Σγουρός: Βόλεμα ημετέρων από τον Γ. Πατούλη στη νομική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής χωρίς διαγωνισμό!

Σγουρός: Βόλεμα ημετέρων από τον Γ. Πατούλη στη νομική υπηρεσία

της Περιφέρειας Αττικής χωρίς διαγωνισμό!

Έχοντας πάρει οριστικά διαζύγιο από τη νομιμότητα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης «ξαναχτύπησε»…

Με απόφαση της πλειοψηφίας της Οικονομικής Επιτροπής, στην οποία αντιτάχθηκαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, αποφασίστηκε να καλυφθεί η θέση του προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας όχι με τοποθέτηση μεταξύ των ήδη υπηρετούντων δικηγόρων σε αυτή αλλά με νέα πρόσληψη δικηγόρου, την οποία θα διενεργήσει ο ίδιος ο κ. Πατούλης, χωρίς διαγωνισμό και χωρίς συγκριτική αξιολόγηση υποψηφίων από ανεξάρτητη Επιτροπή.

Ειδικότερα αν και από πέρυσι το καλοκαίρι είχαν εγκριθεί από την Κυβέρνηση 11 θέσεις δικηγόρων για τη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας, οι οποίες θα καλύπτονταν με διαγωνισμό που θα προκηρυσσόταν το 2020,  η Διοίκηση της Περιφέρειας ουδέν έπραξε.

Αντίθετα, αφού προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει το Υπουργείο Εσωτερικών ότι με την έγκριση αυτή είχε το δικαίωμα να προσλάβει δικηγόρο -προϊστάμενο της Νομικής Υπηρεσίας χωρίς διαγωνισμό αποφάσισε να προτείνει τροποποίηση της εγκριτικής απόφασης ώστε να καταφέρει ένας εκ των 11 δικηγόρων να προσληφθεί με προσωπική απόφαση του κ. Πατούλη χωρίς διαγωνιστική διαδικασία.

Και τούτο κατά παράβαση της κείμενης νομοθεσίας περί προγραμματισμού των προσλήψεων (άρθρα 51 του ν. 4622/2019 και 1 έως 7 του ν. 4590/2019), χωρίς βεβαίωση για την δαπάνη πρόσληψης και χωρίς πρόβλεψη στον Οργανισμό της Περιφέρειας για οργανική θέση Προϊσταμένου της Νομικής Υπηρεσίας ανεξάρτητης από τις θέσεις των λοιπών δικηγόρων.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας προφανώς θεωρεί ακατάλληλους τους 14 δικηγόρους της Περιφέρειας που ήδη υπηρετούν σε αυτή για την κάλυψη της θέσης του Προϊσταμένου, αγνοώντας προκλητικά ενόψει της πρόσληψης ημετέρου, ότι διαθέτουν και πολυετή εμπειρία αλλά και γνώσεις σε θέματα ΟΤΑ για την κάλυψη της επίμαχης θέσης ευθύνης.

Καταψηφίσαμε ως «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής», την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής γιατί είναι προφανές ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν ενδιαφέρεται για τις ανάγκες της Περιφέρειας αλλά για το βόλεμα ημετέρων χωρίς διαγωνισμό.

Προσφεύγουμε άμεσα στα αρμόδια όργανα για τον έλεγχο της παράνομης απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής.

Σύντομα θα καταλάβει ο ελεγχόμενος Περιφερειάρχης τι σημαίνει πραγματικά η φράση του Ηλία Ηλιού, «θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα», την οποία ανιστόρητα εκφέρει ο ίδιος ως «απειλή» κατά της αντιπολίτευσης.

Η αθλιότητα των βολεμάτων και των εξυπηρετήσεων στην Περιφέρεια Αττικής πρέπει επιτέλους να σταματήσει.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU