ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας – Έκοψε την πίτα του με ψήφισμα καταδίκης για το κλείσιμο του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ

Ψήφισμα προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία ενέκρινε παμψηφεί η Γενική Συνέλευση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νέας Ιωνίας.

 

Η Γενική Συνέλευση ήταν η πρώτη στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαλόγου και συνδυάστηκε με κοπή πίτας μέσα σε μια γεμάτη, για μία ακόμη φορά, αίθουσα, μετά την πρόσφατη «τρικυμία» που πέρασε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με τις αποχωρήσεις των μελών της νυν «Νέας Αριστεράς».

 

Ωστόσο τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ γέμισαν για μία ακόμη φορά την αίθουσα, σε μια διαδικασία που εισηγητής ήταν ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης, ο οποίος πέρα από το ότι κράτησε σε πολύ υψηλό επίπεδο το ενδιαφέρον για τη διαδικασία, συνεισέφερε και στην οργάνωση της Νέας Ιωνίας και με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ και με έναν εκτυπωτή.

 

Μάλιστα η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Ιωνία μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ανασυγκροτηθεί και σήμερα αριθμεί 1.064 μέλη.

 

Δύο από τα κομμάτια της πίτας που στη συνέχεια μοιράστηκαν στους συμμετέχοντες «έκρυβαν» ένα φλουρί. Τυχεροί της βραδιάς  η Ελένη Μπούντα με τον Σωκράτη Ράτση, οι οποίοι κέρδισαν από ένα αντίτυπο του ιστορικού βιβλίου με τίτλο: «Από τους Ποδαράδες 1922… στη Νέα Ιωνία 1934…» του Λουκά Χριστοδούλου, οικονομολόγου, ιστορικού ερευνητή Μικρασιατικού Πολιτισμού και συγγραφέα.

Ο Κώστας Αρβανίτης, με τη Χριστίνα Μαλακού, μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του κόμματος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης
Παρέα με τους τυχερούς της βραδιάς. Από αριστερά: Τάκης Κωστιδάκης, επίτιμος Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου, Πάνος Γκόνης, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Βορείων Προαστίων του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Μπούντα, εκ των τυχερών, Λουκάς Χριστοδούλου, οικονομολόγος, ιστορικός ερευνητής Μικρασιατικού Πολιτισμού και συγγραφέας, Σωκράτης Ράτσης εκ των τυχερών και Δημήτρης Χατζηπαυλής πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης

 

Στη Συνέλευση μπήκε επί τάπητος και το θέμα με την απόφαση του υπουργείου Υγείας να κλείσει το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ της Νέας Ιωνίας και ψηφίστηκε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

 

Να παραμείνει ανοιχτό το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία

 

Επειδή:  Η 22α Ιανουαρίου είναι η τελευταία ημέρα λειτουργίας του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στη Νέα Ιωνία.

 

Επειδή: Από 24 Ιανουαρίου και δια της μεθόδου της «συγχώνευσης» με εκείνο της  Αγίας Παρασκευής, το Φαρμακείο μεταφέρετε στην Αγία Παρασκευή, Γούναρη 38Α 1ος όροφος.

 

Επειδή:  Οι ασθενείς με νεοπλασίες, αυτοάνοσα νοσήματα, ειδικές παθήσεις, κα, από την ευρύτερη κοντινή μας περιοχή των Βορείων προαστίων (Ηράκλειο Αττικής, Νέα Φιλαδέλφεια – Νέα Χαλκηδόνα, Γαλάτσι κ.α.) επιβαρύνονται με μια ακόμη ταλαιπωρία, υποχρεούμενοι να κάνουν ένα μικρό ταξίδι μέχρι την Αγία Παρασκευή(!) προκειμένου να προμηθευτούν τα αναγκαία φάρμακά τους…

 

Εμείς, τα μέλη της οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νέας Ιωνίας, εγκρίνουμε κατά απόλυτη πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:

 

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Νέας Ιωνίας, χαιρετίζει την αναβάθμιση του Φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Αγία Παρασκευή ως μια πράξη αναγκαία, αλλά παράλληλα καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να μην εφαρμόσουν μια ακόμη ανάλγητη απόφαση κλείνοντας το Ειδικό Φαρμακείο της Νέας Ιωνίας.

Ζητάμε να παραμείνει ανοιχτή η δομή με διαδημοτική συνεργασία.

 

Το γνωστό, στεγαστικό, ζήτημα που υπάρχει εδώ και χρόνια με τον ιδιοκτήτη του κτηρίου στη γέφυρα της Αλέκου Παναγούλη, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία για το κλείσιμο ενός ειδικού φαρμακείου που εξυπηρετεί  μια  εξαιρετικά ευάλωτη κατηγορία πολιτών.

 

Κτήρια και μάλιστα ιδιόκτητα, αλλά και νέα προς ενοικίαση υπάρχουν στη Νέα Ιωνία και το υπουργείο Υγείας έχει υποχρέωση να κινηθεί σ’ αυτήν την κατεύθυνση.

 

Για παράδειγμα: Το ευρύχωρο κτήριο του ΕΦΚΑ, Χρυσοστόμου Σμύρνης 3, στεγάζει διοικητικές υπηρεσίες και ελάχιστα ιατρεία. Γιατί όχι και το Φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ;

Χώροι υπάρχουν.

Η πολιτική βούληση λείπει.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU