Τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών “Γ.Σεφέρης”: Κάλεσμα σε αντιφασιστική κινητοποίηση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ» καταγγέλλει στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τους μαθητές, όλους τους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής την αναγγελία « φασιστικής πανευρωπαϊκής συνάντησης» την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου  στο Ν. Ηράκλειο. Σας καλούμε σε αντιφασιστική κινητοποίηση/πορεία στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας.

    Σήμερα 10 χρόνια μετά και ενώ οι δίκες της Χ.Α συνεχίζονται, καταδικάζουμε στην πράξη τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Η πολύχρονη εγκληματική δράση της ναζιστικής οργάνωσης καθώς και η προσπάθεια που γίνεται για να ξεπλύνουν τους φασίστες βάζοντας ακόμα και αχυρανθρώπους για να μπουν στη βουλή ή ακόμη και υποψηφιότητα για τον Δήμο της Αθήνας, όπως ο καταδικασμένος Κασιδιάρης αποκαλύπτουν την ανοχή των κρατικών μηχανισμών και των κυβερνήσεων διαχρονικά.

   Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν παίρνει κανένα μέτρο για να μην πραγματοποιηθεί η σύναξη των φασιστών στη γειτονιά μας, ενώ είναι πανέτοιμη, γρήγορη και αποτελεσματική να στέλνει αστυνομικές δυνάμεις κάθε φορά που το σωματείο μας  μαζί με άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και γονείς πηγαίνει σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Β Αθήνας ή στο υπουργείο Παιδείας. Με συνέπεια εμφανίζονται οι δυνάμεις καταστολής  ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ακόμα και πυροσβεστικά οχήματα,  κάθε φορά που οι εργαζόμενοι και ο λαός κινητοποιείται για να σώσει σπίτια που πλειστηριάζονται από τα κοράκια των funds, ή για να παρθούν πίσω απολύσεις εργαζομένων (όπως πρόσφατα πέρυσι και εδώ στη Ν. Ιωνία με την απόλυση εργαζόμενης από φροντιστήριο).

    Αυτή την ώρα η επίθεση του κράτους είναι ολομέτωπη είτε με την επιλεκτική αδιαφορία, είτε με την απουσία του όταν περιουσίες καίγονται ή πλημμυρίζουν και ανθρώπινες ζωές χάνονται και απειλούνται, είτε όταν έρχεται να νομιμοποιήσει την εργασιακή ζούγκλα που έχει διαμορφώσει η ίδια και οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί με τους επιχειρηματικούς ομίλους με τα 13ωρα δουλειάς. Οι εργαζόμενοι δεν καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, κινητοποιούμαστε και δεν εφησυχάζουμε.   Έχουμε πείρα και γνωρίζουμε πως η μάχη με τον φασισμό δίνεται στους χώρους δουλειάς, στη γειτονιά, στον δρόμο.

   Ο Σύλλογός μας «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»  μαζί  με τα σωματεία, τους εργαζόμενους, δίπλα στον  καθημερινό αγώνα για τη ζωή μας, για δουλειά με δικαιώματα, για την υγεία του λαού, για τη μόρφωση των παιδιών μας, δίνουμε και τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά, έτσι ώστε να μη σηκώσουν ποτέ πάλι κεφάλι οι φασίστες, ειδικά στις γειτονιές των αγώνων, της Ηλέκτρας Αποστόλου, του μπλόκου της Καλογρέζας.

   Προστατεύουμε τα παιδιά μας από το δηλητήριο του φασισμού! Ως εκπαιδευτικοί παλεύουμε να εφοδιάσουμε τους μαθητές μας με αξίες όπως η αλληλεγγύη στην τάξη τους, η συλλογικότητα, ο αγώνας για ένα καλύτερο μέλλον για το σύνολο του λαού! Δεν ανεχόμαστε και απομονώνουμε παντού τους φασίστες, αλλά και κάθε φασιστική- ναζιστική αντίληψη.

    Καλούμε τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής, τους γονείς, τους μαθητές να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην  αντιφασιστική κινητοποίηση/πορεία την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στη συμβολή των οδών Λ. Ηρακλείου και Ιφιγενείας.

Δε θα επιτρέψουμε στο φίδι του φασισμού να ξαναβγεί από την τρύπα του!

Έξω οι φασίστες από κάθε γειτονιά!

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU