Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ψηφίσματα για αντιφασιστική κινητοποίηση και Παλαιστινιακό

Θέμα: Κατάθεση ψηφίσματος εναντίον  της πανευρωπαϊκής συνάντησης φασιστικών οργανώσεων στην περιοχή του δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Κύριε πρόεδρε

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και ενώ οι δίκες της Χ.Α είναι σε εξέλιξη, η ανοχή των κρατικών μηχανισμών και των κυβερνήσεων διαχρονικά, αποκαλύπτει ότι η πολύχρονη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης συνεχίζεται με ύπουλες τραμπούκικες επιθέσεις εναντίον αντιφασιστών πολιτών, αλλά δυστυχώς και την προσπάθεια για να ξεπλυθούν οι φασίστες είτε με αχυρανθρώπους για να μπουν στη βουλή είτε  ακόμη και με υποψηφιότητες στις πρόσφατες τοπικές εκλογές με πιο τρανταχτό παράδειγμα  τον καταδικασμένο Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας.

Με αφορμή δε  το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η δημοτική αρχή του Δήμου Ηρακλείου δεν έχουν πάρει μέχρι τώρα  κανένα μέτρο ώστε να μην πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη πανευρωπαϊκή σύναξη των φασιστικών οργανώσεων στη γειτονιά μας, την 1η Νοεμβρίου 2023 στο Ηράκλειο, η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταθέτει το παρακάτω ψήφισμα, ώστε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ν. Ιωνίας να αποτελέσει αφενός καταδίκη της θρασύτατης επίδειξης δύναμης των φασιστών σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σε μια περιοχή που έχει δώσει αγώνα και θύματα στον αντιφασιστικό αγώνα, αφετέρου να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα σωματεία και τους μαζικούς φορείς της περιοχής μας που υψώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην εγκληματική δράση των απανταχού νοσταλγούς του ναζισμού και του φασισμού, με την αγωνιστική αντιφασιστική κινητοποίησή τους την ίδια ημέρα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ ΣΤΗ  ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Ιωνίας καταγγέλλει στους δημότες, όλους τους εργαζόμενους, τον λαό και τη νεολαία της πόλης μας την αναγγελία « φασιστικής πανευρωπαϊκής συνάντησης» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου  στον γειτονικό μας Δήμο Ηρακλείου.

Αυτή την ώρα που η επίθεση του κράτους απέναντι στον λαό είναι ολομέτωπη είτε με την απουσία του όταν περιουσίες καίγονται ή πλημμυρίζουν και ανθρώπινες ζωές χάνονται είτε όταν έρχεται να νομιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα με τα 13ωρα δουλειάς είτε όταν δείχνει πανέτοιμο στέλνοντας αστυνομικές δυνάμεις κάθε φορά που οι εργαζόμενοι κινητοποιούνται για να σώσουν σπίτια από τους πλειστηριασμούς ή για να παρθούν πίσω απολύσεις εργαζομένων, η επιλεκτική του αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στη νεοναζιστική απειλή είναι και εγκληματική και ύποπτη.

Το δημοτικό συμβούλιο εκφράζει τη συμπαράστασή του και χαιρετίζει   την πρωτοβουλία  των εργατικών σωματείων, των μαζικών φορέων και της νεολαίας της ευρύτερης περιοχής που δίπλα στον  καθημερινό αγώνα για τη ζωή, τη δουλειά με δικαιώματα,  την υγεία του λαού,  τη μόρφωση των παιδιών μας, δίνουν και τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στο σχολείο και στους δρόμους, έτσι ώστε να μη σηκώσουν ποτέ πάλι κεφάλι οι φασίστες.

Ειδικά στις γειτονιές των εργατικών  αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης, της Ηλέκτρας Αποστόλου και των είκοσι δύο εκτελεσμένων του μπλόκου της Καλογρέζας, δεν μπορούμε παρά να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το δηλητήριο του φασισμού, να τα εφοδιάσουμε με τις αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας, του αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο του λαού.

Απαιτούμε τώρα από την Κυβέρνηση να απαγορεύσει κάθε φασιστική εκδήλωση! Δεν ανεχόμαστε και απομονώνουμε παντού τους φασίστες, αλλά και κάθε φασιστική- ναζιστική αντίληψη.

Δηλώνουμε τη στήριξή μας  στην  αντιφασιστική κινητοποίηση – πορεία των συνδικαλιστικών οργανώσεων την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας και καλούμε τους δημότες μας, τους μαθητές και τη νεολαία της πόλης μας  σε μαζική αγωνιστική συμμετοχή.

Δε θα επιτρέψουμε στο φίδι του φασισμού να ξαναβγεί από την τρύπα του! Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!

 

 

Θέμα:  κατάθεση ψηφίσματος για αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης

Κύριε πρόεδρε

Αυτή τη στιγμή ο παλαιστινιακός λαός αλλά και ο λαός του Ισραήλ πληρώνουν βαρύ τίμημα αίματος  της εγκληματικής πολιτικής του κράτους του Ισραήλ.

Με δεδομένο ότι  σε έναν πόλεμο υπάρχουν αγριότητες, ότι ο πόλεμος είναι μια φρίκη και ότι η βαρβαρότητα που γεννά δεν μπορεί να μπει στο ζύγι, το ερώτημα είναι: Ποιος ευθύνεται για τον πόλεμο άρα και για τις αγριότητες; Η απάντηση στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι ξεκάθαρη: Ευθύνεται η ισραηλινή κατοχή, η μη αναγνώριση της δημιουργίας ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, αφού εδώ και 75 χρόνια το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δολοφονεί έναν ολόκληρο λαό, καθώς:

-Από το 1948, τότε δηλαδή που δημιουργήθηκε και το κράτος του Ισραήλ- υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ για δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και αυτή δεν εφαρμόζεται. Τότε, από την περιοχή που χαρακτηρίζεται ως “Ιστορική Παλαιστίνη” το Ισραήλ πήρε το 52% και στο υπόλοιπο 48% καθορίστηκαν τα σύνορα για το Παλαιστινιακό κράτος που έπρεπε να ιδρυθεί.

-Έχει εισβάλλει στην γη των Παλαιστίνιων και έχει υπό κατοχή τα 3/4 των εδαφών τους, προχωρά σε εποικισμούς και ερήμωση ολόκληρων πόλεων, ενώ  υπάρχει η απόφαση 242 τον Νοέμβρη του 1967 από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που καλεί το Ισραήλ να αποχωρήσει από τα εδάφη που κατέλαβε μετά τον πόλεμο των 6 ημερών.

-Καθημερινά δολοφονεί αθώους, άμαχους και μικρά παιδιά οδηγεί στην απόγνωση και την απελπισία ανθρώπινες ψυχές .Μόνο τα τελευταία 18 χρόνια έχει δολοφονήσει 150.000 ανθρώπους, εκ των οποίων 33.000 μικρά παιδιά.

-Πάνω από 2.500.000 Παλαιστίνιοι ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, υπό καθεστώς μόνιμου αποκλεισμού, σε μια ανθρώπινη φυλακή 375 τ.χιλ. όπου επικρατούν απάνθρωπες συνθήκες, χωρίς τροφή, ρεύμα, νερό, φάρμακα.

-Δημιουργήθηκε, μετά τη δεύτερη «Ιντιφάντα» (2000), Τείχος Απαρτχάιντ με μήκος 708 χλμ., το οποίο βρίσκεται κατά 85% μέσα στη Δυτική Όχθη, κόβοντας στα δύο χωράφια, σπίτια, περιουσίες και τις ζωές εκατοντάδων χιλιάδων Παλαιστινίων.

Με αφορμή την τελευταία επίθεση της Χαμάς, πίσω από τη στοχοποίηση της συγκεκριμένης οργάνωσης,  επιχειρείται σκόπιμα και από το κράτος του Ισραήλ και από τους συμμάχους του ουσιαστικά η συκοφάντηση του αγώνα ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού και η έντεχνη δικαιολόγηση της χερσαίας επίθεσης του ισραηλινού στρατού για την ισοπέδωση και τελικά την προσάρτηση της Γάζας.

Πάει πολύ, λοιπόν τα πληρωμένα φερέφωνα του συστήματος, να «στέκονται στο πλευρό του δημοκρατικού Ισραήλ» όπως συνεχώς λένε, ενός κράτους-εγκληματία που οικοδομείται με λογικές απαρτχάιντ ενάντια και στον δικό του λαό και να χαρακτηρίζουν τον λαό της Παλαιστίνης και όσους στηρίζουν τον αγώνα του ως «φιλοτρομοκράτες». Ο τελευταίος όμως βομβαρδισμός παλαιστινιακού νοσοκομείου στη Γάζα με εκατοντάδες νεκρούς αποδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ανιστόρητη θέση περί “δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ” , το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ που με τις απαράδεκτες ανακοινώσεις τους στηρίζουν τις κατοχικές δυνάμεις είναι διπλά εκτεθειμένοι, γιατί από το 2015 αρνούνται να αναγνωρίσουν το παλαιστινιακό κράτος σύμφωνα με τη σχετική, ομόφωνη απόφαση της ελληνικής βουλής.

Ο ελληνικός λαός και η νεολαία έχουν και μυαλό και μνήμη. Δεν μπορούν να “αγγίξουν” κανέναν δημοκρατικά σκεπτόμενο  άνθρωπο, οι φαρισαϊκές κραυγές, μέσα από τα δελτία τύπου των αστικών κομμάτων, για το δικαίωμα της κυβέρνησης Νετανιάχου «να αμυνθεί απέναντι στην τρομοκρατία» ή το φωτισμένο κτήριο της βουλής με τη σημαία του Ισραήλ και τα ρεπορτάζ της ελληνικής τηλεόρασης για τους Ισραηλινούς στρατιώτες που με “χαμόγελο στα χείλη” ετοιμάζονται για τη χερσαία επιχείρηση ή ακόμη χειρότερο τους  σεσημασμένους φασίστες που ως νοσταλγοί του Χίτλερ και υπερασπιστές του ολοκαυτώματος,  καλλιεργούσαν για χρόνια ρατσιστικό μίσος ενάντια στον ισραηλινό λαό, τώρα σε βαθμό γελοιότητας να ορκίζονται πίστη στο Ισραήλ!

Όλες αυτές οι “δράσεις” με  τη συνεπικουρία της «πολεμικής προπαγάνδας»  των αναρίθμητων fakenews που αναπαράγει η  ελληνική τηλεόραση, ακόμη κι όταν αυτά διαψεύδονται, δεν γίνονται για να δείξουν όλοι αυτοί αλληλεγγύη στον λαό του Ισραήλ. Γίνονται γιατί είναι στρατηγικοί σύμμαχοι με το εγκληματικό κράτος του Ισραήλ.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  με γνώμονα την σταθερή και αταλάντευτη θέση μας για αλληλεγγύη  στον πολύχρονο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού ενάντια στην συνεχιζόμενη, βάρβαρη και δολοφονική Ισραηλινή κατοχή, στηρίζοντας ανεπιφύλακτα τον αγώνα του για Πατρίδα και Ελευθερία καταθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα για ψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο.

ΨΗΦΙΣΜΑ

To Δημοτικό Συμβούλιο Ν. Ιωνίας καταδικάζει την πολύχρονη κατοχή του ισραηλινού κράτους και τα εγκλήματα που διαπράττει συστηματικά σε βάρος του παλαιστινιακού λαού – με τη στήριξη των ΗΠΑ, της ΕΕ και των συμμάχων τους –  τα οποία έχουν στοιχίσει χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, χιλιάδες σακατεμένους και φυλακισμένους, ερειπωμένες πόλεις και χωριά, εποικισμούς σε παλαιστινιακά εδάφη.

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στη Λωρίδα της Γάζας δεν είναι “κεραυνός εν αιθρία”. Οι αιτίες τους θα πρέπει να αναζητηθούν στην κλιμάκωση εδώ και 75 χρόνια των καθημερινών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού με χιλιάδες νεκρούς Παλαιστίνιους, ακόμα και ηλικιωμένους και μικρά παιδιά. Πρόκειται για εγκλήματα που έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα με την επιθετικότητα του κράτους του Ισραήλ η οποία τελικά στρέφεται και κατά του ίδιου του ισραηλινού λαού. Όσο η αντιδραστική κυβέρνηση του Ισραήλ θα συνεχίζει το πογκρόμ κατά των Παλαιστινίων αυτά τα γεγονότα που βιώνουμε αυτές τις μέρες, οι αιματηρές συγκρούσεις θα είναι αναπόφευκτες.

Οι συγκλονιστικές εικόνες της ηρωικής αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού, οι εικόνες άοπλων και μικρών παιδιών που τα βάζουν με πάνοπλους στρατιώτες και τεθωρακισμένα άρματα εμπνέουν και συγκινούν καθέναν που θέλει να λέγεται άνθρωπος και δεν μπορούν να συκοφαντηθούν με αφορμή την επίθεση μιας οργάνωσης.

Ο παλαιστινιακός λαός έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα δικαιώματά του και χρειάζεται μεγαλύτερη λαϊκή στήριξη και αλληλεγγύη για να συνεχίσει τον αγώνα του για τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά, όσων «ανακάλυψαν» μόλις πριν λίγες μέρες ότι στην Παλαιστίνη γίνεται πόλεμος. Όλους αυτούς που τόσα χρόνια εθελοτυφλούσαν και σήμερα συντάσσονται με την Ελληνική Κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία  συνεχίζοντας τη διαχρονική συνεργασία όλων των Ελληνικών Κυβερνήσεων με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, στηρίζει έμπρακτα το σφαγιασμό 2 εκατομμυρίων Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας, στέλνοντας φρεγάτα του ελληνικού ναυτικού αλλά και παρέχοντας σειρά διευκολύνσεων στην πολεμική μηχανή των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Καταδικάζουμε την απίστευτη θηριωδία του ισραηλινού στρατού που με τον βομβαρδισμό νοσοκομείου στη Γάζα, με εκατοντάδες νεκρούς, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, αποδεικνύεται ότι η δολοφονική κυβέρνηση Νετανιάχου  δεν διστάζει μπροστά σε κανένα έγκλημα. Η πρόθεση  του κ. Μητσοτάκη να συναντηθεί με τον Νετανιάχου στο  Ισραήλ ουσιαστικά παρέχει κάλυψη σ΄ αυτά τα εγκλήματα. Μόνο ως πράξη  συνενοχής και στήριξης στο κράτος-δολοφόνο για χάρη της συνεργασίας των μεγάλων ελληνικών και ισραηλινών επιχειρηματικών συμφερόντων, μπορεί να θεωρηθεί.

Το δημοτικό συμβούλιο της Ν. Ιωνίας πιστεύοντας ότι ο παλαιστινιακός λαός, ο ισραηλινός λαός, οι υπόλοιποι λαοί της περιοχής δεν μπορεί να  πληρώνουν τελικά με φόρο αίματος τους σχεδιασμούς και τις επιδιώξεις των ισχυρών στη Μέση Ανατολή, απαιτεί:

-Την ίδρυση ενός πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

-Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ. Με άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

-Καμία συμμετοχή-Καμία στήριξη της Ελλάδας στον σφαγιασμό του παλαιστινιακού λαού.

-Να αποσυρθεί η Φρεγάτα ΨΑΡΑ από την περιοχή.

-Να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ. Να σταματήσει κάθε οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

-Την ίδρυση ενός πραγματικά ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ με άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών στρατευμάτων του Ισραήλ από τα παλαιστινιακά εδάφη.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU