Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέας Ιωνίας – Ερωτήσεις Σκευοφύλαξ για το Δημοτικό Στάδιο και το κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο

Δημιουργία Αλληλεγγύη Νέας Ιωνίας – ανακοίνωση: Κατά την συνεδρίαση της 4ης Οκτωβρίου 2021 ο Δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας «Δημιουργία Αλληλεγγύη» κ. Σωτήρης Σκευοφύλαξ υπέβαλε στην κα Δήμαρχο σειρά ερωτήσεων σχετικά με τα σοβαρά ζητήματα που υπάρχουν στο Δημοτικό Στάδιο και στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο στα Πευκάκια.

Ειδικότερα ρώτησε γιατί δεν έχει γίνει καμία ενέργεια από την Δημοτική Αρχή προκειμένου να εξασφαλιστεί η παροχή υπηρεσιών  γιατρού στο Στάδιο κατά τις ημέρες  και ώρες των προπονήσεων των αθλουμένων πολιτών, που δεν είναι μέλη αθλητικών σωματείων, τα οποία παρέχουν ή οφείλουν να παρέχουν τέτοιες υπηρεσίες στα μέλη τους.

Επιπλέον ζήτησε ενημέρωση για το ποιος έχει την αρμοδιότητα να αποφασίζει γι’ αυτά τα θέματα που αφορούν την διοίκηση εν γένει των αθλητικών εγκαταστάσεων της πόλης, ο ΟΠΑΝ ή κάποια Διεύθυνση του Δήμου.

Δεδομένου ότι μέχρι και σήμερα οι παράγοντες και τα στελέχη των αθλητικών σωματείων που χρησιμοποιούν τις ανωτέρω αθλητικές εγκαταστάσεις δεν έχουν προσκληθεί από τον Δήμο για να μάθουν να χρησιμοποιούν, έστω  την  συσκευή του απινιδωτή που εγκαταστάθηκε από μηνών στο Δημοτικό Στάδιο.

Ο δημοτικός σύμβουλός μας  ζήτησε ενημέρωση για ποιο λόγο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα δεν έχει ληφθεί καμία πρωτοβουλία από την Δημοτική Αρχή για την διενέργεια σχετικών σεμιναρίων τόσο για την χρήση της συσκευής απινιδωτή όσο  επίσης και για  την  βασική γνώση βασική υποστήριξη ζωής με Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) για την αντιμετώπιση απειλητικών για τη ζωή καταστάσεων εντός του Δημοτικού  Σταδίου.

Τέλος ζήτησε ενημέρωση για τα διαχρονικά σοβαρά προβλήματα του Δημοτικού Σταδίου που παραμένουν άλυτα και για τα οποία η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα δεν έχει δείξει την παραμικρή πρόθεση να τα αντιμετωπίσει. Τα σοβαρότερα και άμεσα συνίστανται:

Δημιουργία Αλληλεγγύη
Ερωτήσεις από την Δημιουργία Αλληλεγγύη

Ι. Επισκευή ή αντικατάσταση του αθλητικού τάπητα του στίβου , και του γηπέδου ποδοσφαίρου που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για την τέλεση αγώνων λόγω υφισταμένου κινδύνου τραυματισμού των αθλητών.

ΙΙ. Λήψη απαιτούμενων μέσων προφύλαξης από τυχόν τραυματισμούς  και αποκατάσταση φωτισμού στον χώρο ρίψεων του στίβου αλλά και συνολικά στο γήπεδο.

ΙΙΙ. Διαχωρισμός, με πρόσφορο μέσο, του αθλητικού τάπητα του στίβου από αυτόν του εφαπτόμενου του  ποδοσφαίρου για την αποφυγή τραυματισμών κατά την διάρκεια των προπονήσεων των αθλητών των αθλητικών συλλόγων.

IV .Συντήρηση και αντικατάσταση του εξοπλισμού αγωνισμάτων του στίβου που είναι απαραίτητος για την διεξαγωγή τους.

Τέλος ο κ. Σκευοφύλαξ επανήλθε και ζήτησε ενημέρωση για την τυχόν εξέλιξη που υπάρχει στο τεράστιο ζήτημα της μεταφοράς των απορριμματοφόρων που σταθμεύουν εντός του Δημοτικού Σταδίου.

Για όλα τα ανωτέρω η Δήμαρχος δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση σε συγκεκριμένα ερωτήματα,  παραμένοντας  σταθερή στην θέση που έχει υιοθετήσει από καιρό ότι «έχουμε απαντήσει», «γιατί ρωτάτε», «δεν χρειάζεται να ρωτάτε» . Τα συμπεράσματα δικά σας.

 

Δείτε και εδώ

Δείτε και εδώ

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU