Δήμος Ν.Ιωνίας: Δωρεάν έλεγχος ακουστικής ικανότητας

Η βαρηκοΐα, η τρίτη πιο διαδεδομένη πάθηση στον κόσμο, δεν είναι συνήθως εμφανής. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο γεγονός ότι προκαλείται σταδιακά. Επιπλέον η βαρηκοΐα δεν πονάει, δεν προκαλεί άλλα συμπτώματα και συνήθως δεν προκαλεί απευθείας απροκάλυπτη βλάβη.

Τα σημάδια της απώλειας ακοής μπορεί να εμφανιστούν σταδιακά ή αιφνίδια. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν κοινές πρώιμες ενδείξεις για προβλήματα ακοής οι οποίες δύναται να γίνουν αντιληπτές από το ίδιο το άτομο ή από άτομα του οικείου περιβάλλοντος.

Ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόβλημα της βαρηκοΐας ευαισθητοποιώντας το κοινό. Είναι άλλωστε μια παθολογική κατάσταση που ο κόσμος είτε δεν το αντιλαμβάνεται, είτε δεν το παραδέχεται, είτε το αποκρύπτει καθώς το αντιμετωπίζει ως κοινωνικό ταμπού.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Νέας Ιωνίας με τη στήριξη του Τμήματος Άσκησης Κοινωνικών Πολιτικών για τη Τρίτη ηλικία, διοργανώνει πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής υγείας προκειμένου να διενεργηθεί δωρεάν προσυμπτωματικός έλεγχος για την ακοή, σε ενήλικες όλων των ηλικιών, που θα περιλαμβάνουν κλινική εξέταση και εκτίμηση των αποτελεσμάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο κτήριο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας από τις 9.00 π.μ. – 13.00 μ.μ. (Καρολίδου 4).

Η εξέταση γίνεται μόνο κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο του Α΄ Κ.Α.Π.Η.,  210 27 94 733.

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU