Ρένα Δούρου: Απαιτούμε και διεκδικούμε ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Περιφέρειας

Η Ρένα Δούρου για τη δωρεάν άθληση στο Αττικό Άλσος :

Μαζί με τους αθλούμενους απαιτούμε και διεκδικούμε  ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Περιφέρειας

 

Στο πλευρό των αθλούμενων πολιτών που διεκδικούν ελεύθερη και δωρεάν άθληση στο Αττικό Άλσος βρέθηκε την Κυριακή το πρωί αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Χρήστο Καραμάνο και Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη. Η Δύναμη Ζωής στηρίζει τη συνέχιση του προγράμματος «Αττικό Άλσος – Άθληση για μικρούς και μεγάλους», απαιτώντας από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να πάψει η προωθούμενη επιχειρηματική χρησιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από ένα Αθλητικό Σωματείο, με ευθύνη και επιλογή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το ζήτημα αρνήθηκε να συζητήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας, κατά την πάγια πολιτική πρακτική της,  στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου.

Ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου παρατήρησε μεταξύ άλλων: “Κανείς, για κανένα λόγο, δεν μπορεί να αποκλείσει τους πολίτες από την ελεύθερη και δωρεάν άθληση. Γιατί το δικαίωμα της πρόσβασης όλων των πολιτών της Αττικής σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Περιφέρειας Αττικής είναι αδιαπραγμάτευτο. Και δεν μπορεί να υπόκειται σε καμία σκοπιμότητα. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτή αφορά την παραχώρηση δημόσιων γηπέδων σε ιδιώτες, όπως επιχειρείται να γίνει στο Αττικό Άλσος.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής οφείλει άμεσα να βάλει τέλος στην καταχρηστική εφαρμογή της σύμβασης από το Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η Δύναμη Ζωής βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών.

Μαζί διεκδικούμε το αυτονόητο, το δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν άθλησης των πολιτών σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Περιφέρειας ”.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU