Δούρου – Ας τελειώσει το κρυφτούλι της Διοίκησης Πατούλη για το Αττικό άλσος

Δούρου – Απαντήσεις σε 4 ερωτήματα ζητά η Δύναμη Ζωής – Στο πλευρό των πολιτών που έχουν εγκαταλειφθεί από την Διοίκηση της Περιφέρειας και βρίσκονται στο στόχαστρο της Κυβέρνησης για το στοιχειώδες δικαίωμά τους για δωρεάν άθληση στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής στο Αττικό Άλσος, βρίσκεται σταθερά η Δύναμη Ζωής και η Ρένα Δούρου. Μετά από την άρνηση της Διοίκησης της Περιφέρειας να συζητήσει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ύστερα από σχετικό αίτημα της Δύναμης Ζωής, η Παράταξη κατέθεσε Επερώτηση, ζητώντας από τη Διοίκηση απαντήσεις στο θέμα της μονομερούς διάλυσης της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με αντικείμενο “την δωρεάν άθληση όλων των πολιτών” στο Αττικό Άλσος.

Δούρου

Έτσι, η Δύναμη Ζωής και η Ρένα Δούρου απευθύνει τέσσερα ερωτήματα προς τη Διοίκηση Πατούλη:

  1. Είναι διατεθειμένη να προστατεύσει το δικαίωμα “στη δωρεάν άθληση όλων των πολιτών”;
  2. Με ποια μέσα σκοπεύει να προασπίσει το ζωτικό αυτό δικαίωμα, ειδικά σε μία περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας συνθλίβεται από την κρίση αλλά και από το κύμα ακρίβειας;
  3. Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την αντισυμβατική συμπεριφορά του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού;
  4. Προτίθεται να προβεί σε μονομερή διάλυση της Προγραμματικής Σύμβασης;

Στην Επερώτησή της η Δύναμη Ζωής και η Ρένα Δούρου θυμίζουν ότι το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό ότι τα 4 γήπεδα του τένις παραχωρήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας (ΟΑΝΙ), γεγονός από το οποίο προέκυψαν τρεις σοβαρές παραβιάσεις της υπογεγραμμένης Προγραμματικής Σύμβασης.

Η πρώτη παραβίαση αφορά στο γεγονός ότι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας χρεώνει υπέρογκα ποσά στους αθλούμενους, για το χρονικό διάστημα που τα γήπεδα έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση, καταργώντας τη “δωρεάν άθληση όλων των πολιτών”, που αποτελεί τον σκοπό της Προγραμματικής Σύμβασης. Σημειώνεται δε ότι η υποτιθέμενη “συντήρηση” των γηπέδων που αναλαμβάνει ο ΟΑΝΙ είναι ουσιαστικά μηδαμινού αντικειμένου, διότι τα γήπεδα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ όλες οι υποστηρικτικές υπηρεσίες (καθαριότητα, φύλαξη) έχουν αναληφθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

Η δεύτερη παραβίαση σχετίζεται με το ότι ο “ελεύθερος αθλητισμός” (βασικός στόχος της Προγραμματικής Σύμβασης), ουσιαστικά καταργείται, καθώς τα γήπεδα δεν είναι διαθέσιμα σε ώρες και ημέρες που οι εργαζόμενοι μπορούν να αθληθούν, όπως καταγγέλλεται ενυπόγραφα σε Υπόμνημα με 117 υπογραφές ελεύθερα αθλουμένων.

Η τρίτη παραβίαση που προκύπτει από την εκχώρηση των γηπέδων στον ΟΑΝΙ, αφορά στην ακύρωση της απασχόλησης των, εγνωσμένου κύρους, με διεθνείς περγαμηνές, προπονητών της ΓΓΑ, που επάξια ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις του προγράμματος τα προηγούμενα χρόνια.

Δούρου
Αττικό Άλσος

Στη βάση αυτών των διαπιστώσεων η Δύναμη Ζωής και η Ρένα Δούρου κάνουν λόγο για καταχρηστική υλοποίηση της Προγραμματικής Σύμβασης από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, που συνιστά σαφή παραβίαση των βασικότερων όρων της Προγραμματικής Σύμβασης. Ουσιαστικά υπάρχει πλήρης ανατροπή της φιλοσοφίας του αθλητικού προγράμματος, της δωρεάν και της ελεύθερης άσκησης, και αντικατάστασή της από την κερδοσκοπική λειτουργία. Όμως μάλιστα παρατηρεί η Δύναμη Ζωής, “με το άρθρο 10 της Προγραμματικής Σύμβασης, τυχόν παραβίαση ενός όρου αυτής παρέχει το δικαίωμα στο άλλο μέρος να διαλύσει την Προγραμματική Σύμβαση μονομερώς -πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για παραβίαση πολλών όρων”.

Πλέον το… μπαλάκι των ευθυνών είναι στο γήπεδο της Διοίκησης της Περιφέρειας, που οφείλει άμεσες και τεκμηριωμένες απαντήσεις στους αθλούμενους πολίτες σχετικά με την προστασία του δικαιώματος της ελεύθερης, δωρεάν άθλησης στις εγκαταστάσεις της Περιφέρειας Αττικής.

Το κρυφτούλι κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει.

Διαβάστε επίσης:

Η Ρένα Δούρου για τη δωρεάν άθληση στο Αττικό Άλσος : Μαζί με τους αθλούμενους απαιτούμε και διεκδικούμε  ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Περιφέρειας

Στο πλευρό των αθλούμενων πολιτών που διεκδικούν ελεύθερη και δωρεάν άθληση στο Αττικό Άλσος βρέθηκε την Κυριακή το πρωί αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής, με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου και τους Περιφερειακούς Συμβούλους Χρήστο Καραμάνο και Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη. Η Δύναμη Ζωής στηρίζει τη συνέχιση του προγράμματος «Αττικό Άλσος – Άθληση για μικρούς και μεγάλους», απαιτώντας από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να πάψει η προωθούμενη επιχειρηματική χρησιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από ένα Αθλητικό Σωματείο, με ευθύνη και επιλογή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το ζήτημα αρνήθηκε να συζητήσει η Διοίκηση της Περιφέρειας, κατά την πάγια πολιτική πρακτική της,  στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης 22 Σεπτεμβρίου.

Δούρου

Ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου παρατήρησε μεταξύ άλλων: “Κανείς, για κανένα λόγο, δεν μπορεί να αποκλείσει τους πολίτες από την ελεύθερη και δωρεάν άθληση. Γιατί το δικαίωμα της πρόσβασης όλων των πολιτών της Αττικής σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Περιφέρειας Αττικής είναι αδιαπραγμάτευτο. Και δεν μπορεί να υπόκειται σε καμία σκοπιμότητα. Πολλώ δε μάλλον όταν αυτή αφορά την παραχώρηση δημόσιων γηπέδων σε ιδιώτες, όπως επιχειρείται να γίνει στο Αττικό Άλσος.

Η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής οφείλει άμεσα να βάλει τέλος στην καταχρηστική εφαρμογή της σύμβασης από το Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Η Δύναμη Ζωής βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών.

Μαζί διεκδικούμε το αυτονόητο, το δικαίωμα της ελεύθερης και δωρεάν άθλησης των πολιτών σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Περιφέρειας ”.

 

Δούρου

 

 

 

 

 

Διαβάστε και εδώ

Ακούστε και εδώ:

Διαβάστε επίσης: Σγουρός : Σφυροκόπημα & μαύρη βίβλος για τη διοίκηση Πατούλη – “Ρουκέτες” & από “γαλάζιο” Δήμαρχο

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

1 σχόλιο

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU