Ανέστης Πρωταίος «Παράθυρο στο Μπλε» – Εγκαίνια της ατομικής έκθεσης στο Ηράκλειο Αττικής

Πίνακας Περιεχομένων

Ανέστης Πρωταίος «Παράθυρο στο Μπλε» – Στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου Αττικής από την 1η έως τις 8 Δεκεμβρίου

Ανέστης Πρωταίος

Το «Παράθυρο στο Μπλε» του Ηρακλειώτη, διακεκριμένου ζωγράφου και εικαστικού Ανέστη Πρωταίου, ανοίγει στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (στη συμβολή των Οδών Κουντουριώτου & Νεότητος) στο Ηράκλειο Αττικής. 

Το τμήμα Πολιτισμού του δήμου Ηρακλείου Αττικής προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του, το απόγευμα της Τετάρτης  1η Δεκεμβρίου στις 8.

O Ανέστης Πρωταίος γεννήθηκε στην Πρώτη Σερρών το 1950. Από τα νεανικά του χρόνια επέλεξε το Ηράκλειο Αττικής ως τόπο διαμονής και δημιουργίας. Ατελιέ ζωγραφικής και καταστήματα έργων τέχνης με την επωνυμία του υπήρξαν σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Χαλάνδρι, Κηφισιά, Φιλαδέλφεια, Ν. Ιωνία, Ηράκλειο). Έργα του φιλοξενούνται σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό.

Παρουσιάζει εκθέσεις ζωγραφικής από το 1977 σε όλη την Ελλάδα. Για όσους γνωρίζουν τον Ανέστη Πρωταίο, δεν είναι μόνο ζωγράφος αλλά και ένας αυθεντικός και πολυδιάστατος καλλιτέχνης. Χρόνια τώρα στα εργαστήρια ζωγραφικής που διατηρεί, εκτός από το να ζωγραφίζει αφιερώνεται σε κάθε έργο τέχνης με χρόνο και κόστος που λίγοι θα έδιναν. Το ατελιέ του, στην καρδιά του Ηρακλείου, είναι πάντα γεμάτο από κόσμο.

«Σας περιμένω να κοιτάξουμε τη θάλασσα. Να ακούσουμε τα κύματα. Να γευτούμε το αλάτι. Να ακουμπήσουμε το Μπλε. Να βρούμε το σημείο από όπου θα φύγουμε μπροστά»…

Ανέστης Πρωταίος 

Διάρκεια Έκθεσης: Έως Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021.

Ώρες επισκέψεων : 10:00 – 14:00 & 18:00 – 22:00

 

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ανέστης Πρωταίος, Ηράκλειο Αττικής – Στο «νεκρό» χρόνο της πανδημίας, ανοίγει «Παράθυρο στο Μπλε»

Ανέστης Πρωταίος

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU