Δήμος Ηρακλείου Αττικής – Νίκος Μπάμπαλος: Θα εξασφαλίσουμε την ενεργειακή επάρκεια των σχολείων

Τη διαβεβαίωση ότι ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής θα εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια όλων των σχολείων της πόλης κατά τη διάρκεια της χρονιάς, που ξεκίνησε υπό δύσκολες, παγκοσμίως, συνθήκες, έδωσε ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, στην καθιερωμένη συνάντηση με τους διευθυντές όλων των σχολικών μονάδων της πόλης. Ο δήμαρχος, μαζί με τους προέδρους των δύο σχολικών επιτροπών, Πρωτοβάθμιας, Κώστα Μανωλάκη, και Δευτεροβάθμιας, Πάνο Σπηλιόπουλο, συναντήθηκε διαδοχικά με τις προϊστάμενες των νηπιαγωγείων και τους διευθυντές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων στην συμπλήρωση των πρώτων ημερών της νέας σχολικής περιόδου προκειμένου, στην πράξη πλέον, να εντοπισθούν τομείς περαιτέρω βελτίωσης σε ζητήματα υποδομής και εξοπλισμού. Μαζί συζήτησαν για τα έργα ανακαίνισης – επισκευής των σχολείων, τα οποία υλοποίησε ο Δήμος μέσα στο καλοκαίρι, τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης που συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σε σχολεία του Ηρακλείου, εκείνα που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα σε μια ακόμα ομάδα σχολικών κτιρίων, το θέμα της φύλαξης των σχολείων μετά το πέρας του μαθήματος καθώς, και το επίκαιρο ζήτημα της ενεργειακής κατανάλωσης.

Ο Νίκος Μπάμπαλος διαβεβαίωσε τους διευθυντές των σχολείων ότι ο Δήμος έχει μεριμνήσει και θα κάνει τα πάντα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα με την ενεργειακή επάρκεια για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, κάλεσε όμως και τους υπεύθυνους των σχολείων, από την πλευρά τους, να εφαρμόσουν «έξυπνες» τακτικές εξοικονόμησης που θα περιορίσουν την περιττή κατανάλωση, χωρίς όμως να υποβαθμισθεί το σχολικό περιβάλλον που παρέχεται στα παιδιά.

Σε αυτή την καμπάνια μεγάλο «όπλο» είναι η διαρκής εκστρατεία ενεργειακής αναβάθμισης, σταδιακά, όλων των παλαιών σχολείων του Ηρακλείου. Πέραν από τα σχολικά κτίρια όπου συνεχίζονται και ολοκληρώνονται τα σχετικά έργα, στους αμέσως επόμενους μήνες στο εν λόγω πρόγραμμα μπαίνουν δύο ακόμα σχολεία της πόλης: το 13ο Δημοτικό και το 6ο Δημοτικό προκειμένου να ανακαινιστούν υπό σύγχρονους, περιβαλλοντικούς όρους.

Εξάλλου, στη διεύθυνση του 4ου Δημοτικού Σχολείου γνωστοποιήθηκε η καλοκαιρινή εξέλιξη της εξασφάλισης από τη δημοτική αρχή χρηματοδότησης 4,4 εκατομμυρίων ευρώ (μέσα από τα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής) για την ανέγερση μιας εντελώς καινούργιας πτέρυγας εντός του σχολείου. Η νέα πτέρυγα θα είναι τριώροφη και θα στεγάσει αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, αίθουσες εκδηλώσεων, γραφεία κτλ ενώ παρεμβάσεις θα γίνουν και στο προαύλιο. Το χρονοδιάγραμμα των εργασιών θα καθοριστεί σε συνεννόηση με τις Κτιριακές Υποδομές, υπεύθυνο κρατικό φορέα για την ανέγερση σχολικών κτιρίων.

Σχετικά με τη φύλαξη των σχολικών κτιρίων μετά το πέρας του μαθήματος, ο Δήμος έχει ήδη έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να αυξηθούν οι περιπολίες κατά τις βραδινές κυρίως ώρες σε όλα τα σχολικά κτίρια του Ηρακλείου, ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα δολιοφθοράς και βανδαλισμού.

«Ζούμε μια εξαιρετική δύσκολη περίοδο για όλο τον πλανήτη. Για αυτό η μέριμνα για τα σχολεία μας και, κατ’ επέκταση, τα παιδιά μας είναι διαρκής. Όπως κάνουμε κάθε χρόνο, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς συναντιόμαστε με τους διευθυντές των σχολείων προκειμένου να αξιολογήσουμε σε πρακτικό επίπεδο τη λειτουργία των σχολικών μονάδων και να διορθώσουμε άμεσα τυχόν παραλείψεις ή ανάγκες που παρουσιάστηκαν στην εκκίνηση της νέας περιόδου. Φυσικά θα διατηρήσουμε σε τακτικό επίπεδο αυτή την επαφή ώστε να προσφέρουμε τα μέγιστα στα παιδιά της πόλης μας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU