Πληροφορίες για τους Παιδικούς Σταθμούς της Μητρόπολης

Πίνακας Περιεχομένων

Λίγα λόγια για την προσχολική ηλικία

Η Προσχολική Ηλικία είναι η βάση πάνω στην οποία οικοδομείται το μέλλον της ανθρώπινης κοινωνίας, αφού στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού συντελείται η διαδικασία προσανατολισμού στις κοινωνικές αξίες και κανόνες, στις δεξιότητες, τις γνώσεις, τις στάσεις ζωής, με σκοπό την ένταξη και ενσωμάτωσή του στο κοινωνικό σύνολο, αποκτώντας σταδιακά την κοινωνική κληρονομιά που του μεταβιβάζεται.

Με την εξέλιξη, τον σύγχρονο τρόπο ζωής και τις μεταβολές στη δομή της οικογένειας, ο παιδικός σταθμός έρχεται να συμπληρώσει την ανατροφή των παιδιών και να αναλάβει την ευθύνη της ασφάλειας και της σωστής διαπαιδαγώγησης, κατά την απουσία κυρίως των εργαζόμενων γονέων, αλλά και να επεκτείνει το ρόλο του στοχεύοντας στην ολόπλευρη ανάπτυξή τους.

Η Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, με υπευθυνότητα, ακολουθώντας τις παιδαγωγικές εξελίξεις, που τονίζουν πόσο σημαντικό είναι ο παιδικός σταθμός να βρίσκεται στη γειτονιά της οικογένειας, για αμεσότερη πρόσβαση και ομαλή κοινωνικοποίηση στο οικείο, καθημερινό περιβάλλον, λειτουργεί τρείς (3) Παιδικούς Σταθμούς, που φιλοξενούνται στο Νέο Ηράκλειο, στην Καλογρέζα, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η διεπιστημονική ομάδα των Παιδικών μας Σταθμών, απαρτίζεται από αξιόπιστο, έμπειρο και καταρτισμένο προσωπικό, όπου περιλαμβάνει Νηπιαγωγούς, Βρεφονηπιοκόμους, βοηθούς Βρεφοκόμους-Παιδοκόμους. Στα πλαίσια της εύρυθμης και σωστής λειτουργίας του Παιδικού Σταθμού πραγματοποιούνται συνεργασίες και με άλλες ειδικότητες, όπως Ψυχολόγο, Δασκάλα Αγγλικών, Δασκάλα Μουσικής, Δασκάλα Θεατρικού Παιχνιδιού, Δασκάλα Νοηματικής Γλώσσας, Λογοπαιδικό.

Με στόχο την ανώδυνη προσαρμογή και μετάβαση των παιδιών της Προσχολικής Ηλικίας, από την οικογενειακή εστία στο νέο σχολικό περιβάλλον, το προσωπικό των Παιδικών μας Σταθμών στηρίζεται στη συνεργασία των γονέων, αποβλέποντας στην επιτυχή, ολοκληρωμένη και αποτελεσματική αγωγή του παιδιού.

Έννοιες όπως: αγάπη, εμπιστοσύνη, αποδοχή, ισοτιμία, αλληλεγγύη είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τούς στόχους και τη φιλοσοφία των Παιδικών μας Σταθμών, έτσι ώστε να αντισταθμίζονται κατά το δυνατόν πολιτιστικές, μορφωτικές, οικονομικές και κοινωνικές διαφορές των οικογενειών.

«ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΣΤΟ ΧΤΕΣ»

Με εκτίμηση

Η Επόπτρια των Ιδρυμάτων Προσχολικής Αγωγής

της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
Κα Κατερίνα Μιχαλάκη

«Ιωνική Αγωγή Ν.Φιλαδέλφειας»

Αλεξανδρείας 35, 143.42, Ν. Φιλαδέλφεια
Τηλ. 210 2513889
E-mail: iwnikh.agwgh.filadelfeias@gmail.com

«Ιωνική Αγωγή Ν. Ιωνίας»

Βοσπόρου και Κρήνης
Καλογρέζα Ν. Ιωνίας
Τηλ. 210 2792707
E-mail: iwnikh.agwgh.iwnias@gmail.com
Facebook: Ιωνική Αγωγή Νέας Ιωνίας

«Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου»

Μ. Μερκούρη και Αδριανού 1
Πρασίνου Λόφου 91 & Μάρκου Μπότσαρη – Νέο Ηράκλειο
Τηλ: 210 2813913
E-mail: iwnikh.agwgh.hrakleiou@gmail.com
Facebook: Ιωνική Αγωγή Ηρακλείου

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU