Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέα Ιωνία – Οι θέσεις των εκπροσώπων της στους Παιδικούς Σταθμούς

Πίνακας Περιεχομένων

Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέα Ιωνία – Στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου οι θέσεις των εκπροσώπων της παράταξης στους Παιδικούς Σταθμούς

Τις θέσεις των εκπροσώπων της στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου Νέας Ιωνίας διαβίβασε στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κώστα Κουλούρη, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης.

Δημιουργία Αλληλεγγύη
Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέα Ιωνία – ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης

Η κίνηση αυτή ήρθε συμπληρωματικά της αίτησης της παράταξης να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα των Παιδικών Σταθμών.

Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέα Ιωνία – η επιστολή

Το κείμενο των εκπροσώπων της «Δημιουργίας Αλληλεγγύης» στους Παιδικούς Σταθμούς έχει ως εξής:

«Με αίσθημα ευθύνης,  εκπροσωπούμε ως μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό) στο Δ.Σ. του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ., την παράταξη «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παν. Μανούρης που ως γνωστόν είναι και η μείζων αντιπολίτευση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας  και  σκοπός  είναι να βοηθήσουμε και εμείς από μεριά μας, για την εύρυθμη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου μας και για την επίλυση των προβλημάτων με βάση τις αρχές της Παράταξης των Δημοτικών Συμβούλων και του Επικεφαλής μας.

Στείρα αντιπολίτευση δεν κάναμε ποτέ!

Παρακολουθούμε από πολύ κοντά τη λειτουργία των σταθμών , ενημερωνόμαστε από  από τους αρμόδιους υπαλλήλους της διοίκησης του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. με τους οποίους έχουμε χτίσει μια σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Δεν έχουμε απουσιάσει από  κανένα Διοικητικό Συμβούλιο και δεν έχουμε καταψηφίσει κανένα θέμα που να αφορά το συμφέρον των παιδιών μας και των οικογενειών τους.

Καταψηφίζουμε όμως την τακτική της διοίκησης του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ.

Στο ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ γνωρίζετε, πως λόγω της πανδημίας του COVID -19 έχει παγιοποιηθεί ο τρόπος που πραγματοποιούνται τα Διοικητικά Συμβούλια.

Από 28/2/2020 μέχρι και σήμερα οι συνεδριάσεις γίνονται με τη μέθοδο ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ. Ένας τρόπος που θα έπρεπε να χρησιμοποιείται μόνο σε έκτακτη ανάγκη (δηλ. τηλεφωνικά)

Έχουμε επανειλημμένως ζητήσει  εγγράφως τα Διοικητικά Συμβούλια να πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη, όπως λειτουργούν όλα τα συλλογικά όργανα και οι διοικήσεις, διαρκούσης της πανδημίας.

Η τεχνολογία έχει δημιουργήσει πλατφόρμες επικοινωνίας που η Δημοτική Αρχή  είτε αδυνατεί να τις χρησιμοποιήσει ή δεν επιθυμεί  τον διάλογο επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Ενημερωνόμαστε πάντα  για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης , πριν από την ημέρα της συνεδρίασης, είτε τηλεφωνικώς είτε με φυσική παρουσία, εφόσον μας το επιτρέπουν οι Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση).

Κατόπιν μετά την συνεδρίαση και με δεδομένο ότι δεν γίνεται καμία επίσημη καταγραφή ο καθένας μπορεί να ανακαλέσει τα λεγόμενά του

Υπάρχουν θέματα  όπως η έγκριση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων , αναμορφώσεις προϋπολογισμού, αποτελέσματα εκτέλεσης προϋπολογισμού εσόδων, απολογισμός ταμειακής διαχείρισης  κ.α. που δεν είναι δυνατόν να είναι θέματα συνεδρίασης ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ! 

Από 26/11/ 2020 η πρόεδρος του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. κα Γρίβα Ελένη , εγγράφως μας έχει  υποσχεθεί πως θα μεριμνήσει «άμεσα» κατόπιν συνεννοήσεως με τους τεχνικούς του Δήμου, να πραγματοποιούνται οι συνεδριάσεις με ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ.

Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα!

Και αφού δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. και Δήμος, για να προχωρήσουμε σε διαδικτυακές συναντήσεις , ζητήσαμε εγγράφως την 22/10/2021 να δρομολογηθεί μια συνεδρίαση ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ, καθώς μας το επιτρέπει η τελευταία Κ.Υ.Α. (Κοινή Υπουργική Απόφαση), ώστε τουλάχιστον να ενημερωθούμε για τα πεπραγμένα των δυο χρόνων.

Έγγραφη απάντηση καμία.  Προφορική απάντηση από την πρόεδρο του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ, πως αυτό δεν είναι εφικτό και θα συνεχίσουμε τις συνεδριάσεις με τη μέθοδο ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέα Ιωνία – «Προβλήματα και ελλείψεις»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου μας, ξεκίνησαν τη λειτουργία τους  με πολλά σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις.

Αυτό σημαίνει υποβάθμιση των υπηρεσιών στα παιδιά μας.

Δύο χρόνια τώρα, δεν δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις ώστε οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου μας να είναι πιο λειτουργικοί, πιο όμορφοι και πιο ασφαλείς!

Δεν αξιοποιήθηκε ακόμη το  εγκεκριμένο  ποσό 82.559 ευρω  από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Αττική 2014 – 2020 της Περιφέρειας Αττικής , για εξοπλισμό των βρεφονηπιακών σταθμών και το ποσό 200.000 ευρω από το υπουργείο Εσωτερικών, για κατασκευαστικές εργασίες στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τα παιδιά που φιλοξενούνται στους σταθμούς του Δήμου μας , με σωματικές αναπηρίες  , με μαθησιακά προβλήματα  ενώ δεν υπάρχει παράλληλη στήριξη.

Τον Οκτώβριο 2021 προέκυψε και  ένα ακόμη σοβαρό θέμα. Η έλλειψη τροφίμων στους σταθμούς.

Σήμερα τα παιδιά σιτίζονται από δωρεές . Κάποιοι ευθύνονται και για αυτό!

Το ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ ή ο Δήμος?

Έχουμε ενημερώσει  πρόσφατα τον αρμόδιο συντονιστή, Δημοτικό Σύμβουλο και πρώην Πρόεδρο του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. κ. Μιλτιάδη Καναβό  για όλα αυτά τα σοβαρά θέματα, όπως σας τα είχαμε επισημάνει και προφορικά σε συνάντησή μας, ο οποίος ανέλαβε να κάνει ερώτηση  σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Δεν έλαβε καμία απάντηση.

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αντιμετώπισαν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι γονείς, την πρωτοβουλία της Δημοτικής μας Παράταξης να θέσει το θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ελπίζουμε ότι θα γίνει η αφορμή για μια ουσιαστική συζήτηση που θα οδηγήσει στην επίλυση των σοβαρών αυτών προβλημάτων.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα και παρόλες τις προσπάθειες μας, η Διοίκηση του ΚΕ.ΒΡΕ.ΦΟ. φάνηκε ανεπαρκής να επιλύσει ακόμη και τα βασικά λειτουργικά προβλήματα.

Με εκτίμηση

Ρόδη Φωτεινή – Τακτικό Μέλος

Κατσαρού Σοφία – Αναπληρωματικό Μέλος”

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Συνταξιούχοι – Από 70 εργαζόμενοι στο ΙΚΑ Ν.Ιωνίας, έμειναν 27 & για Ηράκλειο με Μεταμόρφωση! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU