Ανθρώπινη τραγωδία πίσω από τη δολοφονία της 55χρονης από τον 20χρονο γιο της που μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία

Πίνακας Περιεχομένων

Ανθρώπινη τραγωδία – Τα τελευταία 6-7 χρόνια ο νεαρός μεγάλωνε σε ίδρυμα στην Νέα Ιωνία

Μια ανθρώπινη τραγωδία ξετυλίγεται πίσω από τη δολοφονία της 55χρονης από τον 20χρονο γιο της (σύμφωνα με την μαρτυρία του ίδιου) ο οποίος λόγω τρομερών οικογενειακών δυσκολιών, τα τελευταία χρόνια της ανήλικης ζωής του μεγάλωνε σε ίδρυμα στην Νέα Ιωνία.

Ίσως, πριν απ’ όλα, θα πρέπει να παραθέσουμε ένα δημοσίευμα από την «Εφημερίδα των Συντακτών», στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς γίνεται αναφορά ότι ο νεαρός είχε ανάγκη ψυχιατρικής βοήθειας. Το δημοσίευμα, το οποίο αναρτήθηκε χθες πριν ο 20χρονος παραδοθεί στην Αστυνομία (διαβάστε παρακάτω) έχει ως εξής:

Ανθρώπινη τραγωδία
Ανθρώπινη τραγωδία πίσω από τη δολοφονία της 55χρονης από τον 20χρονο γιο της που μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία

Ανθρώπινη τραγωδία – «Λιντσάρουν στα κανάλια τον Αντρέα»

Στην «Εφ.Συν.» λάβαμε και δημοσιεύουμε την ακόλουθη επιστολή, για τον 20χρονο καταζητούμενο σχετικά με οικογενειακή τραγωδία στο Αιγάλεω:

“Λιντσάρουν στα κανάλια τον Αντρέα

Πλήθος προθύμων τηλεδικαστών σπεύδει να πλειοδοτήσει στον λιθοβολισμό του 20χρονου αναζητούμενου για το χτεσινό (20-10-2021) φονικό στο Αιγάλεω, Αντρέα.

Τον γνωρίζετε τον Αντρέα; Ασχοληθήκατε ποτέ μαζί του, όταν σας είχε ανάγκη;

Συμβαίνει να γνωρίζω καλώς δύο κυρίες, οι οποίες είχαν γνωρίσει τον Αντρέα όταν φιλοξενούνταν στην Πρότυπη Στέγη Αρρένων της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Αθηνών (ΝΠΔΔ) στην Νέα Ιωνία, την οποία βοηθούσαν εθελοντικά, και συνέχισαν έκτοτε να τον βοηθούν για την εξασφάλιση στέγης, τροφής, εργασίας. Για ένα διάστημα είχε δοθεί για υιοθεσία σε επαρχιακή πόλη, από την οποία γύρισε αποστεωμένος από την πείνα.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ευαίσθητο και βαθύτατα πληγωμένο παιδί, το οποίο εν μέσω μυρίων οικογενειακών και οικονομικών προβλημάτων κατάφερε να εισαχθεί σε πανεπιστημιακή σχολή στην Κρήτη, της οποίας ατυχώς δεν υπάρχει αντίστοιχη σχολή στην Αθήνα για να πάρει μετεγγραφή, όπως βάσει κοινωνικών κριτηρίων θα είχε δικαίωμα. Επειδή δεν υπήρχε οικονομική δυνατότητα φοίτησης στην Κρήτη, ενεγράφη σε δημόσια σχολή Βοηθών Φαρμακείου, ώστε να αποκτήσει ένα αξιοπρεπές επάγγελμα για να αποκομίζει τα προς το ζην.

Ρώτησε κανείς τον Αντρέα για το δράμα που παιζόταν στην ψυχή του; Τον ρώτησε η μία κυρία την παραμονή του συμβάντος και του έκλεισε ραντεβού με ψυχίατρο, στο οποίο δυστυχώς δεν «πρόκανε» να πάει.

Αναρωτήθηκε κανείς/καμία αν με τα λεγόμενά του/της εξωθεί τον Αντρέα στην αυτοκτονία; Συνήθως ευαίσθητα ευφυή άτομα αυτοκτονούν, όχι χοντροκέφαλα γομάρια.

Ουαί, υμίν, υποκριταί. Αντί να λιθοβολείτε εκ του ασφαλούς τον Αντρέα, ψάξτε δίπλα σας για κάποιον άλλον Αντρέα που ενδεχομένως χρειάζεται σήμερα απεγνωσμένα την βοήθειά σας. Διοχετεύστε εκεί την ενέργειά σας που ξεχειλίζει κι αφήστε το δύστυχο ορφανό στο δράμα του, αφού αποτύχατε έγκαιρα να το βοηθήσετε.

Αντρέα, αν μ’ ακούς, «παιδί μου», μην αυτοκτονήσεις. Πήγαινε να παραδοθείς οικειοθελώς. Σε διαβεβαιώ ότι υπάρχουν άνθρωποι και θεσμοί πρόθυμοι να σε στηρίξουν να επανενταχθείς στην κοινωνία ως χρήσιμο μέλος της”.

*Τα στοιχεία του συγγραφέα στη διάθεση της «Εφ.Συν.»

Ανθρώπινη τραγωδία – Παραδόθηκε στην Αστυνομία

Διαβάζουμε από το cnn.gr: Παραδόθηκε το πρωί της Παρασκευής στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής ο 19χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε τη μητέρα του στο Αιγάλεω Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα σημειώθηκε την Τετάρτη, όταν η γυναίκα εντοπίστηκε θανάσιμα τραυματισμένη από πολλαπλές μαχαιριές στο λαιμό, μέσα στο σπίτι της στο Αιγάλεω.

Οι μαρτυρίες των περίοικων για το έγκλημα

Την ίδια στιγμή συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες γειτόνων για την δολοφονία μητέρας, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι της στο Αιγάλεω με βαθιά τραύματα από μαχαιριές στο λαιμό και το στήθος.

Όπως είχε δηλώσει την Τετάρτη κάτοικος της περιοχής στο φακό του CNN Greece, άκουσε τον άλλο γιο της οικογένειας, να βγαίνει έντρομος από το σπίτι και να καλεί σε βοήθεια λέγοντας ότι κάποιος σκότωσε τη μητέρα του. Όταν ρωτήθηκε ποιος το έκανε είπε ότι ήταν ο Αντρέας, ο μικρότερος αδελφός του, ο οποίος αναζητείται.

Ανθρώπινη τραγωδία
Ανθρώπινη τραγωδία πίσω από τη δολοφονία της 55χρονης από τον 20χρονο γιο της που μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία

«Η αστυνομία ερχόταν εδώ συχνά. Ο μικρότερος γιος βγήκε από το σπίτι του και φώναζε βοήθεια, σκότωσε τη μάνα μου. Τον ρώτησα ποιος και είπε ο Αντρέας. Τον ρώτησα που πήγε και μου είπε έφυγε από το παράθυρο. Μετά πήρα τηλέφωνο το 100 και ήρθαν αμέσως», είπε κάτοικος της περιοχής.

Άλλος μάρτυρας, περιέγραψε τις οικονομικές δυσχέρειες που αντιμετώπιζε η οικογένεια λέγοντας, ότι η μητέρα προσπαθούσε να συντηρήσει την οικογένειά της με ένα επίδομα. Όσον αφορά τον μικρότερο γιο τον Αντρέα, είπε ότι ζούσε στο Ν. Ηράκλειο (σ.σ. εννοεί Νέα Ιωνία) σε ένα ίδρυμα κι επισκεφτόταν με άδεια συχνά το σπίτι του.

«Δεν είχε κάποιο πρόβλημα υγείας, απλά το πήρε η Πρόνοια γιατί δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα ενώ, ο πατέρας είχε πεθάνει. Η Πρόνοια έκρινε ότι το παιδί πρέπει να πάει σε κάποιο ίδρυμα. Έχει περάσει πολλά η οικογένεια. Εξαθλίωση… Η μητέρα έπαιρνε ένα επίδομα γιατί είχε και μια σωματική αναπηρία.

Ο μεγάλος ο γιος συντηρούσε την οικογένεια ο οποίος είναι ο κολλητός μου. Στο σπίτι εδώ ζούσαν τα 3 από τα 5 αδέλφια. Ο μεγάλος ο Βασίλης είχε δικό του σπίτι και την οικογένεια συντηρούσε ο Γιώργος που είναι το δεύτερο παιδί», είπε ο κάτοικος της περιοχής, συμπληρώνοντας πως γενικότερα ο μικρός γιος της οικογένεις δεν είχε εκτός ορισμένων περιπτώσεων παραβατική συμπεριφορά.

«Είχε δώσει αγώνα αυτή η μάνα για τα παιδιά της»

Μιλώντας επίσης στο CNN Greece και τον Σπύρο Μελισσάρη, γειτόνισσα της άτυχης γυναίκας ανέφερε ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα στην οικογένεια και πως η μητέρα δεν είχε στήριξη από κανέναν στον αγώνα της να μεγαλώσει τα παιδιά της.

Όπως είπε: «Το ένα παιδί φώναζε, το άλλο δεν καταφέραμε να το προσεγγίσουμε… Από ό,τι είπαν στη γειτονιά το ένα παιδί το έκανε… Είχαν λογομαχήσει. Από ό,τι ξέρω είχαν πολλά προβλήματα. Είχαν πολλά προβλήματα ως οικογένεια. Δεν είχε στήριξη από κανέναν, πατέρας δεν υπήρχε. Είχε δώσει αγώνα αυτή η μάνα για τα παιδιά της»

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία ληστεία UPDATE BINTEO – Σύλληψη υπόπτου για ληστείες σε καταστήματα

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

2 σχόλια

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU