Η μαγεία του χαρταετού στον “Ιωνικό Σύνδεσμο” – φωτορεπορτάζ

“…Όποιος δεν έπαιξε ποτέ του χαρταετό, δεν κοίταξε όσο χρειάζεται ψηλά. Όποιος δεν ένοιωσε την αντίσταση του μεγάλου σπάγκου, δεν εκατάλαβε την δύναμη του αέρα. Κι όποιος δεν εφώναξε με την ευθύνη και την πρωτοβουλία του παιδιού που βλέπει να κινδυνεύει στο ψηλό μετεώρισμά του ο αετός, δεν ένοιωσε τη χαρά του να τα βγάζεις πέρα μόνος σου με τη Φύση…“

Δημήτριος Λουκάτος

 

Ο χαρταετός, η χιλιόχρωμη χαρά μικρών και μεγάλων την Καθαρή Δευτέρα, δεν είναι απλώς ένα ακόμα παιχνίδι, που πετά  στον αέρα εδώ και χιλιάδες χρόνια. Το πέταγμά του στα ύψη και ο χορός του με τον άνεμο, ψηλά στον καταγάλανο ουρανό, είναι η  αίσθηση της ελευθερίας της αισιοδοξίας της δύναμης και το μήνυμα της χαράς που δίνει σε όλους μας, μικρούς και μεγάλους!

 

Στον Ιωνικό Σύνδεσμο λοιπόν, στη Νέα Ιωνία, οι κατασκευές ξεκίνησαν από το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024, φιλοξενήθηκαν παιδιά από το Ίδρυμα Γεωργίου και Αικατερίνης Χατζηκώνστα – Εκπαιδευτικής Μέριμνας Νέων, και η συνέχεια ακόμα πιο συναρπαστική το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024, όπου με περίσσιο ενθουσιασμό παιδιά ηλικίας από 6 έως 100 ετών, υπό την καθοδήγηση των μοναδικών εδώ και χρόνια «μαστόρων», Τάκη Κωστιδάκη,  Βαγγέλη Τελλίδη και  Αντώνη Ιωσηφίδη, εργάστηκαν και κατασκεύασαν με μεράκι και φαντασία το δικό τους χαρταετό.

 

Τα μαθήματα χαρταετού πραγματοποιήθηκαν στην μνήμη του Δημήτρη Χατζηκυριάκου, που με αμείωτο ενδιαφέρον, αγάπη, καλοσύνη και υπομονή, δίδαξε σε πολλά παιδιά τις τεχνικές κατασκευής του σκελετού, των ζυγιών, της ουράς και άλλων μυστικών για το σωστό πέταγμα του χαρταετού…

 

Όπως σημειώνει ο Ιωνικός Σύνδεσμος «η προσέλευση του κόσμου μεγάλη, μα η χαρά μας ακόμα μεγαλύτερη!

 

Ευχαριστούμε θερμά τους «μοναδικούς μαστόρους», Βαγγέλη Τελλίδη, Αντώνη Ιωσηφίδη και Τάκη Κωστιδάκη, γιατί μας έμαθαν πως για να φτιάξεις χαρταετό πρέπει να έρθεις σε επαφή με το παιδί που βρίσκεται μέσα σου!

Να πετάτε πάντα τους χαρταετούς της καρδιά σας ψηλά!

Καλή Καθαρή Δευτέρα σε όλους!».

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU