Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Δεν σταματούν τα έργα στα σχολεία – μόνωση στο 1ο Γυμνάσιο – νέο γήπεδο στο 13ο Δημοτικό

Τα έργα βελτίωσης και ενίσχυσης των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συνεχίζονται και μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αυτές τις ημέρες ολοκληρώθηκε η μόνωση της ταράτσας της βόρειας πτέρυγας του 1ου Γυμνασίου ενώ το 13ο Δημοτικό απέκτησε ένα ολοκαίνουργιο γήπεδο μπάσκετ στην αυλή του. «Για τη δημοτική αρχή, οι παρεμβάσεις που διαμορφώνουν ένα συνεχώς καλύτερο σχολικό περιβάλλον δεν σταματούν ποτέ. Τα παιδιά της πόλης είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Η μόνωση της ταράτσας της βόρειας πτέρυγας στο 1ο Γυμνάσιο έρχεται να συμπληρώσει τις παρεμβάσεις ενεργειακής θωράκισης του σχολείου αφού, θυμίζουμε, ήδη η έτερη, ανατολική πτέρυγα έχει ανακατασκευαστεί με όρους ενεργειακής αναβάθμισης (ειδικά υλικά, νέα κουφώματα κτλ), στο πλαίσιο της αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο σεισμός του 2019. «Με τη μόνωση και της δεύτερης πτέρυγας αφενός εξασφαλίζεται ότι τα παιδιά θα κάνουν μάθημα σε ένα πιο λειτουργικό περιβάλλον με ζέστη το χειμώνα, αφετέρου, σε μια δύσκολη εποχή, ενισχύουμε την ενεργειακή επάρκεια του σχολείου», τονίζει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Πάνος Σπηλιόπουλος.

Την ίδια στιγμή, στους μικρούς μαθητές του 13ου Δημοτικού παραδόθηκε το καινούργιο γήπεδο μπάσκετ, στο οποίο πλέον μπορούν να παίζουν στην αυλή του σχολείου τους. Το γήπεδο έχει νέο ταρτάν, σύμφωνα με τις οριζόμενες προδιαγραφές ασφαλείας. «Χαιρόμαστε όταν βελτιώνουμε με αυτόν τον τρόπο τις υποδομές των σχολείων της πόλης μας και βλέπουμε το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών», σχολιάζει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Μανωλάκης.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU