Τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ.Σεφέρης”: “Σύσκεψη σωματείων και φορέων της Ν. Ιωνίας”

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2/10 στη Νέα Ιωνία η σύσκεψη δεκάδων σωματείων και μαζικών φορέων που κάλεσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης « Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ». Έγινε πλούσια συζήτηση από τους εκπροσώπους που μετέφεραν πλούσια αγωνιστική πείρα από τη δράση στους χώρους εργασίας.

Αποφασίστηκε το επόμενο διάστημα να υπάρξει πλατύ κάλεσμα σε όλα τα ΔΣ των σωματείων και φορέων, με σκοπό μια πολύ μεγάλη συμμετοχή στο συλλαλητήριο στις 2/11 στη Νέα Ιωνία στις 12 μ.μ. στην πλατεία Σημηριώτη. Επίσης αποφασίστηκε πλούσιο πρόγραμμα συσκέψεων, περιοδειών, συνελεύσεων για να φτάσει το κάλεσμα όσο πιο πλατιά γίνεται.

Να μεγαλώσει η συσπείρωση γύρω από τα βασικά και κοινά αιτήματα, να πλατύνει το μέτωπο του αγώνα, να γίνουν υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, σε κάθε χώρο δουλειάς.

Το κάλεσμα που απευθύνεται στα σωματεία και συνολικά στον λαό της Ν.Ιωνίας είναι :

 

Δεν πάει άλλο ! Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας !

Όλοι στο μεγάλο συλλαλητήριο το Σάββατο 2 Νοέμβρη, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Σημηριώτη, που διοργανώνουν τα σωματεία, οι φορείς, ο λαός της πόλης!

Εμπρός! Να βουλιάξει η Νέα Ιωνία από εργάτες, αυτοαπασχολούμενους, νέους, συνταξιούχους, γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές !!

Το σύνθημα «Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας» είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ. Από τη μία η τεράστια χλιδή και τα απίστευτα υπερκέρδη των μεγάλων εταιρειών και από την άλλη η φτώχεια και η διαρκής αγωνία για να τα βγάλουμε πέρα, εμείς, η μεγάλη πλειοψηφία.

Αρκεί να δει κανείς τα εξής : Οι Τράπεζες έχουν κέρδη στο Α’ εξάμηνο του 2024, 2.3 δις. Οι Ενεργειακοί όμιλοι είχαν κέρδη στο ίδιο διάστημα 770 εκατομμύρια. Τα τελευταία χρόνια είναι πάνω από 21 δις οι δαπάνες για τους Νατοϊκούς δολοφονικούς σκοπούς.

Άρα δεν βγαίνουμε όλοι χαμένοι από αυτήν την κατάσταση

Για αυτό λέμε, πως δεν πάει άλλο :

• Με τη συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους των πολυεθνικών και των ιμπεριαλιστών που μας εμπλέκουν σε τεράστιους κινδύνους, δολοφονούν τον λαό της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, με τα γελοία όσο και φρικιαστικά προσχήματά τους να έχουν καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος. Δεν ανεχόμαστε να δολοφονούνται εν ψυχρώ κάθε μέρα παιδιά, «να σκοτώνονται οι λαοί για του αφέντη το φαΐ».

• Με την ακρίβεια στα είδη πρώτης ανάγκης και στην ενέργεια, που μας πνίγει στην κυριολεξία, εξανεμίζει τους μισθούς μας πριν τους ακουμπήσουμε. Όσο η κυβέρνηση βλέπει «αποκλιμάκωση» των τιμών τόσο εμείς ζούμε κάθε μέρα, μετρώντας και το ευρώ.

• Με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με την ανυπαρξία συλλογικών συμβάσεων εργασίας, με την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς, τις απολύσεις.

• Με το νέο σαφάρι πλειστηριασμών, που διώχνουν λαϊκούς ανθρώπους από τα σπίτια τους, λες και είναι εγκληματίες, ακόμη και ΑΜΕΑ.

• Με τις αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία του Δήμου μας, καθώς τα παιδιά μας και η μόρφωσή τους, λογίζονται σαν κόστος. Με την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκονται τα σχολικά κτίρια, ασυντήρητα και συχνά επικίνδυνα, με ευθύνη του Δήμου.

• Με το να μένουν εκατοντάδες παιδιά εκτός παιδικών σταθμών.

• Με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού στα νοσοκομεία, όπως στο Αγία Όλγα. Με την διαρκή υποβάθμιση του Κέντρου Υγείας.

• Με τα πανάκριβα δημοτικά τέλη και την ακατάπαυστη φορολογία που διαλύει εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

Εμπρός όλοι στη μάχη, όλοι στον αγώνα !!!

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις ανάγκες μας, από την ζωή τη δική μας και των παιδιών μας.

Με το συλλαλητήριο μας στις 2 Νοέμβρη απαιτούμε :

• Απεμπλοκή της χώρας μας από το πολεμικό μακελειό. Τα λεφτά που δίνονται για τους πολέμους, να δοθούν για την Υγεία και την Παιδεία του λαού.

• Άμεση κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.

• Να μην γίνει κανένας πλειστηριασμός λαϊκής κατοικίας στη Νέα Ιωνία.

• Κατώτατος μισθός στα 950 ευρώ. Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις – επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης.

• Να σταματήσουν οι συγχωνεύσεις τμημάτων στα σχολεία. Να παρθούν πίσω όσες έγιναν. Να γίνει ουσιαστική συντήρηση στα σχολικά κτίρια και αντισεισμικός έλεγχος.

• Να απαλλοτριωθεί η ΕΡΙΟΤΕΚ και να ξεκινήσει η κατασκευή σχολικών κτιρίων – να σταματήσει το αίσχος που εδώ και 20 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα και έχει οδηγήσει τα επιχειρηματικά συμφέροντα να τρίβουν τα χέρια τους, για να αξιοποιήσουν τον χώρο για να βγάλουν νέα κέρδη.

• Να εξασφαλιστεί ο χώρος της πρώην Altec από τον Δήμο, για δημιουργία αθλητικού κέντρου αλλά και ανάδειξη της ιστορικής σημασίας του χώρου – καμία

σκέψη για εμπορευματική χρήση.

• Να μη μένει κανένα παιδί εκτός παιδικών σταθμών – άμεση ανέγερση νέου παιδικού σταθμού στην Καλογρέζα και στην Αλσούπολη, ή σε πρώτη φάση ενοικίαση κατάλληλου κτιρίου.

• Να καλυφθούν οι 200 κενές θέσεις προσωπικού στο νοσοκομείο Αγία Όλγα. Να στελεχωθεί με όλο το απαιτούμενο προσωπικό το Κέντρο Υγείας.

• Να μειωθούν δραστικά τα δημοτικά τέλη για όλους και να μην πληρώνουν καθόλου άνεργοι, ΑΜΕΑ, και άλλες ευπαθείς κατηγορίες.

• Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στον Δήμο.

Έχουμε τη δύναμη και ήρθε η ώρα να τη δείξουμε. Εδώ είναι η θέση του κάθε αγωνιστή, του κάθε ανθρώπου που δεν συμβιβάζεται με το άδικο.

 

Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις στιγμή να αγωνίζεσαι για την ειρήνη και το δίκιο (Τ. Λειβαδίτης)

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU