Τα έργα στη Ν. Ιωνία στο επίκεντρο της συνάντησης Πατούλη – Θωμαΐδου

Τα έργα που εκτελούνται στο Δήμο Νέας Ιωνίας με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής και ξεπερνούν τα 13,4 εκατ. ευρώ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος συζητήθηκαν επίσης νέα έργα που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα χρηματοδότησης της Περιφέρειας και αφορούν μεταξύ άλλων έργα υποδομών, ομβρίων, αντιπλημμυρικά, αναπλάσεις και ποδηλατοδρόμους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε μεταξύ άλλων στα έργα κατασκευής του υπόγειου χώρου στάθμευσης σε ακίνητο του Δήμου στο Οικοδομικό Τετράγωνο 150, τα έργα μετατόπισης του συλλεκτήρα ομβρίων στην οδό Αλατσάτων αλλά και την πορεία κατασκευής πεζογέφυρας μεταξύ των σταθμών ΗΣΑΠ, Νέας Ιωνίας και Ηρακλείου. Σχετικά  με τον υπόγειο χώρο στάθμευσης τριών επιπέδων, δυναμικότητας 363 θέσεων και προϋπολογισμού 11,5 εκατ. ευρώ, το έργο βρίσκεται σε στάδιο εκτέλεσης. Το έργο μετατόπισης του συλλεκτήρα ομβρίων στην οδό Αλατσάτων, είναι προϋπολογισμού 1,18 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ 2014-2020 άξονας 5.

Η Δήμαρχος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και συμβάλει όχι μόνο στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν αλλά και στο σχεδιασμό και την υλοποίηση νέων έργων που θα συμβάλλουν στο μπει ο δήμος σε μια νέα αναπτυξιακή πορεία.

 

Ο Γ. Πατούλης ζήτησε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλο να συνεργαστούν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας με εκείνες του δήμου Ν. ιώνιας προκειμένου να προχωρήσει η ωρίμανση νέων  έργων τα οποία θα υλοποιηθούν με πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα σε αντιπλημμυρικά έργα και έργα όμβριων υδάτων.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα και με χρηματοδοτήσεις συμβάλλουμε στην αντιπλημμυρική θωράκιση και αναπτυξιακή προοπτική της Νέας Ιωνίας. Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών αποτελεί τη στόχευσή μας μέσα από τα υπό εκτέλεση έργα. Η Περιφέρεια Αττικής και οι υπηρεσίες μας παρεμβαίνουν σε κάθε στάδιο εκτέλεσης των έργων με στόχο να τηρηθούν τα προκαθορισμένα χρονοδιαγράμματα και βρίσκουμε λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν μέσα από τη συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στόχος μας είναι η ισόρροπη ανάπτυξη και των 66 Δήμων της Αττικής. Τα υπό εκτέλεση έργα στη Νέα Ιωνία  θα θωρακίσουν αποτελεσματικά την πόλη ενάντια στα πλημμυρικά φαινόμενα και θα αναβαθμίσουν τις γειτονιές της. Η ενίσχυση της οδικής ασφάλειας και οι αναπλάσεις μπορούν να συμβάλουν στην αναζωογόνηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στην περιοχή».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU