Δήμος Νέας Ιωνίας: Ποδηλατοβόλτα για παιδιά

Μία «διαφορετική» ποδηλατική βόλτα για μικρούς και μεγάλους θα πραγματοποιηθεί, στο πλαίσιο των «Ιωνικών Ημερών 2022» το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου από το Δήμο Νέας Ιωνίας και τον οργανισμό Kidical Mass Greece.

 

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας», τα παιδιά, και όχι μόνο, θα κατανοήσουν καλύτερα τα οφέλη της ποδηλατοκίνησης και θα χτίσουν μια υπεύθυνη και ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, με βιωματικές εμπειρίες. Ας τα δείξουμε λοιπόν τι σημαίνει μετακίνηση στην πόλη με ποδήλατο.

 

Για τη μέρα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις 17:30, οι ποδηλάτες που θέλουν να συμμετέχουν θα μπορούν να έρθουν από πολλές περιοχές της Αθήνας έχοντας την επιλογή να κατεβούν στον ηλεκτρικό σταθμό της Νέας Ιωνίας με τα ποδήλατα τους, όπου στα 50μ θα πραγματοποιηθεί η εκκίνηση του πρώτου Κidical Mass στην Ελλάδα.

Αν επιθυμούν μπορούν επίσης να επιβιβαστούν στο ηλεκτρικό σταθμό Ειρήνη (ΟΑΚΑ) που είναι και ο καθορισμένος ο τερματισμός της εκδήλωσης έτσι ώστε να μετακινηθούν στην κατεύθυνση που επιθυμούν.

 

Η δράση περιλαμβάνει ποδηλατοδιαδρομή περίπου 6 χιλιομέτρων, που σχεδιάζουμε να ξεκινήσει από το ΚΕΠ της Νέας Ιωνίας, να κινηθεί επί της Ραμνούντος, να ανέβει από Βυζαντίου, Πλατεία Παναιτωλίου και θα καταλήξει μέσω του πεζόδρομου της Σπύρου Λούη στο Ολυμπιακό ποδηλατοδρόμιο του Ο.Α.Κ.Α.

 

Επίσης, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει στο τέλος της γνωριμία με την αγωνιστική ποδηλασία και ακαδημιών ποδηλατικών συλλόγων αναγνωρισμένων από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού μέσα στο χώρο του Ολυμπιακού Ποδηλατοδρομίου.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU