Αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας από τοπικούς φορείς

UPDATE 09/02/23

Δήμος Ηρακλείου Αττικής

7/2/23 – 2 μ.μ. – Έμπρακτη αλληλεγγύη στους σεισμόπληκτους κατοίκους Τουρκίας και Συρίας δείχνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλώντας τους Ηρακλειώτες να δείξουν για ακόμα μια φορά ότι ξέρουν να στηρίζουν όπου υπάρχει ανάγκη.

Οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής θα βρίσκονται την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από τις 9.00 έως τις 14.00 στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) και μαζί με το Σώμα Εθελοντών του Δήμου θα συγκεντρώνουν τις προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διάρκειας, κουβέρτες, παπλώματα, σκηνές, ιατροφαρμακευτικό υλικό κ.λ.π.).

Το υλικό που θα συγκεντρωθεί, θα μεταφερθεί άμεσα στις εγκαταστάσεις της ΠΕΔΑ και ακολούθως της ΚΕΔΕ για να αποσταλεί στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας και της Συρίας. Συνεπώς, για τυχόν νέες ημερομηνίες συγκέντρωσης ειδών βοήθειας θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

«Απέναντι στο δράμα που ζουν αυτές τις ώρες οι συνάνθρωποί μας στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας δεν χωρούν πολιτικές και γεωπολιτικές διαφορές. Πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη, πρέπει να δείξουμε αγάπη. Ξέρω ότι οι Ηρακλειώτες θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας όπως έχουν πράξει πολλές φορές στο παρελθόν. Το Ηράκλειο είναι πόλη αλληλεγγύης», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

 

Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέας Ιωνίας

7/2/23 – 7.30 μ.μ. – Η «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και η Ομάδα Νεολαίας της Παράταξης  μας ανταποκρινόμενοι άμεσα στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής ,(αφού προηγήθηκε σχετική επιστολή-προτροπή που στείλαμε ως Δημοτική Ομάδα  στον Δήμο σήμερα το μεσημέρι ), καλούμε τους συμπολίτες μας να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου μας στη συλλογή βοήθειας για τους δοκιμαζόμενους λαούς σε Συρία και Τουρκία.

 

Μανούρης Παναγιώτης, Καναβός Μιλτιάδης, Τσομπάνογλου Φώτιος, Λάμπρου Χαράλαμπος, Λαζαρίδης Ιωάννης, Κλάρα Αναστασία, Παπαμαργαρίτης Ευθύμιος, Σκευοφύλαξ Σωτήριος, Αναμουρλόγλου Χρήστος, Αγγελακοπούλου Αναστασία, Στέφας Γεώργιος, Ναϊσίδου Σοφία, Κουλουριώτη Μαρία Ελισάβετ, Τσομπανίδου Γεωργία. Η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Χριστίνα Παπαηλιοπούλου.

 

7/2/23 – 3 μ.μ. – Η «Δημιουργία Αλληλεγγύη» και η Νεολαία της Παράταξης μας πραγματοποιούν συλλογή ειδών για τους σεισμόπληκτους σε Συρία και Τουρκία, συστρατευόμενοι στην πρωτοβουλία του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και υπό την αιγίδα του.

«Είναι οι ώρες που καλούμαστε να σταθούμε αλληλέγγυοι στους γειτονικούς λαούς που δοκιμάζονται και να τους στηρίξουμε στην τραγωδία» , δήλωσε ο επικεφαλής Παναγιώτης Μανούρης.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνουμε:

– Ιατροφαρμακευτικό υλικό (παυσίπονα, αντιφλεγμονώδη, κουτιά πρώτων βοηθειών, φυσιολογικοί οροί κ.ά.)

– Ζεστά ρούχα για παιδιά και ενήλικες

– Κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα

– Γάλατα και τρόφιμα μακράς διάρκειας (κονσέρβες, δημητριακά, παξιμάδια)

– Είδη ατομικής υγιεινής

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης θα γίνει στον χώρο του π. Στρατ. Εργοστασίου (Βάρναλη & Περικλέους) στη Νέα Χαλκηδόνα, αύριο Τετάρτη 8, την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου από τις 09:00 έως τις 14:30, και από τις 17:00 έως τις 19:00 καθώς και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου από τις 09:00 έως τις 11:00 π.μ., ώστε να αποσταλούν τις προσεχείς ημέρες σε συνεργασία με την Κ.Ε.Δ.Ε. προς τις δύο χώρες.

Για τον καλύτερο συντονισμό, συμπολίτες μας φορείς ή και  επαγγελματίες  που επιθυμούν να στηρίξουν την προσπάθεια μπορούν να επικοινωνούν με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημ. Υγείας & Δημ. Αστυνομίας του Δήμου Ν.Φιλαδέλφειας κ. Σπύρο Μπερδέση,  στα τηλέφωνα της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου στο: 2102532047 (εσωτ. 304, 306, 309) καθώς και στο τηλέφωνο της Δημοτικής  Παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» του Δήμου Νέας Ιωνίας  στο τηλέφωνο  : 6988580982

 

Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία

7/2/23 – Η «αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» κοντά στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας ‼

Συγκεντρώνουμε αποκλειστικά και κατόπιν συνεννόησης με τους φορείς:

– κλινοσκεπάσματα

– πετσέτες

– κουβέρτες / παπλώματα / σεντόνια

Η συγκέντρωση των πραγμάτων θα γίνει στα γραφεία μας, Κώστα Βάρναλη 22

Σήμερα (σ.σ.Τετάρτη) από τις 10.00 πμ έως τις 20.00 μμ μέχρι και την Πέμπτη

Παρασκευή ως τις 12 το μεσημέρι όπου και θα τα παραδώσουμε στο δήμο Νέας Ιωνίας για να αποσταλούν στους πληγέντες.

Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε από ενά λιθαράκι για τους συνανθρώπους μας που τούτη την ώρα δοκιμάζονται. Οφείλουμε και πρέπει να σταθούμε δίπλα τους.

 

Τοπικός Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ.Σεφέρης»

7/2/23 – 4 μ.μ. – Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Τουρκίας  που επλήγησαν από τον καταστροφικό σεισμό με εκατοντάδες νεκρούς, εγκλωβισμένους σε κτίρια που κατέρρευσαν.

Έχουμε βιώσει αντίστοιχες καταστάσεις στην χώρα μας και καταλαβαίνουμε την αγωνία των ανθρώπων να βγάλουν από τα συντρίμμια τους συγγενείς τους. Είμαστε συγκλονισμένοι με τις εικόνες που βλέπουμε

Αυτές τις ώρες ασπίδα των λαών που χτυπήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό είναι η αλληλεγγύη και η βοήθεια που πρέπει να εκφραστεί άμεσα από τους εργαζόμενους της χώρα μας.

Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους Συλλόγους  και τις Ενώσεις Γονέων να οργανώσουν τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την στήριξη των πληγέντων. Τα υλικά που συγκεντρώνονται είναι τα εξής: Κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, χανζαπλάστ, είδη ατομικής υγιεινής

Στην περιοχή μας  η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης  σε πρώτη φάση θα γίνει στον χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του 1ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου το απόγευμα της Πέμπτης από τις 5 μέχρι 9 μ.μ. (κατά τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας) .

Τις υπόλοιπες μέρες θα συγκεντρώνεται η βοήθεια στο σωματείο των Συνταξιούχων ΙΚΑ ,που θα είναι ανοιχτά καθημερινά (7 μέρες την εβδομάδα) 10.00-13.00 (ΝΙΣΥΡΟΥ 20, ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ). Όσοι δυσκολεύεστε επικοινωνήστε με τα μέλη του ΔΣ.

 

Δήμος Νέας Ιωνίας

7/2/23 – 7 μ.μ. – Ο Δήμος Νέας Ιωνίας εκφράζει τη συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας και συμμετέχει στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής για τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης.

 

Καλούμε όσους συμπολίτες μας μπορούν να βοηθήσουν και να συμβάλουν στη δράση μπορούν να φέρουν το υλικό στο Δημαρχείο της πόλης (Αγίου Γεωργίου 40, Νέα Ιωνία) από αύριο Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου τις ώρες 08:00 έως τις 18:00 και μέχρι την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι.

Συγκεκριμένα συγκεντρώνουμε είδη πρώτης ανάγκης όπως:

▪ Τρόφιμα μακράς διάρκειας (όσπρια, κονσέρβες, μπισκότα, βρεφικές τροφές, εμφιαλωμένα νερά, γάλατα και χυμοί)

▪ κουβέρτες,

▪ παπλώματα,

▪ σκηνές και

▪ ιατρικοφαρμακευτικό υλικό (μάσκες, γάζες, γάντια, αντισηπτικά, χάνζαπλαστ)

 

Ελπίζουμε στην προσφορά όλων των συμπολιτών μας στο μέτρο των δυνατοτήτων τους.

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2132000400

UPDATE 9/2/23 – Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ: Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πληγέντες Τουρκίας – Συρίας

Η Τομεακή Οργάνωση Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ καλεί τον λαό και την νεολαία της περιοχής να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στα αδέρφια μας στην Τουρκία και τη Συρία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα συνδικάτων και μαζικών φορέων για την συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και συγκεκριμένα:

Κουβέρτες
Γάλα σε σκόνη
Πάνες ενηλίκων/μωρών
Σερβιέτες
Απορρυπαντικά ρούχων
Ορούς
Γάζες
Χανζαπλαστ
Είδη ατομικής υγιεινής
Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, για να διευκολύνουν τη συγκέντρωση των υλικών που θα παραδοθούν στα συνδικάτα, θα συγκεντρώνουν υλικά και μέσω των Κομματικών Οργανώσεων στα εξής σημεία:
Μεσολογγίου 48, Ν. Ιωνία
(checkmark)Σάββατο 11/02 & Κυριακή 12/02 10.00 π.μ – 1.00 μ.μ.
(checkmark)Δευτέρα 13/02 &Τρίτη 14/02 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.
Αγ. Τριάδος 12, Ν. Φιλαδέλφεια
(checkmark)Σάββατο 11/02 & Κυριακή 12/02 11.00 – 1.00 μ.μ.
Λ. Βεϊκου 25, Γαλάτσι
(checkmark)Σάββατο 11/02 & Κυριακή 12/02 10.00 π.μ – 12.00 μ.
(checkmark)Δευτέρα 13/02 &Τρίτη 14/02 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.
Κύπρου & Ύδρας, Μεταμόρφωση
(checkmark)Σάββατο 11/02 έως Τρίτη 14/02 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.
Λ. Ειρήνης 38, Πεύκη
(checkmark)Κυριακή 12/02 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.
Σαλαμίνος 2, Ηράκλειο
(checkmark)Σάββατο 11/02 & Κυριακή 12/02 10.00 π.μ – 1.00 μ.μ.
(checkmark)Δευτέρα 13/02 &Τρίτη 14/02 6.00 μ.μ. – 8.00 μ.μ.
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU