“Ηράκλεια”, ο πολιτιστικός Σεπτέμβριος στο Ηράκλειο Αττικής

Τα Ηράκλεια, το μεγάλο, ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Οκτωβρίου για να γεμίσει τα βράδια στην πόλη με μουσική, παραστάσεις, δραστηριότητες και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Φέτος τα Ηράκλεια συμπίπτουν με τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και έτσι, με συμπληρωματικό τίτλο «Η Μικρασία του Χθες, η Ελλάδα του Σήμερα», αφιερώνουν  επιλεγμένες εκδηλώσεις στις μνήμες των αλλοτινών πατρίδων.

Συναυλίες όπως αυτές της Λένας Αλκαίου, του Βασίλη Λέκκα, του Βαγγέλη Κονιτόπουλου, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες, βραδιές παράδοσης, κλασσικής μουσικής, ακόμα και ένα… πλανητάριο για τους μικρούς είναι ορισμένα μόνο από όσα έχει ετοιμάσει αυτή τη χρονιά το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου.

Τα Ηράκλεια θα κλείσουν με το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου για τις πόλεις των βορείων προαστίων. Ερασιτεχνικοί θίασοι και ομάδες θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους σε μια διοργάνωση που έχει ως στόχο να γίνει θεσμός.

Τα Ηράκλεια 2022 θα διεξαχθούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Θα τα βρείτε μαζί με το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr.

Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν για όλους.

Πρώτη ημέρα: Κυριακή 28 Αυγούστου με συναυλία της Λένας Αλκαίου

Πρεμιέρα για τα Ηράκλεια 2022 την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 20.00 το βράδυ στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου. Η Λένα Αλκαίου, μαζί με την Ευτυχία Φαναριώτη, τον Γιάννη Κρητικό και τους μουσικούς τους, τραγουδούν για την «πατρίδα της καρδιάς τους» σε μικρασιάτικους σκοπούς.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και στο πλαίσιο της σύμπραξης με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Ηρακλείου, Φιλαδελφείας και Χαλκηδόνος για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τη Μικρασιάτικη Καταστροφή.

«Σας καλωσορίζουµε και φέτος στα «Ηράκλεια 2022: Από την Μικρασία του Χθες, στην Ελλάδα του Σήµερα». Μια σειρά εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, εστιασµένες οι περισσότερες στους Μικρασιάτες, στους Αρµενίους, στους Ποντίους και στους Πολίτες. Σε όσους λεηλάτησε και προσπάθησε να αφανίσει η τουρκική λαίλαπα, όμως δεν κατάφερε να τους λεηλατήσει τη μνήμη, την ψυχή, τον πολιτισμό, την παράδοση, την ιστορία τους αλλά ούτε και την αέναή τους διεκδίκηση των ιερών και ματωμένων χωμάτων τους. Εκλεκτοί καλλιτέχνες πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις, µε συναυλίες, παιδικά και εφηβικά προγράμματα, ενώ φέτος διοργανώνουμε στην πόλη µας, το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Βόρειου Τομέα, σε συνεργασία µε τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων. Ευχαριστώ τους συνεργάτες µου στο Τμήμα Πολιτισμού & ∆ημοσίων Σχέσεων, στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου που συνέδραμαν, αλλά και όλους εσάς που χρόνια βρισκόμαστε στα «Ηράκλεια». Ραντεβού στα σημεία των εκδηλώσεων!», το μήνυμα της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Μαίρης Ιγγλέση.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU