Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου

Πίνακας Περιεχομένων

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Ερώτηση για «Μπάλλο» 

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τις ερωτήσεις που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 18ης Οκτωβρίου εξέδωσε η «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» και ο επικεφαλής της Χρήστος Κανλής. Αναλυτικά:

“Η παράταξη μας “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” κατέθεσε στο Δ.Σ. της Νέας Ιωνίας τις παρακάτω  ερωτήσεις.

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΜΠΑΛΛΟΣ”

Ρωτάμε τη δημοτική αρχή να μας αναφέρει ποια προβλήματα αντιμετώπισε η πόλη κατά τη διάρκεια της κακοκαιρία “Μπάλλος” και ποιές ήταν οι ενέργειες της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι η Νέα Ιωνία δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Ερώτηση για σχολικές καθαρίστριες

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ

Ξαναβάζω το θέμα του καθαρισμού των σχολείων. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρατηρούνται ελλείψεις στο κομμάτι του καθαρισμού των σχολικών μονάδων. Οι προσλήψεις των 44 σχολικών καθαριστών δεν επαρκούν και σε πολλά σχολεία απαιτείται βοήθεια από νέο προσωπικό. Ποιος είναι ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση να λύσει το πρόβλημα που παρατηρείται;

Τονίζεται πως η ασφαλής λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών αλλά και η έγκαιρη αποκομιδή ειδικά σε περίοδο πανδημίας οφείλει να είναι απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε δήμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ.Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, λέγοντας απλά ότι  στα σχολεία της πόλης μας δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα με τον καθαρισμό. Δεν μας απάντησε αν σχεδιάζει να ενισχύσει τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων.

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία
Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Ερωτήσεις στο ΔΣ

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Ερώτηση για συνέδριο ΚΕΔΕ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ

Το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από 14 έως 16 Οκτωβρίου.

Αρχικά θα ήθελα να μάθω αν παρέστει ή κ. Δήμαρχος ή αν παρακολούθησε διαδικτυακά τις θεματικές ενότητες και ποιες ήταν οι παρεμβάσεις της σαν εκπρόσωπος του Δημοτικού μας Συμβουλίου και των δημοτών.

Επιπλέον έχει ενδιαφέρον να μας πει η δημοτική αρχή που εκπροσωπεί το Δήμο μας στο συνέδριο, την άποψη της για το συνέδριο. Αν θεωρεί πως δόθηκαν προτάσεις και λύσεις  για τα ανοιχτά προβλήματα της αυτοδιοίκησης, ποια είναι αυτά κατά τη γνώμη της δημοτικής αρχής και ποιες οι λύσεις που προτάθηκαν από τη Δήμαρχο μας.

Επίσης θα ήθελα μία γρήγορη άποψη για τις θεματικές ενότητες:

–δημιουργία μηχανισμού άμεσης απόκρισης της Κ.Ε.Δ.Ε. για τη διαχείριση κινδύνων,

–οικονομικά και αυτοτέλεια τοπικής αυτοδιοίκησης

–διαχείριση απορριμμάτων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ. Δήμαρχος αρχικά διάβασε το πρόγραμμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια δεν μας απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που βάλαμε, ενώ είναι ακόμα άγνωστο αν παρευρέθηκε στο συνέδριο.

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Ερώτηση για εργολάβο δημαρχείου

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

Επαναφέρω τη σημαντική υπόθεση του εργολάβου που εμφανίζεται να ζητάει χρήματα από το Δήμο Νέας Ιωνίας για τα έργα αγνώστου πατρότητας που έγιναν στο Δημαρχείο. Μία υπόθεση αυτή έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της λειτουργίας του Δήμου και κατά συνέπεια της δημοτικής αρχής. Επιβάλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι ενήμερο κατά συνέπεια ρωτάμε τη δημοτική αρχή αν υπάρχουν νεότερες νομικές εξελίξεις στην υπόθεση αυτή.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ. Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Ερώτηση για συνέλευση ΠΕΔΑ 

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΔΑ

Την Παρασκευή 8/10/2021 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ, κατά την οποία παρακολουθήσαμε μία 40λεπτη σοκαριστική, τεκμηριωμένη και αποκαλυπτική τοποθέτηση του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντέλλου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις πρακτικές που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του ΕΣΔΝΑ, δλδ η Περιφέρεια Αττικής, στη διαχείριση απορριμμάτων. Άφωνοι οι παρόντες άκουγαν για 40 λεπτά στοιχεία και αριθμούς, τα οποία θυμίζω, τα έχω αναλύσει σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον ΧΥΤΑ Φυλής. Ρωτάω λοιπόν τη Δημοτική Αρχή:

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, είχε εκπροσώπηση στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ ως όφειλε;

Αν ναι ποιές ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων μας;

Αν όχι, γιατί;

Μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του κ. Κωνσταντέλλου, μήπως πρέπει η δημοτική αρχή να επανεξετάσει τη στάση της για τη συμμετοχή στον μηχανισμό υπερκοστολογήσεων που καταγγέλλεται από τον κ.Κωνσταντέλλο, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Περιφερειάρχη κ.Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη κ.Κόκκαλη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ. Δήμαρχος απάντησε πως δεν ήταν παρούσα στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ, επειδή έβρεχε (Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε αρκετές ημέρες πριν την κακοκαιρία “Μπάλλος”). Χαρακτηριστικό και χιουμοριστικό, είναι το video της εφημερίδας ΕΚΦΡΑΣΗ, πάνω στη συγκεκριμένη απάντηση.

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Ερώτηση για αντικεραυνική θωράκιση

ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ

Κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας “Μπάλλος” κεραυνοί χτύπησαν την περιοχή της Καλογρέζας, με αποτέλεσμα αρκετά νοικοκυριά να υποστούν ζημιές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους.

Θυμίζω επίσης την πρόταση της “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” για αύξηση του κονδυλίου για αντικεραυνική προστασία στο περσινό τεχνικό πρόγραμμα η οποία υιοθετήθηκε από τη δημοτική αρχή.

Ρωτάω τη δημοτική αρχή αν σκέφτεται να προχωρήσει σε χρηματοδότηση σε αντικεραυνική προστασία σε πολυκατοικίες της περιοχής της Καλογρεζας ή στη δεξαμενή δίπλα από το στάδιο, σαν μέτρο προστασίας.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ. Δήμαρχος απάντησε ότι έχουν μπει αλεξικέραυνα σε κάποια σχολεία, σύμφωνα με την πρόταση της Παράταξης μας και απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα που έβαλα.

Ενότητα για τη Νέα Ιωνία – Ερώτηση για εμβολιασμούς

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ

Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Βανδώρος, ζήτησε από τη δημοτική αρχή:

–τον αριθμό των εμβολιασμένων δημοτικών υπαλλήλων ανά υπηρεσία,

–τον αριθμό των εμβολιασμένων δημοτικών συμβούλων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Η κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα μαζέψει τα στοιχεία και απαντήσει στο ερώτημα του κ.Βανδώρου”.

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Ανθρώπινη τραγωδία πίσω από τη δολοφονία της 55χρονης από τον 20χρονο γιο της που μεγάλωσε στη Νέα Ιωνία

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU