Το Χαμόγελο του Παιδιού βράβευσε τα 2 κοριτσάκια που έσωσαν το κουτάβι που αργοπέθαινε στον Νομό Ηλείας

Πριν ένα χρόνο είχαμε αναλάβει τον Ammos! Το κουτάβι με την σαρκοπτική ψώρα που είχαν βρει δύο κοριτσάκια πέρσι το καλοκαίρι. Τα κοριτσάκια δεν αδιαφόρησαν, τάισαν το κουτάβι και με την βοήθεια των γονιών τους το κουτάβι ήρθε στα χέρια μας. Και παρόλο που ήταν το τελευταίο βράδυ των διακοπών τους, τα κορίτσια αυτά ήρθαν με τους γονείς τους για να βοηθήσουν να βρούμε το κουτάβι που κρυβόταν.
Η οργάνωση “Το Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώθηκε για τα κορίτσια μας και έτσι το καλοκαίρι που μας πέρασε, η Χρύσα και η Σταυρούλα βραβεύτηκαν στα 7th Your Smile Awards που διοργανώνει κάθε χρόνο η οργάνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση για την εκδήλωση:

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού YouSmile, για 7η συνεχή χρονιά είχαν τη χαρά αλλά και την τιμή να διοργανώσουν και πάλι τα μαθητικά βραβεία που έγιναν θεσμός, τα «YouSmile Awards». Τα βραβεία που αποτελούν την κορύφωση της δράσης του YouSmile, κάθε έτους, και έχουν στόχο την ενθάρρυνση και την υποστήριξη των εθελοντικών πρωτοβουλιών και ενεργειών μαθητών, σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο.

Στην κατάμεστη αίθουσα του κινηματογράφου «ΔΑΝΑΟΣ» συναντήθηκαν και πάλι μαθητές, μαθήτριες, σχολεία, εκπαιδευτικοί, εθελοντές YouSmilers αλλά και Influencers αγαπητοί στα παιδιά, για να γιορτάσουν όλοι μαζί πρωτοποριακές ιδέες, ανιδιοτελείς σκέψεις αλλά και πράξεις που εμπνέουν μικρούς και μεγάλους και δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στον κοινωνικό περίγυρο. Με σύνθημα «Ποτέ δεν είσαι πολύ μικρός για να αλλάξεις τον κόσμο», η εκδήλωση με παρουσιαστή τον Δημήτρη Ουγγαρέζο, πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, γεμάτη συγκίνηση, εκπλήξεις και πολλά Χαμόγελα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη την εκδήλωση: https://www.livemedia.gr/7yousmile

Τα YouSmile Awards πραγματοποιούνται κάθε χρόνο με την έγκριση  του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και φέτος πραγματοποιούνται και με την υποστήριξη του προγράμματος «ΣΥΝ ΑΘΗΝΑ» του Δήμου Αθηναίων.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στα συνολικά 7 χρόνια διεξαγωγής των YouSmile Awards έχουν συμμετέχει περισσότεροι από 35.600 μαθητές από 683 σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, αναβαθμίζοντας με τις ιδέες και τις εφευρέσεις τους το Δίκτυο Μαθητικού Εθελοντισμού YouSmile,  κάθε χρόνο και λίγο περισσότερο.

Όπως κάθε χρονιά, η ευρηματικότητα, η ανιδιοτέλεια και η δημιουργικότητα των παιδιών προκάλεσαν αίσθηση και εντυπωσίασαν μικρούς και μεγάλους, που παρακολούθησαν την εκδήλωση είτε με φυσική παρουσία είτε εξ αποστάσεως. Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνίας Πολιτών Δήμου Αθηναίων, κα. Κατερίνα Γκαγκάκη, και ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος Κώστας Γιαννόπουλος.

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνίας Πολιτών Δήμου Αθηναίων, κα. Κατερίνα Γκαγκάκη, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ανέφερε, «Νιώθω μεγάλη χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ και που είχα την τύχη να γνωρίσω πραγματικά το “Χαμόγελο”, και πρέπει και εσείς να αισθάνεστε τυχεροί και τυχερές που το γνωρίζετε εκ των έσω. Το “Χαμόγελο” στήριζε και στηρίζει δράσεις με ουσία και ξέρω πως θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα πιο δυνατά και ακόμα πιο έντονα».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Οργανισμού, κος. Κώστας Γιαννόπουλος χαιρέτησε τους μαθητές, τους γονείς καθώς και τους εκπαιδευτικούς τους, εκφράζοντας την χαρά του που μέσα από το «Χαμόγελο» τα παιδιά συνεχίζουν το παράδειγμα του ιδρυτή του, του μικρού Ανδρέα, και δήλωσε: «Σήμερα θα σας εκμυστηρευτώ ότι αισθάνομαι λίγο περίεργα… Θα ξεκινήσω με μια ιστορία. Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένα 10χρονο παιδί, ο Ανδρέας, που είχε μια ιδέα ώστε όλα τα παιδιά να είναι καλά! Έτσι 28 χρόνια μετά, βρίσκομαι εδώ και λόγω άλλων παιδιών-εθελοντών, που συνέχισαν την ιδέα του Ανδρέα, μπορώ και νιώθω περήφανος για όλες τις πρωτοβουλίες και τις ιδέες τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα. Γκαγκάκη αλλά και όλους τους ανθρώπους που εμπνέουν, που συνεχίζουν και θα συνεχίσουν να παλεύουν για να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών».

Τα βραβεία απένειμαν στους μικρούς πρωταγωνιστές της βραδιάς οι: Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Ηθοποιός, Σκηνοθέτης και Σεναριογράφος, Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Άγγελος Πάτσης – Mr. Πλάκα Έχει, Κωμικός, Digital Creator, Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Κοινωνίας Πολιτών Δήμου Αθηναίων, Τζωρτζίνα Τσάγκα, Συντονίστρια του Ευρωπαϊκου Μαθητικού Εθελοντικού Δικτύου “YouSmile” του Οργανισμού, Βέρα Τσίχλη, Συντοντίστρια Τμήματος Εθελοντισμού του Οργανισμού και φυσικά Μαθητές-εθελοντές του YouSmile.

Τα YouSmile Awards, ως βραβεία από παιδιά για παιδιάαναδείχθηκαν από τους μαθητές – εθελοντές του YouSmile ύστερα από δική τους ψηφοφορία, εκλέγοντας τους παρακάτω 7 ξεχωριστούς νικητές, ενώ παράλληλα όλοι οι μικροί συμμετέχοντες έλαβαν τιμητικούς επαίνους για τις εξαιρετικές τους πρωτοβουλίες.

Η βραδιά επιφύλασσε και μια ακόμη βράβευση προσφοράς, σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται δίπλα στον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και τιμά με την παρουσία και την καλή του διάθεσή τις δράσεις του Οργανισμού, για τα 10 ολόκληρα χρόνια, τον παρουσιαστή των YouSmile Awards και φίλο του «Χαμόγελου», τον Δημήτρη Ουγγαρέζο.

Αναλυτικά τα Βραβεία αλλά και η ξεχωριστή προσωπική ιστορία κάθε βραβευόμενου παιδιού: 

  1. Κατηγορία: Μαθητές & μαθήτριες που βοήθησαν την κοινωνία

ΝΙΚΗΤΕΣ: Μαθητές 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Αγρινίου

Απονομή Βραβείου: Άγγελος Πάτσης, Mr. «Πλάκα Έχει»

Οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Αγρινίου, τα περασμένα Χριστούγεννα, δώρισαν τα χρήματα που συγκέντρωσαν από τα κάλαντα στο Ειδικό Σχολείο της περιοχής τους, καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες ενός άλλου σχολείου, αλλά και κάποιων άλλων παιδιών.

  1. Κατηγορία: Τεχνολογία & Επιστήμη

ΝΙΚΗΤΕΣ: Ομάδα “Robocores” | Γιάννης Ράγκος, Αλίκη Ράγκου και Κωνσταντίνος Μαζαράκης

Απονομή Βραβείου: Βέρα Τσίχλη

Ο Γιάννης, η Αλίκη και ο Ντίνος είναι μαθητές Λυκείου, οι οποίοι δημιούργησαν συσκευή που διευκολύνει την πρόσβαση μαθητών με προβλήματα όρασης στο μάθημα, με αφορμή την εμπειρία της Αλίκης όταν έσπασαν τα γυαλιά της και για κάποιες μέρες δεν μπορούσε να παρακολουθήσει. Είναι οι Ομάδα “Robocores” και συμμετέχουν σαν ομάδα σε διεθνείς διαγωνισμούς.

  1. Κατηγορία: Παιδιά που υπερασπίστηκαν δικαιώματα παιδιών

ΝΙΚΗΤΕΣ: Μαθητές 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας

Απονομή Βραβείου: YouSmilers

Οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας αποφάσισαν να ταξιδέψουν ως το ακριτικό νησί των Αρκιών για να παρελάσουν με τον Άγγελο, τον μοναδικό μαθητή που ζει εκεί και που δεν έχει φίλους για να παίζει καθημερινά, ούτε συμμαθητές για να παρελάσει μαζί τους. Όπως εύστοχα είπε ένα από τα παιδιά του Δ.Σ. Βούλας  «Κανένα παιδί δεν πρέπει να μένει μόνο του…»

  1. Κατηγορία: Ενήλικας που ενέπνευσε παιδιά

ΝΙΚΗΤΡΙΑ: Εμμανουέλα Μασούρου

Απονομή Βραβείου: Κώστας Γιαννόπουλος

Η Εμμανουέλα έχασε την όρασή της στα 7 της χρόνια, από λευχαιμία, είναι μουσικός και πρωταθλήτρια πολεμικών τεχνών. Δεν άφησε την απώλεια της όρασης της να σταθεί εμπόδιο στο να πάρει δίπλωμα βιολιού, ή να ασχοληθεί με την κολύμβηση και κάνει πρωταθλητισμό στο τζούντο, με αποτέλεσμα να ετοιμάζεται τώρα για την Παραολυμπιάδα του Παρισιού! Όνειρό της είναι να γίνει δασκάλα μουσικής σε σχολείο καθώς είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει πολύτιμο σύντροφό τον σκύλο της, τον Ντόβι.

  1. ΚατηγορίαΑθλητισμός

ΝΙΚΗΤΡΙΑ: Η 17χρονη Σοφία Φουκαράκη, από το Ηράκλειο Κρήτης

Απονομή Βραβείου: Χριστόφορος Παπακαλιάτης

Η Σοφία, μαζί με την ομάδα της, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στο πόλο! Πέρυσι ενώ διαγωνιζόταν, διαγνώστηκε με σάρκωμα Ewing και από τον χειμώνα ζει στην Ιταλία, όπου κάνει χημειοθεραπείες και παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα εξ αποστάσεως, με την βοήθεια των καθηγητών της. Εάν δεν αποτελεί έμπνευση η Σοφία, με τη δύναμη και την επιμονή της, τότε ποιος;

  1. Κατηγορία: Τέχνη και Πολιτισμός

ΝΙΚΗΤΕΣ: Μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Νέου Ηρακλείου

Απονομή Βραβείου: Κατερίνα Γκαγκάκη

Οι μαθητές του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Κατάρτισης του Νέου Ηρακλείου, που αγαπούν την τέχνη, το παιχνίδι και το περιβάλλον θέλησαν να εμπνεύσουν τους συμμαθητές τους και όλους εμάς δημιουργώντας τα δικά τους αισθητηριακά παιχνίδια από ανακυκλώσιμα υλικά.

  1. Κατηγορία: Περιβάλλον

ΝΙΚΗΤΡΙΕΣ: Η 8χρονη Σταυρούλα και η 10χρονη Χρύσα Δημητροπούλου

Απονομή Βραβείου: Τζωρτζίνα Τσάγκα

Η Σταυρούλα και η Χρύσα είναι μαθήτριες δημοτικού και αγαπούν πολύ τα ζώα. Περνούν τις διακοπές τους στον Πύργο, από όπου κατάγονται. Πέρυσι το καλοκαίρι, βρήκαν ένα κουτάβι ταλαιπωρημένο από την ψώρα και ετοιμοθάνατο, τον Άμος, και αποφάσισαν να το βοηθήσουν μαζεύοντας το και καλώντας την Φιλοζωική της περιοχής. Σήμερα ο Άμος είναι υγιέστατος, ζει στην Φιλοζωική και τα κορίτσια τον επισκέπτονται και μαθαίνουν νέα του.

Σχολεία που συμμετείχαν με τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες τους στα 7α YouSmile Awards:

  • 2ο Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου, Κρήτης
  • 2ο Νηπιαγωγείο Σερρών
  • 6ο Νηπιαγωγείο Βόλου
  • 7ο ΔΣ Αλεξανδρούπολης
  • 9ο ΔΣ Μυτιλήνης
  • Αδαμάντιος Σχολή Θεσσαλονίκης
  • ΓΕΛ Γαζίου, Ηράκλειο Κρήτης
  • ΓΕΛ Ματαράγκας
  • Εκπαιδευτήρια Προμηθέας
  • Νηπιαγωγείο Αριδαίας

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους Χορηγούς μας που συνεισέφεραν στην υλοποίηση των φετινών Smile Awards:

  • BREAD FACTORY
  • CAR BAR
  • FELIZOL
  • LIVEMEDIA
  • NOISE EVENT
  • PLAISIO
  • PUMA
  • ΑΡΖΙΝΟΣ
  • Δ. ΚΛΕΙΔΑΣ & ΣΙΑ
  • ΦΑΡΟΣ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU