Δημήτρης Καιρίδης: «ΕΥΔΑΠ: Η επίλυση μιας κατάφωρης αδικίας»

Με το παρόν ενημερωτικό σημείωμα θα ήθελα να σας ενημερώσω για την αποκατάσταση μιας κατάφωρης αδικίας που αφορά δεκάδες κατοίκους της βόρειας Αθήνας αλλά και άλλων περιοχών της Αττικής, από το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργού Κώστα Καραμανλή σε σχετική ερώτηση που κατέθεσα με θέμα «Χρέωση τελών αποχέτευσης από την ΕΥΔΑΠ χωρίς να υπάρχει σύνδεση με το δίκτυο, άνευ ευθύνης του ιδιώτη».

 

Πιο συγκεκριμένα, στις 5 Ιουλίου κατέθεσα σχετική ερώτηση στη Βουλή και ένα μήνα αργότερα, με χαρά και ικανοποίηση, έλαβα την απάντηση ότι το Υπουργείο θα προχωρήσει σε άμεση νομοθετική ρύθμιση για την άρση αυτής της αδικίας εις βάρος των καλόπιστων ιδιωτών. Έτσι, αυτοί δεν θα υποχρεώνονται, όπως σήμερα, στην καταβολή τελών αποχέτευσης στην ΕΥΔΑΠ αν, χωρίς υπαιτιότητά τους, παραμένουν ασύνδετοι με τον παρακείμενο αποχετευτικό αγωγό.

 

Μέχρι σήμερα, μετά την παρέλευση ενός εξαμήνου από την κατασκευή του εν λόγω αγωγού, οι παρακείμενοι ιδιοκτήτες υποχρεώνονταν σε καταβολή αν και, πολλές φορές, καθυστερούσε η σύνδεσή τους για χρόνια, χωρίς δική τους ευθύνη, κι ενώ οι ίδιοι την είχαν αιτηθεί, εξαιτίας των γνωστών προβλημάτων στις εργολαβίες σύνδεσης.

 

Ο σεβασμός στο κράτος δικαίου επιβάλλει ο πολίτης να μην τιμωρείται και να μην πληρώνει για υπηρεσίες που δεν του παρέχονται με ευθύνη της Διοίκησης. Το συγκεκριμένο πρόβλημα αφορά πολλές περιοχές της βόρειας Αθήνας και της ευρύτερης Αττικής.

 

Επισυνάπτεται η υπ’ αρ. 6254/5-7-2022 ερώτησή μου καθώς και η απάντηση του Υπουργού.

6254_ΑΠΑΝΤΗΣΗ (1).pdf

ΕΥΔΑΠ ΕΡΩΤΗΣΗ 5.7.2022

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Δημήτρης Καιρίδης

Βουλευτής, ΝΔ, Β1 Βόρειου Τομέα Αθηνών

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU