Δήμος Νέας Ιωνίας: Ζωντάνευσαν οι μνήμες της Μικράς Ασίας στην πλατεία Αγίας Αναστασίας – Φωτορεπορτάζ

Νότες και διηγήσεις που αναβίωσαν μια τραυματική σελίδα της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, γέμισαν την κατάμεστη πλατεία Αγίας Αναστασίας στον Περισσό στη μουσικοχορευτική παράσταση «Ματωμένα Χώματα. Θυμάμαι, άρα υπάρχω».

 

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας σε συνεργασία με την Ένωση Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε ακόμη ένα συγκινητικό αφιέρωμα στις αλησμόνητες πατρίδες στο πλαίσιο του θεσμού «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2022».

 

Στη διάρκεια της εντυπωσιακής βραδιάς πολιτισμού ξεχώρισε η εκφραστική και ιδιαίτερη φωνητική ερμηνεία του καταξιωμένου ηθοποιού Γρηγόρη Βαλτινού που συνοδεύτηκε από τις αισθαντικές μελωδίες των ερμηνευτών Μαριάνθης Λιουδάκη και Γιώργου Ντόβολου, της μεικτής Χορωδίας της Ένωσης Ρουμελιωτών όπως επίσης και με την παρουσία των Χορευτικών Τμημάτων της, παρουσιάστηκε ένα μουσικοχορευτικό υπερθέαμα που μας ταξίδεψε στην παράδοση με αγαπημένα τραγούδια που κουβαλάνε αιώνες ιστορίας, πόνου και δημιουργίας προκαλώντας συγκίνηση και ενθουσιασμό στο ακροατήριο.

 

Την εκδήλωση προσφώνησε η Αντιδήμαρχος Αγγελική Σακκαλόγλου, ενώ χαιρετισμούς απηύθυνε η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ρουμελιωτών Νέας Ιωνίας Αθανάσιος Ραφτόπουλος.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ, ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Αρβανίτης, ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής Φωτεινή Νταλιάνη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών Αριστείδης Χατζησαββίδης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Βασίλης Σπηλιωτόπουλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας Ελένη Αλατσίδου, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης, ο επικεφαλής της παράταξης «Αλλαγή για τη Νέα Ιωνία» Βασίλης Χριστοδούλου, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.Φ.Ο. Ελένη Γρίβα, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Νέας Ιωνίας Αταλάντη Μιχελογιαννάκη, πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων.


Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU