Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στη Νέα Ιωνία για τον θάνατο της ηλικιωμένης από πυρκαγιά

Τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης»

Άλλο ένα θύμα μετράμε από σήμερα Κυριακή 5/2 στο όνομα της ενεργειακής φτώχειας όταν πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε σπίτι στη Νέα Ιωνία.

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να ζεσταθεί μέσα στο ίδιο της το σπίτι και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα.

Είναι εξοργιστικό να υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που εξαιτίας της ενεργειακής φτώχειας αναγκάζονται, για να προφυλαχτούν από την βαρυχειμωνιά να θερμαίνονται με επικίνδυνα «μέσα», βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Είναι εγκληματική η πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων, η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πανάκριβου ρεύματος και καυσίμων, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στην απόγνωση τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους αλλά και όλα τα σωματεία και τους φορείς της Ν. Ιωνίας σε συγκέντρωση την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην οδό Ανατολής 18, τον τόπο όπου η συνάνθρωπος μας βρήκε τραγικό θάνατο. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.

Να μη χαθεί καμιά άλλη ανθρώπινη ζωή

Όλοι στην κινητοποίηση. Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 6.00 μ.μ.. οδός Ανατολής 18, Νέα Ιωνία και στην πορεία στο Δημαρχείο

 

UPDATE: 1.15 μ.μ.

Παράρτημα Βορειοδυτικής Αθήνας Ένωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής

Μια ακόμη συνάνθρωπός μας έχασε τη ζωή της, αυξάνοντας τη λίστα των θυμάτων της ενεργειακής φτώχειας, όταν πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωϊνές ώρες στο σπίτι της στη Νέα Ιωνία,κατά την προσπάθειά της για να ζεσταθεί.

Το ΔΣ του παραρτήματος στα Β/Δ της Ε.Λ.Ε.Π.Α. καταγγέλλει το γεγονός ότι το 2023 υπάρχουν συνάνθρωποι μας που βάζουν σε κίνδυνο και θυσιάζουν τη ζωή τους, γιατί δεν μπορούν να καλύψουν βασικές τους ανάγκες.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.00 Μ.Μ

ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 18,Ν.ΙΩΝΙΑ

ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ Η ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ.

 

UPDATE: 5.30 μ.μ.

Δ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.00 Μ.Μ. ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 18, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ Η ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ

Εχθές Κυριακή 5/2/2023 πυρκαγιά ξέσπασε τις πρωινές ώρες σε σπίτι στη Νέα Ιωνία. Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να ζεσταθεί μέσα στο ίδιο της το σπίτι και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα.

Είναι απαράδεκτο στις μέρες μας η ενεργειακή φτώχεια, να οδηγεί τους συνανθρώπους μας στη χρήση επικίνδυνων μέσων για να μην ξεπαγιάζουν μέσα στο χειμώνα.

Είναι εγκληματική η πολιτική τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και όλων των προηγούμενων, η πολιτική της «πράσινης μετάβασης» της ΕΕ, της απελευθέρωσης της Ενέργειας και της απολιγνιτοποίησης, του χρηματιστηρίου Ενέργειας, του πανάκριβου ρεύματος και καυσίμων, που οδηγεί στην οικονομική εξαθλίωση και στην απόγνωση τους εργαζόμενους και όλο το λαό.

Η Δ ΕΛΜΕ Αν. Αττικής συμμετέχει στην συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην οδό Ανατολής 18, τον τόπο όπου η συνάνθρωπος μας βρήκε τραγικό θάνατο. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΡΟΦΗ, ΣΤΕΓΗ, ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑ

Να μη χαθεί καμιά άλλη ανθρώπινη ζωή. Όλοι στην κινητοποίηση

Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 6.00 μ.μ. Οδός Ανατολής 18, Νέα Ιωνία και στην πορεία στο Δημαρχείο

 

UPDATE: 6.10 μ.μ.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Μάθαμε το τραγικό γεγονός της ηλικιωμένης γυναίκας από τη γειτονιά μας που βρήκε φριχτό θάνατο μέσα στο σπίτι της στην προσπάθειά της να ζεσταθεί… Είναι αδιανόητο το 2023 να χάνουν τη ζωή τους συνάνθρωποί μας από το κρύο, την φτώχεια και την εξαθλίωση!

Κι επειδή ξέρουμε πως είναι να μην μπορείς να ζεστάνεις το σπίτι σου,

επειδή φοβόμαστε κάθε φορά που ανάβουμε καλοριφέρ ή όποιο μέσο έχει ο καθένας και σκεφτόμαστε πώς θα πληρώσουμε τον λογαριασμό,

επειδή στενοχωριόμαστε κι εξοργιζόμαστε κάθε φορά που βλέπουμε τον παππού και τη γιαγιά των παιδιών μας τυλιγμένους με κουβέρτες για να ζεσταθούν,

επειδή, τελικά η ακρίβεια μας χτυπάει τόσο στο σπίτι (φαγητό, ενέργεια, θέρμανση κ.ά.) όσο και στους παιδικούς σταθμούς που πηγαίνουν τα παιδιά μας και δεν έχουν ούτε τα στοιχειώδη, αφού για μία ακόμη φορά υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα,

θεωρούμε χρέος μας να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση που πραγματοποιεί ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» μαζί με άλλους φορείς και σωματεία της περιοχής μας, την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στις 6 μ.μ. στην οδό Ανατολής 18, όπου βρίσκεται το σπίτι της αδικοχαμένης συνανθρώπου μας. Θα ακολουθήσει πορεία προς το Δημαρχείο.

Πραγματικά αναρωτιόμαστε: Σε κάθε κακοκαιρία τα παιδιά μας δε θα μπορούν να πηγαίνουν στο σχολείο τους και θα γινόμαστε μάρτυρες ανάλογων τραγικών περιστατικών όπως αυτό που συνέβη στην ηλικιωμένη γυναίκα;

Δε δεχόμαστε άλλο να αντιμετωπίζονται οι ανάγκες μας, οι ζωές μας ως κόστος. Απαιτούμε:

Να μη μείνει κανένα σπίτι δίχως θέρμανση!

Οι παιδικοί σταθμοί να προμηθευτούν με όλα τα τρόφιμα που υπαγορεύει το επιστημονικά καταρτισμένο πρόγραμμα διατροφής!

Κάθε εργαζόμενος γονιός (δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα) που έμεινε αναγκαστικά σπίτι με το παιδί του για όσες μέρες είναι κλειστοί οι παιδικοί σταθμοί λόγω κακοκαιρίας να μη χρεωθεί μέρες κανονικής άδειας και να πάρει κανονικά το ημερομίσθιο που δικαιούται.

 

UPDATE: 12 μ. – 7/2/23

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ

ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ

Ένας ακόμη συνάνθρωπος μας μια ηλικιωμένη γυναίκα το πρωί της Κυριακής έχασε την ζωή της προσπαθώντας να προφυλαχθεί από το κρύο μέσα στο σπίτι της. Η πυρκαγιά που ξέσπασε μέσα στο σπίτι της ηλικιωμένης γυναίκας είναι και αυτό αποτέλεσμα μια απάνθρωπης αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, που αναγκάζει φτωχούς λαϊκούς ανθρώπους να ζουν σε άθλιες συνθήκες και μέσα στην απόγνωση τους να προσπαθούν να προστατευτούν είτε από το κρύο, είτε από τη ζέστη με ότι επικίνδυνο μέσον έχουν ρισκάροντας έτσι την ίδια τους την ζωή.

Η εγκληματική αυτή πολιτική που συνεχίζεται όλα αυτά τα χρόνια, ενώ μπουκώνει με χρήμα τους ομίλους της ενέργειας με την «πράσινη ανάπτυξη» που τάχα θα έφερνε φθηνό ρεύμα για το λαό, φέρνει μόνο την οικονομική εξαθλίωση και την απόγνωση στους εργαζόμενους και το λαό.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 18 ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8/Ζ ΣΤΙΣ 6 μ.μ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

 

UPDATE: 3 μ.μ. – 7/2/23

Παράρτημα Βόρειου Τομέα του Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού & Ξενοδοχείων Ν. Αττικής

Από την Κυριακή 5/2/2023 μετράμε ακόμη ένα θύμα στο όνομα της ενεργειακής φτώχειας. Πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες σε σπίτι στην Νέα Ιωνία. Μία γυναικά έχασε τη ζωή της προσπαθώντας να ζεσταθεί και υπέκυψε στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε με σοβαρά εγκαύματα.

Μας δημιουργεί οργή να υπάρχουν συνάνθρωποι μας, που εξαιτίας της ενεργειακής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, αναγκάζονται να θερμαίνονται με επικίνδυνα μέσα ώστε να προφυλαχθούν από τη βαρυχειμωνιά, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Για την κυβέρνηση, τόσο την σημερινή της ΝΔ, όσο και όλων των άλλων που προηγήθηκαν, κυβερνήσεις και πολιτικά Κόμματα που ακολουθούν πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ για τη λεγόμενη «πράσινη μετάβαση», την απελευθέρωση της Ενέργειας και την απολιγνιτοποίηση, πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών μας! Η πολιτική που εξασφαλίζει κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο είναι η ίδια που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε οικονομική εξαθλίωση όλους τους εργαζόμενους και το λαό.

Το Παράρτημα Βόρειου Τομέα του Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού & Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους που βιώνουν καθημερινά την εγκληματική αυτή πολιτική και τους καλεί να βγάλουν συμπεράσματα. Από τη μεριά μας ανταποκρινόμαστε στο κάλεσμα των φορέων και Σωματείων της Νέας Ιωνίας και καλούμε το λαό της περιοχής στη συγκέντρωση έξω από το σπίτι που βρήκε τραγικό θάνατο η συνάνθρωπός μας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 18:00, ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΝΑΤΟΛΗΣ 18, ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΤΡΑΓΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ Η ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΑΣ.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU