Νέα Ιωνία – Τοιχογραφία από Βραζιλιάνους καλλιτέχνες στην Εθνικής Αντιστάσεως

Μια μεγάλη τοιχογραφία με θέμα το περιβάλλον θα υλοποιηθεί στη Νέα Ιωνία και συγκεκριμένα επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στο τείχος κοντά στη γέφυρα Ανατόλια.

Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί από τους Βραζιλιάνους καλλιτέχνες Kelvin Koubik και Laura Lolli, σε συνεργασία της Πρεσβείας της Βραζιλίας στην Ελλάδα, με τον Δήμο Νέας Ιωνίας και την Awesome Athens Experiences.

Η τοιχογραφία θα γίνει έως τις 14 Σεπτεμβρίου. Γεννημένος στο Porto Alegre της Βραζιλίας, ο Kelvin Koubik είναι εικαστικός καλλιτέχνης που δημιουργεί κυρίως τοιχογραφίες μεγάλης κλίμακας.

Στις δημιουργίες του, δημόσιες ή ιδιωτικές τοιχογραφίες, συνδιαλέγεται με την παραδοσιακή ζωγραφική και τη σύγχρονη τέχνη και επιδιώκει να κατανοήσει την κοινωνική και πολιτιστική δυναμική των τόπων όπου αυτές αναπτύσσονται.

Πρόσφατα επέστρεψε από ένα καλλιτεχνικό ταξίδι στον Αμαζόνιο, όπου βίωσε και απεικόνισε την παραποτάμια κουλτούρα του βόρειου Pará και επίσης ολοκλήρωσε μια τοιχογραφία ύψους 50 μέτρων προς τιμήν της σημαντικής Βραζιλιάνας αθλήτριας Daiane dos Santos, στο κέντρο του Porto Alegre.

Εικαστικός καλλιτέχνης, ζωγράφος και τοιχογράφος, με πτυχίο σχεδιασμού μόδας, αρχιτεκτονικής και πολεοδομίας, η γεννημένη στο Belo Horizonte, Laura Lolli αναπτύσσει έργα που συνδυάζουν διαφορετικές τεχνικές ζωγραφικής σε ποικίλες μορφές και πειραματικές επιφάνειες. Μέσα από αυτές τις εκφράσεις, η Laura διερευνά την ύπαρξη, παρατηρώντας τη διαχρονικότητα, τους κύκλους, τις διαφορετικές αντιλήψεις της πραγματικότητας και την παροδικότητα της ζωής.

Η τοιχογραφία θα δημιουργηθεί στα πλαίσια των «Ιωνικών Ημερών», της εβδομάδας πολυποίκιλων εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως 15 Σεπτεμβρίου 2024 στη Νέα Ιωνία, στον χώρο της πλατείας του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στο Κέντρο Ανάδειξης και Σπουδής Μικρασιατικού Πολιτισμού.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στο χώρο έξω από το Συνεδριακό Κέντρο, θα αποδοθούν ευχαριστίες στους δύο καλλιτέχνες. Παράλληλα, με τη συμμετοχή της Πρεσβείας της Βραζιλίας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση για το περιβάλλον.

Θα παραστεί και θα χαιρετίσει ο Πρέσβης Paulo Roberto Caminha de Castilhos Franca και θα δοθούν ομιλίες με θέμα Εθελοντισμός και Περιβάλλον από το Τμήμα Νεολαίας και Περιβάλλοντος του Δήμου Νέας Ιωνίας.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU