12.318.057,76 € συμβάλει η Περιφέρεια Αττικής στην υλοποίηση του  συγκροτήματος του “Ιωνικού Κέντρου”, στη Νέα Ιωνία, δίπλα στο σταθμό του Ηλεκτρικού στον Περισσό, το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Συγκεκραμένα, με την τροποποιητική απόφαση που υπεγράφη σήμερα από τον Γ. Πατούλη, η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με ποσό αυξημένο κατά περίπου 800 χιλιάδες ευρώ την κατασκευή του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο Ιωνικό Κέντρο. Το σχετικό ποσό έχει εξασφαλιστεί από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Αττικής.

Η υπογραφή της απόφασης πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μητροπολίτη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, της Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Λ. Κεφαλογιάννη και της Διευθύντριας Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Ο Μητροπολίτης Γαβριήλ ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη και τη σημαντική συνδρομή του στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου, επισημαίνοντας πως αποτελεί ένα μνημείο του προσφυγικού Ελληνισμού. «Είναι ένα έργο προσβάσιμο σε όλους, αποτέλεσμα μιας μεγάλης προσπάθειας η οποία γίνεται από την τοπική μας περιοχή και από την τοπική μας εκκλησία».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης από την πλευρά του επισήμανε: «Η Περιφέρεια Αττικής με τη συμμετοχή της σε αυτό το έργο συμβάλλει έμπρακτα στην ανέγερση ενός σημαντικού θρησκευτικού, περιβαλλοντικού, πολιτιστικού και εκπαιδευτικού κέντρου το οποίο θα μπορεί θα είναι ανοιχτό, όχι μόνο για τους κατοίκους της Ν. Ιωνίας, αλλά και όλης της Αττικής».

Το έργο

Το Ιωνικό Κέντρο θα έχει ως στόχο του την διαφύλαξη και την προβολή της ιστορικής μνήμης των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και θα συνδυάζει την πίστη, την παιδεία, την ανάπτυξη, την προσφορά και το σεβασμό στο περιβάλλον. Μεταξύ άλλων το έργο είναι τεσσάρων επιπέδων. Θα έχει χώρο στάθμευσης, ενώ προβλέπεται η δημιουργία Πλατείας και Πρασίνου στον περιβάλλοντα χώρο με συνολική επιφάνεια περίπου 4.560 τετραγωνικών μέτρων. Επίσης θα κατασκευαστούν υποστρώματα, κανάλια συλλογής και απορροής ομβρίων υδάτων, ενώ θα τοποθετηθούν κατάλληλα φωτιστικά σώματα, παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και ανακύκλωσης, θέσεις ποδηλάτων κ.λπ.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU