ΖΩδια από την Ντάλια – Ιούλιος 2021

Γαλίφηδες (λέμε τώρα) Κριοί,

Εγώ αν ήμουνα στη θέση σας θα έβαζα λίγο νερό στο κρασί μου…ένα πάγακι έστω τώρα με τον καύσωνα. Δε λέω να παραιτηθείτε από τις επιδιώξεις και τα θέλω σας, αλλά αν κάνετε κι ένα δυο μικρούς συμβιβασμούς δεν έγινε δα και τίποτα σπουδαίο! Μ’ αυτόν τρόπο μπορείτε κάπως να μαλακώσετε τους γύρω σας που η αλήθεια είναι ότι τον Ιούλιο θα σας πιέσουν αρκετά με τις απαιτήσεις τους. Κι όταν λέω τους γύρω σας εννοώ από τον διευθυντή σας που είναι στα κάγκελα γιατί χώρισε μέχρι τη… σχέση σας που θέλει να αλλάξετε κουφώματα εδώ και τώρα! (ενώ ξέρει ότι τα οικονομικά σας…) Σχετικά με τα οικονομικά που λέμε, δεν είναι τόσο άσχημα όσο νομίζετε. Η σκληρή δουλειά σας γίνεται ορατή από αυτούς που πρέπει και η ανταμοιβή είναι στον δρόμο (ή μπορεί να είναι και μια νέα δουλειά). Το ιδανικό θα ήταν έστω κι ένα τριημεράκι διακοπών με κλειστό κινητό και μοναδική σκέψη αν θα παραγγείλετε χταποδάκι ή καλαμαράκια. Με καθαρό και ξεκούραστο μυαλό θα πάρετε τις σωστές αποφάσεις οσονούπω που θα χρειαστεί. Α, και όταν τις πάρετε στηρίξτε τις δυναμικά! Ξέρετε εσείς…

(Tip SOS: Πιάσε κι ένα τσίρο παιδί! Και δυο παγωμένες… στην καρδιάάάά!)

 

 

Πατενταδόροι Ταύροι

Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι. Τι θέλει να πει το απόσταγμα λαϊκής σοφίας; Ό,τι αν κάποιο σχέδιο σας δεν πηγαίνει όπως το είχατε στο νου, δεν το παρατάτε απλώς βρίσκετε μια εναλλακτική… Τέλειωσε η κρέμα γάλακτος για την ονομαστή καρμπονάρα σας; Γαλατάκι και βούτυρο et voila! Δείξτε εμπιστοσύνη στις δυνατότητές σας. Σε αυτό θα σας βοηθήσει και η τύχη που φαίνεται να είναι στο πλευρό σας μέσω των ανθρώπων που θα σας πλησιάσουν και στον επαγγελματικό χώρο αλλά και σε ερωτικό επίπεδο (άσε που το ένα δεν αναιρεί και το άλλο). Επίσης εμπιστοσύνη δείξτε και στο ένστικτό σας και κάντε ότι σας ψιθυρίσει (ή και βροντοφωνάξει). Αν πει ναι, πείτε ναι. Αν πείτε όχι, αρνηθείτε κι εσείς ευγενικά και σταθερά. Σε περίπτωση που σας έχει ξεφύγει να σας ενημερώσω πώς τα γυμναστήρια έχουν ξανανοίξει κι ότι εν πάση περιπτώσει αν δε θέλετε να «κλειστείτε» μέσα τέτοιες εποχές μπορείτε να κάνετε ποδήλατο ή μεγάλους περιπάτους, ή τζόγκινγκ, εν πάση περιπτώσει κάτι… γιατί το μαγιό όσο ελαστικό και να ‘ναι έχει τα όρια του, όπως και τα επίπεδα χοληστερίνης if you know what I mean.

(Τip γιατρού: Χοληστερίνη βέβαια ανεβάζει και το άγχος, να τα λέμε κι αυτά)

 

 

Dream Big Δίδυμοι.

Μη ρωτάς, μη ρωτάς. Έρωτας είναι η αιτία. Τώρα αν αυτός ο έρωτας είναι φρέσκος ή αναθέρμανση της σχέσης… αυτό πια είναι υπόθεση αυστηρά προσωπική σας και λόγος δε μου πέφτει. Το ενδιαφέρον είναι πώς τις περισσότερες φορές όταν ανεβαίνεις ερωτικά κυνηγάς και πολύ πιο ορεξάτα τα επαγγελματικά (βλ. οικονομικά), άσε που λάμπεις κιόλας και ποιος να σου σταθεί εμπόδιο. Εντάξει, δεν είπαμε ότι καθ΄ όλη τη διάρκεια του μήνα θα πατάτε σε στρωμένο κόκκινο χαλί αλλά σας λέω όμως ότι εσείς με την ευελιξία σας και την καλή σας διάθεση θα τα βγάλετε πέρα με τις όποιες μικροδυσκολίες (το τονίζω «μικρό-». Εκείνο όμως που πρέπει να προσέξετε είναι καβάλα στο άτι του ενθουσιασμού σας, να μην αρχίσετε να αφήνετε μισοτελειωμένες υποθέσεις γιατί θα τις βρείτε μπροστά σας στο μέλλον σε στιγμή που δε θα περιμένετε και δε θα ‘χετε στα χέρια σας τα ατού που έχετε μέσα στον Ιούλιο. Ζυγίστε συνοδοιπόρους, συνεργάτες και υψηλές γνωριμίες και αξιοποιήστε τους κατάλληλους, κατάλληλα, για την ευόδωση των σχεδίων σας που… τολμήστε να είναι μεγάλα και πρωτοπόρα. Ξέρετε εσείς…

(Tip repeat: «Τους κατάλληλους». Ο Μηνάς είναι καλός για μπύρες και Εuro, δεν είναι για ν’ ανοίξετε μαγαζί)

 

 

Happy Birthday Καρκίνοι

Και αφού σας κάνουνε οι δικοί σας το πάρτι γενεθλίων (εξαιρετικό θεατρικό του Χ. Πίντερ, ταιριάζει γάντι στην περίπτωση), θα αρχίσει το κανονικό πάρτι που λέμε. Ο καθείς και η πάρτη του, που επίσης λέμε. Το κάθε σπίτι έχει τα δικά του θα μου πεις. Ε τα του δικού σας οίκου αγαπητοί θα βγουν όλα μαζεμένα εκεί γύρω στα γενέθλιά σας και θα σας εκπλήξουν, φοβάμαι δυσάρεστα. Κι επειδή μόνιμη εστία διενέξεων στις οικογένειες είναι τα οικονομικά/κληρονομικά, εκείνο που έχετε να κάνετε είναι το εξής δύσκολο: Να κρατήσετε χαμηλό προφίλ μεν αλλά να μη σας «δαγκώσουν» δε. Αγάντα καπετάνιοι μου, τα ‘χουμε περάσει ή θα τα περάσουμε όλοι αυτά. Προσπαθήστε να ασχοληθείτε με κάτι καινούργιο που θα σας πάρει λίγο το μυαλό από τα «δράματα» της φαμίλιας (αφορμή μπορεί να βρείτε από κει που δεν το περιμένετε, ακόμα κι από κάτι που είδατε στην τηλεόραση ή στο διαδίκτυο) ή μπορείτε να σχεδιάσετε και τις διακοπές σας για να ‘χετε κάτι να περιμένετε με χαρά. Ό, τι κι αν κάνετε πάντως τόσο στα οικογενειακά θέματα αλλά και τα επαγγελματικά μη λειτουργήσετε εν θερμώ.

(Τip and sing: For he/she’s a jolly good fellow nobody can deny!!!)

 

 

Run Λέοντες Run

Πώς το ‘λεγε ο Σαρτρ; «Η κόλαση είναι οι άλλοι». Οι δε άλλοι είναι στον χώρο της δουλειάς και δοκιμάζουν τις αντοχές σας άγρια. Έλα όμως που είστε έχετε φαί ψωμί κι αλάτι μαζί τους. Δώστε λοιπόν τόπο στην οργή και κρατηθείτε μέχρι τις 8 και μετά θα… αλλάξουν οι συσχετισμοί προς το ευνοϊκότερο. Μένοντας στον τομέα της εργασίας, βάλτε τώρα που γυρίζει! Δε χωράει κανενός είδους θερινή ραστώνη Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει, την καρδιά σας να χτυπήσει και πάρτε τις σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον σας. Μην τις κοινοποιήσετε ακόμη όμως.  Για το πρώτο μισό του Ιουλίου  η «ξαπλώστρα» είναι μια άγνωστη λέξη που δε σας αφορά, σε αντίθεση με το ρήμα «τρέχω» το οποίο και θα κλίνετε σε ενεργητικό ενεστώτα (όλες τις εγκλίσεις). Εντάξει, ίσως λείψετε λίγο από τους δικούς σας ανθρώπους αλλά στο κάτω-κάτω γι’ αυτούς παλεύετε, έτσι δεν είναι; Έτσι είναι, γι’ αυτό λίγο προσοχή μην σας πιάσει η ενοχή και τινάξετε τον προϋπολογισμό στον αέρα με δώρα και έξοδα για να τους χρυσώσετε (στην κυριολεξία) το χάπι της απουσίας σας. Εξάλλου προς το τέλος του μήνα θα βρεθείτε όλοι μαζί στο πανηγύρι των διακοπών.

(Tip me if you can: Για τις γκρίνιες στη δουλειά εφαρμόστε τη στρατηγική των εθνικών ευεργετών Μπαινάκη-Βγαινάκη)

 

 

Αγάντα Παρθένοι

Για να πούμε του στραβού το δίκιο ο μήνας ξεκινά με… ξύλο. Μπορεί να είναι η πίεση στη δουλειά ή μπορεί να είναι κάποιο πρόβλημα υγείας αγαπημένου σας προσώπου που πρέπει να φροντίσετε αλλά πώς; Χωρίς μπενζίνα ψυχολογική δεν τσουλάει το μοτόρι. Σφίξτε τα δόντια μέχρι τις 8 Ιουλίου και μετά αλλάζει το αεράκι. Με τη νέα Σελήνη στις 10 ο τομέας των κοινωνικών σχέσεων ενεργοποιείται θετικά και σας δίνει το πολυπόθητο feed back, την ενέργεια αλλά και την όρεξη που τόσο χρειαζόσασταν. Και πού να δεις τι σου ‘χει το σύμπαν για μετά. Τα καλά σας τα ‘χω για το τέλος. Ταρατατά τατά!!! Στις 21 Ιουλίου η Αφροδίτη περνάει για μια βεγγέρα στο ζώδιο σας κι αντί για σσσοκολατάκια τι φέρνει; Φέρνει έρωτα, πολύ έρωτα και δε μπαίνω και σε παραπάνω περιγραφές γιατί μας διαβάζουν και μικρά παιδιά. Μιλάμε για εμπειρίες και καταστάσεις από αυτές που τις θυμάσαι για μια ζωή ή σου αλλάζουν τη ζωή εφόσον σ’ αυτό το διάστημα με τόσο έρωτα μπορεί να αποφασίσετε να κάνετε οικογένεια. Εννοείται πώς αυτό είναι το κατάλληλο διάστημα για τις διακοπές σας. Ζήστε το μέχρι την τελευταία του σταγόνα.

(Τip doc: Αντικουνουπικά και αντιτσιμπικά γιατί τα σορόπια τα τραβάνε τα ζουζούνια)

 

 

Ειλικρινείς Ζυγοί

Η αλήθεια πρώτα στον εαυτό σας και κατ’ επέκταση και στους άλλους είναι η λέξη κλειδί για τον Ιούλιο. Αποδεχόμενοι εσείς οι ίδιοι το τι πραγματικά θέλετε να πετύχετε, θα αδράξετε στο φτερό τις ευκαιρίες που θα σας δοθούν και η επαγγελματική σας εξέλιξη θα είναι εντυπωσιακή, ιδιαίτερα δε αν κάνετε κάτι δικό σας ή αν αποδεχτείτε μια πρόταση για που σας αναθέτει νέα και διαφορετικά καθήκοντα. Το πακέτο των επαγγελματικών δύναται να περιέχει και αλλαγή…έδρας. Brand new καταστάσεις.  Στα προσωπικά τώρα, αυτή η ειλικρίνεια είναι λίγο πιο πολύπλοκη κατάσταση. Να το πω καθαρά: Αν το «εγώ» δεν είναι καλά μέσα στο «εμείς» της σχέσης ίσως πρέπει να τα ξεκαρφώσετε τα καρφιά και να κατέβετε απ’ το σταυρό γιατί κι η θυσία έχει ένα χρονικό ορίζοντα… Με τη γνωστή σας διπλωματία (αλλά και επιμονή) βάλτε τα τελεσίγραφά σας και μην αφήνετε συναισθηματικά βαρίδια να σας κρατούν πίσω. Τα καλά κοντοζυγώνουν εκεί γύρω στην Πανσέληνο στις 24 του μήνα, απλώστε τα χέρια και αποδεχτείτε τα χωρίς ενοχές.

(Τip to cheek: Έχουν δε κάτι ματάρες αυτά τα… «καλά»! Θάλασσες…»

 

 

Ελεύθεροι Σκορπιοί

Προφανώς κάνατε και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Παίζει τον ρόλο του κι αυτό…Η ουσία είναι ότι μέσα στον Ιούλιο νιώθετε πιο πιο απελευθερωμένοι, πιο ανεξάρτητοι, πιο ελαφρείς, από ότι είχατε υπάρξει εδώ και πολύ-πολύ καιρό. Ακόμα και τη δουλειά η οποία είναι πολλή εσείς καταφέρνετε να είστε παραγωγικοί χωρίς να πιέζεστε και αμειβόμενοι ικανοποιητικά (σε σχέση με το 2021 πάντα). Η νέα Σελήνη στις 10 του μήνα σας ανοίγει την πόρτα σε νέα πεδία γνώσης και επαφές με το εξωτερικό ή ακόμα και ταξίδια (ω ναι, πάρα την πανδημία) ενώ φέρνει στην πόρτα σας ενδιαφέρουσες γνωριμίες που ήρθαν για να μείνουν. Ανοίξτε τους την καρδιά σας και θα σας πάνε ένα βήμα παρακάτω και πιο βαθιά στον εαυτό σας, ενώ δεν αποκλείεται να κλείσει επιτέλους μια υπόθεση που σας παίδευε καιρό. Εν κατακλείδι, ο Ιούλιος είναι φίλος του Σκορπιού γι’ αυτό γεμίστε μπαταρίες τώρα που έχετε δυνατότητα και κάντε ό,τι δε μπορούσατε όλο αυτό το διάστημα γιατί δεν είχατε ψυχικές (κυρίως) αντοχές (ναι, εννοώ πως ήρθε η ώρα να κλείσει το θέμα με τον κύριο Τάκη)

(Τip Πανσελήνου και όχι μόνο: Ασχοληθείτε με το σπίτι από τοίχο σε τοίχο. Ο κύριος  Τάκης ξέρει κι έναν καλό σοβατζή).

 

Listen to your heart Τοξότες

Το πρώτο δώρο του Ιουλίου και μάλιστα με το καλημέρα είναι μια ανακούφιση στα οικονομικά. Και ως γνωστόν μια καλυτέρευση στα οικονομικά δίνει ώθηση και στα ερωτικά, με την καλή έννοια, μην πάει ο νους στο πονηρό. Ένεκα άμα είσαι ασφαλής, αισιόδοξος και με αυτοπεποίθηση αυτό βγαίνει και στο… κοινό, το οποίο «μαγεύεται». Και η μαγεία εδώ που τα λέμε έχει μια ιδιαίτερη θέση τον Ιούλιο στη ζωή σας. Είτε προβλήματα θα λύνονται από μόνα τους, σχεδόν μαγικά. Είτε εσείς θα μαγεύετε… Είτε εσείς θα μαγεύεστε και όταν αυτό συμβεί να αφεθείτε ανερυθρίαστα. Αφήστε τη λογική κατά μέρος, τα ημίμετρα κατά μέρος και ζήστε με όλο σας το είναι και χωρίς συμβιβασμούς αυτό που η ψυχή σας και… όχι μόνο, λαχταρούν. Στο κάτω-κάτω το έχετε κερδίσει μετά από ένα παντοιοτρόπως δύσκολο τελευταίο διάστημα. Μην αρνηθείτε να ακούσετε ανθρώπους που σας αγαπούν αλλά να θυμάστε ότι η τελική απόφαση είναι δική σας και εσείς ποτέ δε φοβηθήκατε τις μεγάλες αλλαγές! Φροντίστε να διασκεδάσετε τώρα που μπορείτε γιατί ο Αύγουστος είναι μήνας σκληρής δουλειάς.

(Τipος και υπογραμμός: Δεν οδηγούμε όταν έχουμε πιει! Η… μαγεία, μαγεία κι η ασφάλεια, ασφάλεια)

 

 

Αργά και σταθερά Αιγόκεροι

Να πάρετε και μια ανάσα δηλαδή… Καλοκαιράκι είναι, επιτρέπεται. Το σύμπαν θα συνωμοτήσει σ΄ αυτή την κατεύθυνση. Δε θα σας πιέσει, δε θα απαιτήσει τα γνωστά σας ζογκλερικά, δε θα σας βάλει τρικλοποδιές. Εκμεταλλευτείτε το ευχάριστο διάλειμμα για να πάρετε τα εξής χρησιμότατα μαθήματα: Α) Δε μπορείτε να ελέγξετε ΟΛΕΣ τις εξελίξεις που σας αφορούν Β) Δεν βλάπτει πού και πού να παίρνετε τη γνώμη του κοινού, όχι του ευρύτερου, αυτών που εμπιστεύεστε και Γ) Οι αλλαγές τελικά είναι για καλό. Και αυτό θα το δείτε σε όλο του το μεγαλείο μέσα από καινούργιες σχέσεις που θα ανθίσουν στο εγγύς μέλλον. (Καλό θα ήταν πριν τις αλλαγές να εκμεταλλευτείτε αυτό το ήσυχο διάστημα και να κλείσετε μισοτελειωμένες υποθέσεις). Ανακαλύψτε ξανά το χαμόγελο και τη χαρά να είστε μέρος μιας ομάδας ακόμα κι αν αυτή ασχολείται με την καλαθοπλεκτική τον 18ο αιώνα (δεν έχετε ιδέα πόση ώθηση έδωσε στη Γαλλική Επανάσταση!). Οραματιστείτε, σχεδιάστε και οργανώστε τα νέα σας ξεκινήματα αλλά ακολουθήστε την αλάνθαστη συνταγή των κολιών και βάλτε τα σε εφαρμογή από τον επόμενο μήνα, τότε είναι ο κατάλληλος καιρός. Ο Ιούλιος είναι ο καιρός για διακοπές και ιδιαίτερα από τα μέσα του μήνα και μετά.

(Tip ‘πες τώρα!!!: Ο Αιγόκερος θα ξεκουραστεί… Δεν περιγράφω άλλο!)

 

 

Υδροχόοι ακούει;

Το σύμπαν έχει εξαπολύσει τις ρουκέτες πυρηνικής αλλαγής και περιμένει τις αντιδράσεις σας. Μπορεί να αλλάξουν τα καθήκοντα στη δουλειά, μπορεί να αλλάξει η δουλειά (δουλείτσα θα υπάρχει δεν είναι εκεί το θέμα), σημασία έχει πώς θα διαχειριστείτε εσείς την αλλαγή. Εγώ λέω καλά. Αρκεί να είστε εστιασμένοι στον στόχο σας, να κόψετε την υπερ-ανάλυση και να μη δεχτείτε ημίμετρα. Πώς γίνεται; Με πίστη στον εαυτό σας και διακοπή σχέσεων με την οποιαδήποτε τοξική επαφή (you know what I mean). Το επικό κομμάτι των μυστικών σας, παρόλο που θεωρείτε ότι το διατηρείτε εφτασφράγιστο έχει κάποια θέματα ασφαλείας που φοβάμαι ότι ξεκινούν από εσάς. Μην τα εκμυστηρεύεστε σε μια ευάλωτη στιγμή ή μην τα αφήνετε να αφήνετε να φανούν αν δεν είστε απολύτως σίγουροι για το τι και σε ποιους μιλάτε. Μη φοβηθείτε να κάνετε ξεκαθαρίσματα αλλά και να βουτήξετε σε άγνωστα νερά.. Καλωσορίστε τον Δία που επιστρέφει στο ζώδιο σας στο τέλος του μήνα και φροντίστε να πάρετε μόνο τα θετικά του, κοινώς μείνετε πιστοί στη διατροφή σας, γιατί καλός χρυσός ο θείος Δίας αλλά… παχαίνει.

(Tip all time classic: Και τα δυο χέρια στο τιμόνι! Κι όταν βλέπετε στοπ να σταματάτε, έτσι;)

 

 

Δε Μασάμε Ρε Ιχθείς

Εντάξει, υπάρχει πίεση και στη δουλειά (την πανδημία μου μέσα!) και στην ψυχολογία (την πανδημία μου μέσα!) και ίσως στην υγεία (την πανδημία μου μέσα!) Μάλλον το σύμπαν θέλει να σας βάλει στην πρίζα να ζήσετε ό,τι φοβάστε για να το ξεπεράσετε (βίτσια είναι αυτά, να τα βάλεις με το σύμπαν;) Τα καλά  νέα αρχίζουνε με τη νέα Σελήνη 10/07 στο ζώδιο του «συντρόφου» Καρκίνου. Ε, όλο και κάτι θα… «τσιμπήσετε» που λέει και ο Πρωθυπουργός (Ιχθύς), τώρα αν θα είναι κάτι στα ερωτικά σας ή σε μια εμπνευσμένη ιδέα που δώσει νέα ώθηση στα επαγγελματικά σας, αυτό μόνο εσείς και σύμπαν το ξέρετε. Εγώ αν ήμουνα στη θέση σας (που είμαι δηλαδή)  θα εστίαζα στις ιδέες και την υλοποίησή τους, στο όραμα και τη σχεδίασή του, στον υψηλό στόχο και τη στρατηγική που απαιτείται για την κατάκτησή του. Ε κι εκεί προς κατά το τρίτο δεκαήμερο θα ξεμύτιζα για τίποτις πικ νικ και σορπράιζ πάρτυ κύριε Πετροχείλο μου (επίσης Ιχθύς ο Πετροχείλος). Ο Δίας με όλα τα δώρα (αλλά και τα κιλά του) σας εγκαταλείπει στις 29 επωφεληθείτε όσο ακόμη τον έχετε και μετά αρχίστε επειγόντως τη δίαιτα…

(Τip refrain: Σταματήστε τα refrain… Το αναμάσημα και η μίρλα δε βοήθησαν ποτέ!)

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU