Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Νέος γύρος ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολεία – Εργασίες στο 13ο Δημοτικό

Από το 13ο Δημοτικό Σχολείο ξεκινά ο νέος κύκλος έργων του συνεχούς προγράμματος ενεργειακής αναβάθμισης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, με στόχο την ανακαίνιση των κτιρίων του συγκροτήματος με περιβαλλοντικά φιλικούς όρους, πάνω από όλα όμως για να διαμορφωθεί ένα πιο ασφαλές, λειτουργικό και όμορφο σχολικό περιβάλλον για τα παιδιά.

Οι εργασίες, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν: μόνωση, αλλαγή κουφωμάτων, αντικατάσταση τζαμιών, βαψίματα, αλλαγή συστήματος θέρμανσης, βελτίωση στις τουαλέτες κ.α.

Με το 13ο Δημοτικό αυξάνεται η λίστα με τα σχολεία, τα οποία η δημοτική αρχή ανακαινίζει με ενεργειακή αναβάθμιση. Αντίστοιχα, επόμενος σταθμός της σχετικής εκστρατείας είναι το 6ο Δημοτικό Ηρακλείου Αττικής.

«Τα σχολεία και, κατ΄ επέκταση, τα παιδιά μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Παραλάβαμε σχολεία «γερασμένα», σχολεία με πολλές φθορές από την παλαιότητά τους, σχολεία που δεν πρόσφεραν το καλύτερο δυνατό περιβάλλον σε μαθητές και εκπαιδευτικούς. Μέσα από το πρόγραμμα των έργων ενεργειακής αναβάθμισης, αλλά και μεμονωμένες παρεμβάσεις, έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να ανατρέψουμε την εικόνα σε πολλά από αυτά. Συνεχίζουμε στον ίδιο ρυθμό. Και το κάνουμε χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά τον δημότη, αφού η συντριπτική πλειοψηφία των εργασιών γίνεται με κονδύλια που διεκδικήσαμε και πετύχαμε από χρηματοδοτικά προγράμματα», τονίζει ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο στην έναρξη των έργων.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU