Σωτήριος Σκευοφύλαξ – Νέα Ιωνία: Να παραδώσουμε μια σύγχρονη πόλη απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος

Σε μία εποχή που η εικονική πραγματικότητα κατέχει τα σκήπτρα στη δημόσια προβολή, διανθιζόμενη με στοιχεία υπερβολής, μέσω των σύγχρονων τεχνολογιών (social media, ψηφιακά εργαλεία κλπ), σε μία εποχή που η αλληλεγγύη και ο αλτρουισμός έχουν χάσει την πραγματική τους διάσταση και υποκαθίστανται από την φιλαυτία και το κοινωνικό αλισβερίσι, ζητείται ελπίδα, όραμα, ειλικρίνεια και εντιμότητα στις προσωπικές και τοπικές κοινωνικές σχέσεις μας, ώστε να μπορέσουμε τουλάχιστον να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας και να παραδώσουμε στις νέες γενιές, μία πόλη απαλλαγμένη από τις παθογένειες του παρελθόντος.

Μία ομάδα συνδημοτών μας λοιπόν, με πολιτικό ταγό τον Παναγιώτη ΜΑΝΟΥΡΗ, με πλούσια βιογραφικά, με σημαντικά διαπιστευτήρια, τόσο στο κοινωνικό, όσο και στο επαγγελματικό «γίγνεσθαι», με σοβαρές και μη «διαφημιζόμενες» δράσεις, με την απαιτούμενη εμπειρία στη διαχείριση των προκλήσεων της νέας εποχής, μα προπάντων, με ισχυρή αυτοεκτίμηση και σεβασμό σε αρχές και αξίες, πολιτικές και κοινωνικές, θέτουμε τον εαυτό μας, πιο δυνατοί και πιο έτοιμοι από ποτέ, στην υπηρεσία των δημοτών.

Η ύπαρξη μεσοπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου κοστολογημένου προγράμματος, με άμεση γνώση των πραγματικών αναγκών, η επιστημονική κατάρτιση των υποψηφίων, η επαγγελματική και κοινωνική αποδοχή τους,  η βούληση για όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διεκδικήσεις από το κεντρικό κράτος, μαζί με το ανιδιοτελές ενδιαφέρον και την αγάπη για την πόλη που ανδρωθήκαμε, πλημυρίζοντας περηφάνια κάθε φορά που αναφωνούμε το όνομά της, αποτελούν τα βασικά συστατικά για μία αυτοδιοικητική πορεία, αντάξια των κατοίκων και της ιστορίας της πόλης μας.

Δυστυχώς η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ βρίθει ελλείψεων και αμελειών, σε βασικούς τομείς της καθημερινότητας των δημοτών. Η παντελής απουσία τοπικού κοινωνικού κράτους, η ελλιπής και πολλές φορές ανεπαρκής διαδικασία αποκομιδής, η έλλειψη και η απαξίωση των υπαρχόντων αθλητικών χώρων, πλατειών και παιδικών χαρών, πολιτιστικών χώρων και γεγονότων, εργαλείων πρόσβασης ΑΜΕΑ σε δημόσια κτίρια και σχολεία, καθώς και κανονιστικών πράξεων για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς της πόλης, αποτελούν κάποια από τα αγκάθια της ομαλής καθημερινότητας.

Κατά την επιθυμητή ανάληψη της διοίκησης ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ πρωτίστως για τα παρακάτω:

 

1) Εστιάζουμε στη άσκηση ορθής κοινωνικής πολιτικής για τις ευάλωτες οικονομικά ομάδες, ξεκινώντας από την ολική αναδιαμόρφωση του κοινωνικού παντοπωλείου, με ταυτόχρονη δημιουργία μητρώου δικαιούχων και προστασία αυτών. Κανένας συνδημότης μας δεν πρέπει να αισθάνεται, μα ούτε να είναι μόνος.

 

2) Τοποθετούμε Τοπικούς κοινωνικούς ανταποκριτές σε κάθε γειτονιά, που θα λειτουργούν συμπληρωματικά με την ψηφιακή πλατφόρμα, ώστε να προκαλούν την άμεση επέμβαση μας ως Δημοτική αρχή για την επίλυση καθημερινών προβλημάτων, πάσης φύσεως.

Ενισχύσουμε την συμμετοχικότητα των πολιτών χρησιμοποιώντας σύγχρονα εργαλεία διαδραστικής επικοινωνίας.

 

3) Προχωράμε στην άμεση και πλήρη αποκατάσταση των παρωχημένων σταδίων, γηπέδων και λοιπών αθλητικών και πολιτιστικών χώρων της πόλης (αγωνιστικοί χώροι, κερκίδες, φωτισμός, αποδυτήρια….κλπ).

 

4) Προβαίνουμε στην άμεση ψήφιση κανονιστικών πράξεων, για την ομαλή λειτουργία της αγοράς, των καταστημάτων εστίασης και φυσικά της ομαλής διάβαση των πεζών, ΑΜΕΑ κλπ., με ταυτόχρονα έργα διαπλατύνσεων, όπου αυτό είναι εφικτό. Άμεση εκκίνηση των έργων που θα διευκολύνουν το παρκάρισμα και το κυκλοφοριακό. Στόχος η προσβασιμότητα όλων των πολιτών σε όλους τους χώρους με ασφάλεια.

 

5) Πιστοποιούμε και επαναλειτουργούμε όλες τις παιδικές χαρές, σε κάθε συνοικία της πόλης. Προβαίνουμε άμεσα σε μαζικές αναπλάσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων.

 

6) Τοποθετούνται επόπτες καθαριότητας σε κάθε γειτονιά, για την αποτελεσματική καθημερινή αποκομιδή των σκουπιδιών.

 

Σωτήριος Π. Σκευοφύλαξ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας

Νυν Δημοτικός Σύμβουλος Νέας Ιωνίας

Δημιουργία Αλληλεγγύη – Παναγιώτης Μανούρης

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU