Πρωτομαγιά στο Ηράκλειο Αττικής ή στη Ν.Φιλαδέλφεια ή και στα… δύο

Προγράμματα εκδηλώσεων για ολόκληρο το τριήμερο της Πρωτομαγιάς ανακοίνωσαν δύο δήμοι της ευρύτερης περιοχής, τόσο ο δήμος Ηρακλείου Αττικής, όσο και ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων δήμου Ηρακλείου Αττικής

Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά ανακοίνωσε για, πρώτη φορά ουσιαστικά, ο δήμος Ηρακλείου Αττικής. Επίκεντρο το Κτήμα Φιξ για ολόκληρο το τριήμερο. Αναλυτικά:

Με μια γιορτή αφιερωμένη στην Άνοιξη υποδέχεται το Μάη ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Και που αλλού; Στο Κτήμα Φιξ, το πάρκο των 28 στρεμμάτων που ο Δήμος απέκτησε για να μπορούν να το περπατούν και να το χαίρονται οι δημότες. Μια γιορτή στο τριήμερο της Πρωτομαγιάς με άρωμα από λουλούδια, από σελίδες βιβλίου, μουσική, εικαστικά και άλλα δρώμενα.

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Απριλίου (29-30/4) το Κτήμα Φιξ θα παραμείνει ανοικτό για περισσότερες ώρες, από τις 10.00 έως τις 18.00. Περίπτερα από ανθοπωλεία και φυτώρια θα περιμένουν τους επισκέπτες, ενώ επαγγελματίες της πόλης θα είναι εκεί για να τους δώσουν συμβουλές για τα λουλούδια και τα φυτά τους.

Το Κτήμα Φιξ θα είναι ανοικτό και τη Δευτέρα της Πρωτομαγιάς, επίσης από τις 10.00 έως τις 18.00, με τα περίπτερα των λουλουδιών για το μαγιάτικο στεφάνι.

Παράλληλα η Δημοτική Βιβλιοθήκη θα διαθέτει επιλεγμένα βιβλία της για ανάγνωση στο πάρκο, έχοντας ετοιμάσει δραστηριότητες για τους μικρούς, κυρίως, φίλους της.

Στο Κτήμα θα φιλοξενηθεί έκθεση εικαστικών από το Σύλλογο Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος «Απελλής» με θέμα γυναίκες και λουλούδια, αλλά και τον Ηρακλειώτη Άγγελο Μαυραειδή. Το Εργαστήρι Τέχνης Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με την ΚΕΑΕΔΗΑ θα στήσουν workshop εικαστικών για μικρούς και μεγάλους με ανοιξιάτικο ντεκόρ.

Η γιορτή κορυφώνεται στις 12.30. Το Τμήμα Πολιτισμού έχει προγραμματίσει συναυλία με την Ηρακλειώτισσα, Χριστίνα Γκόλια, και την μπάντα της στους ρυθμούς του ελληνικού και του διεθνούς πενταγράμμου. Την συναυλία ανοίγει το συγκρότημα των μαθητών του 4ου Λυκείου Ηρακλείου Αττικής.

Φυσικά, η είσοδος είναι δωρεάν όλο το τριήμερο.

«Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου που μπορούμε να υποδεχθούμε την Άνοιξη στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης μας, στο Κτήμα Φιξ, το οποίο με επίμονες και επίπονες προσπάθειες αποκτήσαμε, ακριβώς για αυτό το σκοπό, να μπορούν οι δημότες μας αλλά και όλοι οι πολίτες, μικροί και μεγάλοι, να το χαίρονται όλο το χρόνο, ειδικά όμως τέτοιες εποχές. Σας καλώ λοιπόν να καλωσορίσουμε το Μάη μαζί. Ραντεβού αυτό το τριήμερο στο Κτήμα Φιξ», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Στη Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, είναι παράδοση εδώ και δεκαετίες το εαρινό πανηγύρι, το οποίο γίνεται σε πολύ μεγάλο μέρος της λεωφόρου Δεκελείας. Επίσης ο δήμος έχει ανακοινώσει:

Το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 και ώρα 20.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης (π. Πατριάρχου): Ρίτα Αντωνόπουλου & Ρεβάνς

Επί σκηνής η Ρίτα Αντωνοπούλου και οι Ρεβάνς που θα πρωταγωνιστήσουν σε μια μουσική βραδιά φόρο τιμής στην Εργατική Πρωτομαγιά.

Την Κυριακή 30 Απριλίου 2023  από τις 11.30 έως τις 14.30 στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας:  Ένας υπέροχος μαγικός κόσμος για τα παιδιά της πόλης!

  • Εργαστήρι Κηπουρικής Φυτέψτε εποχιακά φυτά, ενημερωθείτε για την φροντίδα τους και πάρτε δώρο το δικό σας γλαστράκι.
  • Στίβος Μάχης για τους μικρούς μας φίλους! Τα παιδιά ή και οι γονείς, με την καθοδήγηση των Ανιματέρ – Παρουσιαστών, μπαίνουν σε ζευγάρια και αγωνίζονται στον «στίβο μάχης» εκπροσωπώντας τις ομάδες τους. Ξύλινοι δοκοί ισορροπίας, πέρασμα από ρόδες – πέρασμα από χαμηλά και ψηλά εμπόδια, επίλυση γρίφων, puzzle, τούνελ, παιχνίδια ευστοχίας και μοναδικά αγωνίσματα. Τραμπολίνο, φουσκωτές δροσερές πισίνες, φουσκωτά πολυπαιχνίδια με επόπτες ασφαλείας και πολλές ακόμη εκπλήξεις!

Επίσης την Κυριακή 30 Απριλίου 2023 και ώρα 20.30 στην κεντρική πλατεία της πόλης:

Το «Ξέφραγο Αμπέλι», μια κεφάτη παρέα τεσσάρων μουσικών από την Αθήνα και τη Σίφνο, με επιρροές από τη νησιώτικη παράδοση, αποτελούν την αυθόρμητη πλευρά του παραδοσιακού γλεντιού με το κέφι και τη ζωντάνια της σύγχρονης διασκέδασης. Παραδοσιακά και νησιώτικα ακούσματα με μια φρέσκια καλλιτεχνική προσέγγιση.

Την Δευτέρα 1 Μαΐου 2023 από τις 11.30 έως τις 14.30 στο πάρκο «Γ. Αποστολάκης» στη Νέα Χαλκηδόνα:  Εργαστήρι Πρωτομαγιάτικων Στεφανιών & Εργαστήρι Κηπουρικής

  • Δημιουργήστε τα ομορφότερα πρωτομαγιάτικα στεφάνια με χιλιάδες δροσερά χρωματιστά λουλούδια, πρασινάδα και κορδέλες!
  • Φυτέψτε εποχιακά φυτά, ενημερωθείτε για την φροντίδα τους και πάρτε το δικό σας γλαστράκι στο σπίτι!

Και στα δυο εργαστήρια θα υπάρχουν παιδαγωγοί που θα καθοδηγούν τα παιδιά.

Το βράδυ της Δευτέρας 1 Μαΐου 2023, και ώρα 20.30, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και η Περιφέρεια Αττικής συνδιοργανώνουν μία μεγάλη συναυλία με τον Στέλιο Ρόκκο στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας!

Ο ξεχωριστός καλλιτέχνης και δημιουργός Στέλιος Ρόκκος έρχεται το τελευταίο βράδυ των εορτασμών της Πρωτομαγιάς για να μας ξεσηκώσει με την υπέροχη φωνή του, τις επιτυχίες και την ενέργειά του πάνω στη σκηνή!

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη και δωρεάν.

Ενημέρωση του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας για τις κυκλοφοριακές αλλαγές

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του τριήμερου εορτασμού της Πρωτομαγιάς 2023 (Σάββατο 29/04, Κυριακή 30/04, Δευτέρα 01/05) και της διοργάνωσης της καθιερωμένης εμποροπανήγυρης στο Δήμο μας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων από τη 01:00 το βράδυ της Παρασκευής 28 Απριλίου μέχρι τις 07:00π.μ. της Τρίτης 02 Μαΐου στις εξής οδούς:

-Λ. Δεκελείας, στο τμήμα της μεταξύ των ισόπεδων οδικών κόμβων Δεκελείας – Χαλκίδος – Αγ. Αναργύρων και Δεκελείας – Λαχανά – Ελ. Βενιζέλου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Νέα Φιλαδέλφεια.

-Αγ. Αναργύρων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αχαρνών και Χαλκίδος και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

-Χαλκίδος, σε όλο το μήκος της.

Για τη διεξαγωγή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα παραμείνουν ανοιχτοί οι οδοί (Εφέσου, Ν. Τρυπιά, Τρωάδος, Ατταλείας, Αφών Γεωργιάδη, Ειρήνης, Σαλαμίνος, Ελ. Βενιζέλου, Βρυούλων προς Εθν. Αντιστάσεως).

Τροποποιήσεις θα υπάρχουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ που διέρχονται από τις παραπάνω οδούς.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU