Δύναμη Προοπτικής Νέας Ιωνίας: «Σταματήστε τις σπατάλες και τα ρουσφέτια»

Σφοδρή επίθεση στη δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας εξαπέλυσε η παράταξη της μείζονας αντιπολίτευσης «Δύναμη Προοπτικής», με επικεφαλής την πρώην Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαΐδου.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση «από το κακό στο χειρότερο η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας. Αναποτελεσματικότητα, ανικανότητα στη διαχείριση της καθημερινότητας των πολιτών και κυρίως αίσθηση ότι ο δήμος είναι το τσιφλίκι τους!

Η δημοτική παράταξη Δύναμη Προοπτικής καταγγέλλει τη δημοτική αρχή για την έλλειψη οράματος, την αδυναμία να θέτουν προτεραιότητες και να εξυπηρετούν το κοινό καλό.

Το αποδεικνύουν τα έργα και οι ημέρες τους. Και δεν είναι λίγα!

Στο 16ο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε η 3η αναμόρφωση η θέση της παράταξης μας «Δύναμη Προοπτικής» αναλύθηκε, κατατέθηκε και κοινοποιείται στους συμπολίτες μας

Α. Αδιανόητες περικοπές

Περικόπτονται χωρίς καμία αιτιολογία κονδύλια στον βρεφονηπιακό σταθμό της Αγίου Κωνσταντίνου για την προμήθεια επίπλων και σκευών. Στις μελέτες είχε ψηφιστεί το ποσό 108.452,40 ευρώ. Κι όμως η δημοτική αρχή προβαίνει μονομερώς σε περικοπή των 107.772,98. Με 679,42 ευρώ πώς θα λειτουργήσει ο παιδικός σταθμός στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς;

Λογικό ή παράλογο;

Σε ό,τι αφορά στην ολοκλήρωση του βρεφονηπιακού σταθμού Αγίου Κωνσταντίνου, που κατηγορηθήκαμε γιατί βάλαμε ως είχαμε συμβατική υποχρέωση 400.000 ευρώ, περικόπτουν 40.000 ευρώ. Πώς θα ολοκληρωθεί το έργο για να λειτουργήσει τον Σεπτέμβριο, με τούτες τις περικοπές; Θα συνεχίζουν να αυξάνουν το κόστος των βρεφονηπιακών σταθμών με ενοικίαση ακινήτων αντί να ολοκληρωθεί το έργο που χρηματοδοτείται από Ευρωπαϊκά προγράμματα, για το οποίο εμείς ως δημοτική αρχή δώσαμε αγώνα και τα καταφέραμε.

Λογικό ή παράλογο;

Σε ό,τι αφορά στην εκπόνηση μελετών για την αποκατάσταση και ανάδειξη της υδατογέφυρας προϋπολογισμού 65.000 του ρωμαϊκού υδραγωγείου που βρίσκεται στην Ελευθερούπολη περικόπτουν κατά 52.118,10 ευρώ. Συνεχίζουν και σε ό,τι αφορά στον περιβάλλοντα χώρο αφού περικόπτουν από τα 24.800 τα 24.500 ευρώ! Ενώ στην εκπόνηση της μελέτης ηλεκτρομηχανολογικής του περιβάλλοντα χώρου, περικόπτουν 14.990 ευρώ αφήνοντας γενναιόδωρα το ποσό των 10 ευρώ!!!!

Λογικό ή παράλογο;

Το χειρότερο όλων είναι ότι ενώ ο Δήμαρχος προεκλογικά και μετεκλογικά χωρίς ντροπή διακήρυττε την κοινωνική του ευαισθησία, σήμερα περικόπτει απροκάλυπτα τα μπάνια των μελών των ΚΑΠΗ της πόλης μας από 18 σε 15. Εμείς ως Δημοτική Αρχή είχαμε καταφέρει να αυξήσουμε τον αριθμό τους! Γιατί τώρα κόβονται; Τι άλλαξε;;

Αντί αυτών

Β. Ακατανόητες σπατάλες…..

Όσα περικόπτει η δημοτική αρχή τα «αξιοποιεί»

Για τη μίσθωση λίζινγκ επιβατικού αυτοκίνητου για τον Δήμαρχο (8.000 ευρώ)

Για τη συμμετοχή του δήμου σε αναπτυξιακό οργανισμό (5.000 ευρώ)

Για την έκθεση ΟΤΑ ATTICA EXPO (15.000 ευρώ)

Για τη συντήρηση και επισκευή επίπλων (13.000 ευρώ )

Για την προμήθεια έργων τέχνης (18.000 ευρώ ). Φιλότεχνοι!!

Για την περίφραξη ακάλυπτων οικοπέδων (5.000 ευρώ)

Τα παραπάνω έξοδα σπατάλες αφορούν επίδειξη προσωπική, εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων και κακοδιοίκηση.

Ενώ οι ΟΤΑ βρίσκονται σε δεινή οι ειδήμονες τάχα, Δήμαρχος και ο περισπούδαστος Γενικός Γραμματέας, προσλαμβάνουν στρατιά «ειδικών συμβούλων» επιβαρύνοντας απροκάλυπτα με την αντιμισθία τους και τις «υπερωρίες» τους και άλλο τον προϋπολογισμό.

Για τούτο τον λόγο ο Δήμαρχος μίλησε για λήψη δανείων, για αύξηση των ανταποδοτικών τελών που θα τα κάνει όταν έρθει η ώρα όπως είπε.

Εμείς καλούμε τη δημοτική αρχή να σταματήσει τις σπατάλες και τη ρουσφετολογική πολιτική

Εμείς καλούμε τη δημοτική αρχή να αφήσει τους πειραματισμούς.

Εμείς καλούμε τη δημοτική αρχή να μην τολμήσει να συνάψει δάνεια.

Εμείς καλούμε τη δημοτική αρχή να μην τολμήσει να κόψει τις κοινωνικές παροχές.

Εμείς καλούμε τη δημοτική αρχή να ακούσει τους πολίτες.

Εμείς ως δημοτική παράταξη δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην αδιαφανή διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων.

Καλούμε τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Κοντοστέργιο να προσέχει τι υπογράφει. Τουλάχιστον ας διδαχθεί από τον προκάτοχό του κ. Καναβό ο οποίος επέλεξε να παραιτηθεί από το να προσφέρει τέτοιες υπηρεσίες.

Καλούμε τους πολίτες να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια της πόλης μας».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU