Αριστείδης Χατζησαββίδης: Η αντιπολίτευση δεν συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας

Πίνακας Περιεχομένων

Αριστείδης Χατζησαββίδης: Η αντιπολίτευση δεν συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Ιωνίας για να μπλοκάρει αποφάσεις που αφορούν ποιότητα ζωής για εργαζόμενους και πολίτες στην πόλη μας.

Αριστείδης ΧατζησαββίδηςΝέα ήθη από την ετερόκλητη συμμαχία της αντιπολίτευσης στο Δήμο μας, από την Δημιουργία Αλληλεγγύη του κ. Μανούρη, που είναι αντίθετος με την απλή αναλογική μαζί με τις άλλες τρεις παρατάξεις (Ενότητα για τη Νέα Ιωνία, Λαϊκή Συσπείρωση, Εκτός Σχεδίου), που υπερασπίζονται τάχα την απλή αναλογική.

Είναι γνωστό σε όλους ότι ο ν. Κλεισθένη που καθιέρωσε την απλή αναλογική έδωσε πλειοψηφία σε πολλούς Δήμους στην αντιπολίτευση, με συνέπεια ο, η εκλεγμένος-η Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, να εμποδίζονται να εφαρμόσουν την πολιτική τους.

Συντονισμένα τον τελευταίο καιρό, δεν ανταποκρίνονται στις προσκλήσεις του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, για να μην γίνει απαρτία και να μην πάρει αποφάσεις το κορυφαίο όργανο, προκειμένου να δώσει λύσει στα προβλήματα που απασχολούν εργαζόμενους και τους ανθρώπους της πόλης μας.

Είναι φανερή η επιλογή τους, με τούτο τον απαράδεκτο τρόπο να ξεκινήσουν, από πολύ νωρίς τον προεκλογικό τους αγώνα. Νομίζουν ότι οι ψηφοφόροι, τους εξουσιοδότησαν εν λευκώ να εμποδίζουν την λειτουργία του ανώτατου οργάνου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο και επί πλέον θεωρούν πως θα επικροτήσουν, την στάση τους αυτή οι συμπολίτες μας!!!!

Ξέχασαν οι υποψήφιοι Σύμβουλοι και οι Παρατάξεις, τις προεκλογικές υποσχέσεις που έδιναν, πως τάχα ενδιαφέρονται και ζητούν την ψήφο σας, για να λύσουν τα προβλήματά σας. Εδώ δεν είναι ευθύνη μόνο των επικεφαλής των Παρατάξεων που προστάζουν, αλλά και των Δημοτικών Συμβούλων που σύμφωνα με τον νόμο είναι ελεύθεροι να αποφασίζουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους. Ποιο είναι το πρόσχημα που επικαλούνται;

Δήθεν η άρνηση της Δημοτικής Αρχής και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρουν το θέμα της πρότασης της Δημάρχου, να διερευνήσει η θεσμοθετημένη από το Δημοτικό Συμβούλιο διαπαραταξιακή επιτροπή, την δυνατότητα αγοράς του οικοπέδου της πρώην ALTEC για την μεταφορά εκεί του αμαξοστασίου, από το αθλητικό κέντρο του σταδίου που είναι εδώ και πολλά χρόνια.

Είναι απαραίτητο να γνωρίζουν όλοι:

α) ότι οι διαπαραταξιακές επιτροπές αποφασίζονται για να βοηθούν στη σύγκλιση των Παρατάξεων και την επίλυση σοβαρών προβλημάτων, που απαιτούν προεργασία για συνεργασία. Στην διαπαραταξιακή συμμετέχουν οι παρατάξεις Δημιουργία Αλληλεγγύη (Τσομπάνογλου), η Ενότητα  για τη Νέα Ιωνία (Βανδώρος) και Δύναμη Προοπτικής της Δημοτικής Αρχής με Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Αριστείδη Χατζησαββίδη.

β) Αρνείται συμμετοχής η Λαϊκή Συσπείρωση όπως πάντα και

γ) Από της 2/3/2022 ενημερώθηκαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι για τις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν για χρήση μεταφοράς του αμαξοστασίου. Παρακολουθήστε την αντίδραση τους, για να βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα. Οι δύο εκπρόσωποι Τσομπάνογλου (Δημιουργία Αλληλεγγύη) και Βανδώρος (Ενότητα για τη Νέα Ιωνία) που εκλέχτηκαν στην διαπαραταξιακή αρνούνται με κοινή τους ανακοίνωση να παραβρεθούν στην πρόσκλησή συνεδρίασης που έστειλα ως Πρόεδρος, για να επιχειρηματολογήσουν και να εμποδίσουν την πρόταση της Δημάρχου.

Αντί αυτής της απλής θεσμοθετημένης διαδικασίας, που θα εμπόδιζε την πρόταση της Δημάρχου να προχωρήσει, επέλεξαν να ακολουθήσουν την επιλογή της Λαϊκής Συσπείρωσης για κινητοποιήσεις. Το παράδοξο είναι ότι ενώ έχουν την πλειοψηφία να δώσουν απαντήσεις μέσα από νόμιμες διαδικασίες, για τις οποίες εκλέχτηκαν δημοτικοί σύμβουλοι, δεν τις αξιοποιούν, γιατί επιδιώκουν να παραπλανήσουν την κοινωνία για άγρα  προσωπικών, κομματικών και παραταξιακών ψήφων.

Αφού δεν συνεδρίασε η διαπαραταξιακή επιτροπή, δεν είχε κανένα νόημα η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι αποφασιστικό όργανο που έρχονται συγκεκριμένες εισηγήσεις από όργανα.

Για την Δημοτική Αρχή προτεραιότητα έχει η απομάκρυνση του αμαξοστασίου της Δ/σης Περιβάλλοντος από το αθλητικό κέντρο του σταδίου. Ήδη την Τρίτη 15/3/2022 στην Οικονομική Επιτροπή, υπάρχει θέμα για συζήτηση αγοράς οικοπέδου στο ΒΙΟΠΑ του Δήμου Αχαρνών, την οποία σας κοινοποιώ και ασφαλώς με τις νόμιμες διαδικασίες θα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για να πάρει αποφάσεις.

Θα φανεί σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα αν η Αντιπολίτευση στο σύνολό της θέλει την λύση του προβλήματος ή την συνέχιση παραπλάνησης των συμπολιτών μας με διάφορα διαδικαστικά τερτίπια. Θα φανεί η αξιοπιστία όλων αλλά και της Ενότητας για τη Νέα Ιωνία κατά πόσο θα στηρίξει την επιχειρηματολογία της, που ρωτά επανειλημμένα γιατί δεν αξιοποιήσαμε την πρόταση που κατατέθηκε με αρ. πρωτ. 9898 της 3/4/2019 όταν αυτή η πρόταση κατατέθηκε επί θητείας της. Ισχυρίζονται πως ήταν προεκλογική περίοδος και δεν μπορούσαν να πάρουν αποφάσεις.

Όμως μπορούσαν να φέρουν το θέμα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δεσμευτεί η επόμενη δημοτική αρχή, όποια και αν είναι να την υλοποιήσει. Μπορούσαν να το φέρουν μετεκλογικά και ασφαλώς να το πιστοποιηθούν, αφού παρέδωσαν την εξουσία την 1/9/2019.

Οι πολίτες θέλουν λύσεις στα προβλήματα και όχι παιχνίδια πολιτικά προσωπικά στην πλάτη τους. Παρακολουθούν, παρατηρούν, κρίνουν, αξιολογούν δράσεις και αντιδράσεις.

Εμείς θα συνεχίσουμε με όλες τις αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνει η ετερόκλητη συμμαχία να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας για την αναβάθμιση της Ποιότητας Ζωής στην πόλη μας. Θα ενημερωθείτε σε λίγες ημέρες και για άλλες διεκδικητικές δράσεις της Δημοτικής Αρχής με τον απολογισμό του δεύτερου εξαμήνου 2021 από την Οικονομική Επιτροπή.

 

Αριστείδης Χατζησαββίδης 

Νέα Ιωνία 12/3/2022

Αντιδήμαρχος Οικονομικών

Πρόεδρος Διαπαραταξιακής Επιτροπής

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Μπλόκο της Καλογρέζας: Ξεκινούν την Κυριακή οι εκδηλώσεις μνήμης στη Νέα Ιωνία

Μπλόκο της Καλογρέζας

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU