Συνέδριο τύπου “η γυναίκα ως μηχανή αναπαραγωγής”: Παντού υπάρχει ένας… Πατούλης (τουλάχιστον επί 2 – UPDATE επί 4))

Με δύο –τουλάχιστον- πτυχές του γνωστού πλέον συνεδρίου «γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας» συνδέεται  ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Πράγμα βέβαια δεν προκαλεί καμία ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς ή όλη φιλοσοφία η οποία αποπνέει το εν λόγω συνέδριο, (το οποίο από χθες το βράδυ μετά την οργισμένη ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή και όσα ακολούθησαν “πνέει τα λοίσθια”) ταιριάζει απόλυτα στη εικόνα του Περιφερειάρχη Αττικής και της ελληνικής light εκδοχής της alt right πολιτικής.

Ουσιαστικά μιλάμε για μία εκμοντερνισμένη επιστροφή στο παρελθόν του “Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια”, διανθισμένη με πολλές δημόσιες σχέσεις, απεριόριστη πρόσβαση στην εξουσία και τον κρατικό μηχανισμό και φυσικά προνομιακή σχέση με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης την εποχή της λίστας Πέτσα και της κάθε λογής λίστας Πέτσα.

Οι δύο πτυχές

Όμως για να επανέλθουμε στον τίτλο και στην εισαγωγή, οι δύο –τουλάχιστον- πτυχές που συνδέεται  ο Περιφερειάρχης Αττικής με το εν λόγω συνέδριο, είναι αφενός η επίσημη υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής σ’ αυτό, όπως αναγράφεται χαρακτηριστικά στο site του συνεδρίου, αλλά και η σχέση του ίδιου του Γ.Πατούλη με έναν εκ των διοργανωτών, τον κ. Κωνσταντίνο Πάντο (δείτε ΕΔΩ τη θέση του για το θέμα) Δρ Γυναικολόγο, Επιστημονικό Δ/ντή της Ιδιωτικής Κλινικής ΓΕΝΕΣΙΣ Αθηνών Α.Ε. & Γενικό Γραμματέας του ΕΕΑΙ.

Ο κ.Πάντος ωστόσο, είναι και Αντιπρόεδρος Α’ του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας – ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ-, στο οποίο Πρόεδρος είναι ο… Γιώργος Πατούλης.

Δείτε ΕΔΩ στο σχετικό δελτίο τύπου του Απριλίου του 2021. Και φυσικά, επειδή οι ιδιότητες του Περιφερειάρχη Αττικής δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο να καταγραφούν, δεν γνωρίζουμε εάν συνδέεται και με άλλες πτυχές του συνεδρίου.

Από την τηλεδιάσκεψη για την εκλογή του ΔΣ του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας – ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ

Το σίγουρο πάντως είναι, πως σ αυτού τους είδους τις δράσεις και πρωτοβουλίες, βλέπεις και συναντάς διαρκώς ένα κύκλο ανθρώπων, που συνδέονται μεταξύ τους και από άλλες δράσεις, από άλλες ιδιότητες κ.ο.κ. πράγμα που δεν είναι καθόλου τυχαίο με την κατάσταση που βιώνει σήμερα η Ελλάδα, σ ότι αφορά αυτούς που ασκούν εξουσία, είτε από το κεντρικό κρατικό μηχανισμό, είτε από την αυτοδιοίκηση, είτε από άλλους φορείς.

 

UPDATE 3 μ.μ. Δείτε και σχετική ανάρτηση από το thefaq.gr

UPDATE 2

Τελικά όπως προκύπτει, μετά και τη σειρά δημοσιευμάτων για το θέμα, οι πτυχές με τις οποίες συνδέεται με το συνέδριο ο Γ.Πατούλης, δεν είναι τουλάχιστον 2, αλλά τουλάχιστον… 4. Διότι κοιτώντας κάποιος το πρόγραμμα των ομιλητών – προέδρων, συμμετέχει και ο ίδιος ο Γ.Πατούλης με την ιδιότητα του Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Περιφερειάρχη Αττική, Ορθοπεδικού, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και ο Βασίλης Γιαννακόπουλος ως Αντιπεριφερειάρχης για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής.

Οπότε κάνοντας ανακεφαλαίωση, προς το παρόν προκύπτει:

  • Επίσημη υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής
  • Ο συνδιοργανωτής κ.Πάντος είναι Αντιπρόεδρος Α’ του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας – ΕΛ.Ι.ΤΟΥΡ-, στο οποίο Πρόεδρος είναι ο Γιώργος Πατούλης
  • Συμμετοχή του ίδιου του Πατούλη με την ιδιότητα του Πρόεδρου Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Περιφερειάρχη Αττική, Ορθοπεδικού, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών
  • Συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής Βασίλη Γιαννακόπουλου

Και ουδείς αποκλείει φυσικά περαιτέρω αριθμό πτυχών σύνδεσης του κ.Πατούλη με το συγκεκριμένο συνέδριο…

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU