Τοπικός Σύλλογος Καθηγητών “Γ.Σεφέρης” για την εκδήλωση “Σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτήρια”

Πραγματοποιήθηκε εκδήλωση-σύσκεψη με θέμα “ΣΥΓΧΡΟΝΑ και ΑΣΦΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ”  με  τον Δημήτρη Κουτζή , πολιτικό μηχανικό,  μέλος της Δ.Ε. του ΤΕΕ στη βίλα Στέλλα, στο Ηράκλειο.

Στην εισήγηση ο ομιλητής αποκάλυψε με στοιχεία τη δραματική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα κτήρια δημόσια και ιδιωτικά Και δεν είναι άλλη από αυτή που βλέπουμε καθημερινά στα σχολεία της περιοχής μας που δε διασφαλίζεται η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Με ερωτήσεις και απόψεις φωτίστηκαν όλες οι πλευρές που ενώ ήδη γνωρίζαμε, κυριολεκτικά μας σόκαραν για το πόσο μεγάλη αμέλεια υπάρχει από πλευράς των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών για τον έλεγχο, τη συντήρηση και τα κρατικά κονδύλια που αφορούν τα σχολικά κτήρια.

Κάθε σχολικό συγκρότημα  δεν είναι απλά τοίχοι, αλλά χώρος μόρφωσης, κοινωνικοποίησης και διαμόρφωσης προσωπικότητας των μαθητών μας. Επιτακτική ανάγκη από εκπαιδευτικά σωματεία, Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε κάθε πόλη, σε κάθε δήμο η διεκδίκηση να “κατασκευαστεί” το σχολείο  των σύγχρονων αναγκών, δημόσιο, δωρεάν και ασφαλές και να παρέμβουμε ώστε να μην είμαστε εμείς τα υποψήφια θύματα μιας επόμενης τραγωδίας!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU