Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Ηράκλεια 2022 – Τριήμερο αφιερωμένο στα παιδιά και την παράδοση

Με ένα ακόμα τριήμερο αφιερωμένο στην παράδοση, κυρίως όμως, στα παιδιά συνεχίζονται στο τέλος της εβδομάδας τα Ηράκλεια 2022, το ετήσιο, μεγάλο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, που έχει ξεκινήσει από τον προηγούμενο μήνα και θα διαρκέσει έως τις αρχές Οκτωβρίου. Την Παρασκευή 23/9 παραδοσιακή μουσική βραδιά, ενώ το Σάββατο 24/9 το βράδυ είναι αφιερωμένο στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου σε μια εκδήλωση γεμάτη αγάπη. Την Κυριακή 25/9 τα παιδιά των σχολείων της πόλης παίζουν τα παλιά παιχνίδια της γειτονιάς στην 1η Δράση Παραδοσιακού Παιχνιδιού, για να κλείσει η ημέρα με την πρώτη παράσταση του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου ανάμεσα στους δήμους των βορείων προαστίων.

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 20.00 στο 1ο Δημοτικό: Παραδοσιακή βραδιά με Φυσιλάτες και Γκιντίκι

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αργώ φέρνει στο προαύλιο του 1ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης (Σοφίας & Νεότητος) τις μπάντες Φυσιλάτες και Γκιντίκι με τα παραδοσιακά τους όργανα σε μια βραδιά γεμάτη Ελλάδα.

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 20.00 Πολιτιστικό Πολύκεντρο: Αγάπη για Πάντα!

Τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου και η χορωδία τους υποδέχονται το κοινό στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) με μουσική και τραγούδια από τη Μικρά Ασία και όχι μόνο. Κοντά τους το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Παρέα στα παιδιά θα κάνει η Φρου Φρού για πολύ παιχνίδι και διασκέδαση…

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 17.00 στο 2ο Δημοτικό: 1η Δράση Παραδοσιακού Παιχνιδιού

Τα παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς ζωντανεύουν στην αυλή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου (Ευτυχίας 2). Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων της πόλης παίζουν μήλα, αμπάριζα, πεντόβολα, αλάτι χοντρό και τόσα άλλα παιχνίδια των περασμένων γενιών που δέσποζαν στην αυλή, στον δρόμο, στο σχολείο γεμίζοντας με παιδικά γέλια και φωνές τις γειτονιές.

Παράλληλα, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου στις 20.00, στην σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου», ξεκινά το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με παραστάσεις από θεατρικές ομάδες δήμων και συλλόγων ανάμεσα στους δήμους των βορείων προαστείων. Πρεμιέρα με τη θεατρική ομάδα του Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης και την παράσταση «Ενοικιάζεται 4αρι» (θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με το πρόγραμμα του Φεστιβάλ αναλυτικά).

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU