Σύλλογος Γονέων: Σχετικά με τη διαδικασία εγγραφών/επανεγγραφών Βρεφών και Νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του δήμου Νέας Ιωνίας για το σχολικό έτος 2024-2025

Σχετικά με τη διαδικασία εγγραφών/επανεγγραφών Βρεφών και Νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Νέας Ιωνίας για το σχολικό έτος 2024-2025, μεταξύ άλλων, προκύπτει ένα μείζον ζήτημα που αφορά τους γονείς που είναι ελεύθεροι επαγγελματίες. Συγκεκριμένα, είναι σοβαρό πρόβλημα και σχεδόν αδύνατο να ζητείται από τους γονείς ελεύθερους επαγγελματίες και συνολικά τους επιτηδευματίες να έχουν ολοκληρώσει τις φορολογικές τους δηλώσεις μέχρι τις 16/6. Ειδικά εφόσον αφορά και τις επανεγγραφές, υπάρχει κίνδυνος να μείνουν παιδιά που ήδη πάνε στους παιδικούς σταθμούς εκτός, χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο.

Ζητάμε να δοθεί η δυνατότητα αποστολής υπεύθυνης δήλωσης που θα δηλώνει ο γονιός τα εισοδήματα του (κατά προσέγγιση) για το 2023 και τη διεύθυνση κατοικίας του (μαζί με αντίστοιχο αποδεικτικό π.χ. πρόσφατο λογαριασμό ΔΕΚΟ) κι αυτή να ενέχει προσωρινή θέση αντί του εκκαθαριστικού. Στη συνέχεια και έως τέλη Ιουλίου να δύναται να αποστείλει και το Ε1 μαζί με το εκκαθαριστικό ώστε να συμπληρωθεί η δήλωση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU