Σπίτι κολαστήριο για σκύλο στη Νέα Ιωνία – Σώθηκε μετά από καταγγελία – H αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος ορίστηκε μεσεγγυούχος

Σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης βρήκαν οι αστυνομικοί μία δίχρονη σκυλίτσα σε σπίτι στη Νέα Ιωνία, από όπου -μετά από τη διερεύνηση καταγγελίας- έσωσαν το άτυχο ζώο και πέρασαν χειροπέδες στον ιδιοκτήτη του.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δημοσιεύει το ethnos.gr η σκυλίτσα εντοπίστηκε να ζει σε ισόγεια μονοκατοικία και διαπιστώθηκε ότι ζούσε σε έναν χώρο γεμάτο κατσαρίδες, ακαθαρσίες και βρωμιά, χωρίς να έχει πρόσβαση σε τροφή και νερό.

Η καταγγελία στην αρμόδια υπηρεσία του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ανώνυμη και έγινε στις 25 Μαΐου. Στις 30 Μαΐου και στις 2 Ιουνίου αστυνομικοί του Τμήματος Νέας Ιωνίας μετέβησαν στο σπίτι-κολαστήριο του άτυχου ζώου για να διερευνήσουν την καταγγελία. Αναζήτησαν τον ένοικο και τις δύο φορές χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Το ίδιο έκαναν και στις 10, 14 και 15 Ιουνίου και πάλι χωρίς να τον εντοπίσουν.

Τελικώς, την Παρασκευή, 16 Ιουνίου, αστυνομικοί με τη συνδρομή ειρηνοδίκη της Νέας Ιωνίας διενήργησαν έρευνα στο σπίτι και διαπίστωσαν ότι η σκυλίτσα ζούσε κάτω από ανθυγιεινές συνθήκες, ήταν νηστική και διψασμένη και δεν είχε ούτε το κατάλληλο σπιτάκι για να ζει.

Ο 22χρονος ιδιοκτήτης εντοπίστηκε και συνελήφθη και του επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα ύψους 2.000 ευρώ, ενώ το σκυλάκι φρόντισαν με τροφή και όλα τα απαραίτητα υπάλληλοι του Δήμου Νέας Ιωνίας με την αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος να ορίζεται μεσεγγυούχος.

Προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας του ζώου έχει παραγγελθεί κλινική εξέταση από κτηνίατρο.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU