Ανακοίνωση μελών Ιωνικού Συνδέσμου: Μια επιβεβλημένη απάντηση σε ανυπόστατες και απαράδεκτες κατηγορίες

Για πολλοστή φορά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιωνικού Συνδέσμου βγάζουν ανακοίνωση που αφορά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η διαφορά με τις προηγούμενες είναι ότι στοχοποιείται επώνυμα μέλος του Δ.Σ., ενώ ταυτόχρονα αναφέρεται η πλειοψηφία του Δ.Σ. ως “πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ”.

Τα ερωτηματικά που προκαλούνται είναι πολλά:

Γράφει η ανακοίνωση ότι «η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στον Ιωνικό Σύνδεσμο όπου, με πρώτο και καλύτερο τον κ. Κανλή που είναι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο μας, αρνήθηκε την συμμετοχή του συλλόγου μας στην μεγάλη κινητοποίηση που διοργανώνει ο Ιωνιώτικος λαός μέσα από τα δεκάδες σωματεία του…» κλπ.

Μέσα σε μόλις τέσσερις γραμμές η μειοψηφία του Δ.Σ λέει πολλά ψέματα και ανακρίβειες.

Διαστρέβλωση και ανακρίβεια πρώτη…

Ο Χ. Κανλής είναι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ενότητα για την Νέα Ιωνία”, όπως και ο Κ. Κατιμερτζόγλου  που συνυπογράφει τις παραπάνω ανακρίβειες είναι αντίστοιχα ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση”. Και οι δύο είναι μέλη του Δ.Σ. του Ιωνικού Συνδέσμου.

Είναι άξιον απορίας πώς προκύπτει ότι η ιδιότητα ενός μέλους του Δ.Σ. και η τοποθέτησή του για δράσεις του συλλόγου, ταυτίζεται και συσχετίζεται με δημοτική παράταξη ή με πολιτικό κόμμα.

Είναι απαράδεκτο, κάποιοι, κατ’ επανάληψη να προσπαθούν να μετατρέψουν τον ιστορικό μας πολιτιστικό σύλλογο σε κομματική αρένα, με φόντο τις επερχόμενες βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

 

 

 

Διαστρέβλωση και ανακρίβεια δεύτερη…

Από πού η μειοψηφία του Δ.Σ., αντλεί την άποψη και δίνει τον χαρακτηρισμό στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ σαν “πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ”;

Έχουν κάποια στοιχεία που εμείς δεν γνωρίζουμε; Έχουν κάποια στοιχεία από πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων που μας θυμίζουν άλλες εποχές;

Σε σχέση με τα πολιτικά φρονήματα των μελών θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι στον Ιωνικό Σύνδεσμο δεν ρωτάμε ποτέ και κανέναν για αυτά, σεβόμενοι τις απόψεις του και ότι το μόνο που απαγορεύεται, βάσει του καταστατικού μας, είναι να γίνει κάποιος μέλος ενώ έχει υμνήσει την περίοδο της χούντας. Τα υπόλοιπα παραπέμπουν σε άλλες εποχές και αυτοί που θέλουν να τις αναστήσουν ας απολογηθούν.

Διαστρέβλωση και ανακρίβεια τρίτη…

Από πού προκύπτει η άποψη ότι όποιος δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου “εχθρεύεται  την κινητοποίηση” και τις κινητοποιήσεις;

Η πλειοψηφούσα άποψη του συνδέσμου μας αποφάσισε και θα πραγματοποιήσει συζήτηση για την ακρίβεια και για την επεξεργασία προτάσεων για την αντιμετώπιση της κατανοώντας την δύσκολη θέση που βρίσκεται ο Ελληνικός λαός ως αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών.

Διαστρέβλωση και ανακρίβεια τέταρτη…

Από πού προκύπτει ότι η μειοψηφία του Δ.Σ  εκπροσωπεί τον Ιωνιώτικο λαό και καταγγέλλει την πλειοψηφία;

Μαζικοί χώροι και σύλλογοι της Ιωνίας δεν συμμετέχουν σε αυτήν την κινητοποίηση, ακριβώς γιατί δεν κλήθηκαν από την αρχή να συμμετάσχουν στην διαμόρφωση του προγραμματικού πλαισίου  και του προγράμματος των κινητοποιήσεων.

Το πρόγραμμα και οι κινητοποιήσεις εκπονήθηκαν από μια «κλειστή»  ομάδα και όπως φάνηκε, όποιος διαφωνεί με τις αποφάσεις αυτές, στοχοποιείται, κατηγορείται και διαβάλλεται.

Αυτή είναι η περίφημη δημοκρατία που εκπροσωπούν.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΠΙΛΟΓΟ

Ο Ιωνικός Σύνδεσμος, μέσα από τις δράσεις του τα τελευταία τουλάχιστον 15 χρόνια, έχει αποδείξει ότι στέκεται σε αυτή την δύσκολη περίοδο δίπλα σε φορείς και κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη, με προσφορές οικονομικές και υλικές.

Συμμετέχει αγωνιστικά και υλικά σε όλες τις κινητοποιήσεις, που έχουν πραγματικά  μαζικό και ενωτικό χαρακτήρα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δραστηριοποίησή μας για να σταματήσει η απαξίωση και η διάλυση του νοσοκομείου της πόλης μας.

Ταυτόχρονα  με τις δεκάδες υψηλού επιπέδου και δωρεάν εκδηλώσεις του, προσφέρει πολιτισμό και ψυχαγωγία στους πολίτες του δήμου μας. Διατηρεί σταθερά χαμηλή την συνδρομή των μελών του.

Δεν θα μιλήσουμε ως εκπρόσωποι του Ιωνιώτικου λαού. Είμαστε αυτοί που επέλεξαν τα 602 μέλη του συλλόγου μας πριν λίγους μήνες, με σαφή εντολή, χωρίς να εκπροσωπούμε κάποιο πολιτικό κόμμα, να ολοκληρώσουμε  ένα  μεγάλο έργο  που συνεχίζεται και  να εντείνουμε την παρουσία του Ιωνικού Συνδέσμου στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή της ευρύτερης περιοχής.

Τα μέλη του Δ.Σ του Ιωνικού Συνδέσμου

Γιάννης Κοντίτσης

Δέσποινα Γεωργαντζή

Λάζαρος Βουδούρης

Ρούλα Γιαννοπούλου

Κώστας Στούπης

Αγγελική Σαρηγιάννη

Χρήστος Κανλής

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU