Ηράκλειο Αττικής : Στο διεθνή Τύπο η επίθεση της Κυριακής – Αντιφασιστική συγκέντρωση χθες – Στο αυτόφωρο ο 30χρονος συλληφθείς – Και 2η ταυτοποίηση

Πίνακας Περιεχομένων

Ηράκλειο Αττικής  – Αναφορά στο διεθνή Τύπο προκάλεσε η επίθεση νεοναζί την περασμένη Κυριακή στο Ηράκλειο Αττικής, στην κεντρική πλατεία της πόλης, στο θεατράκι, εναντίον μελών της ΚΕΕΡΦΑ.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, η Τageszeitung – ΤΑΖ του Βερολίνου αναφέρεται στην έξαρση των επιθέσεων από ακροδεξιούς και νεοναζί με ειδική αναφορά στα γεγονότα της Κυριακής.

Το ρεπορτάζ αναφέρεται στην επίθεση ακροδεξιών σε αντιρατσιστική εκδήλωση στο Ηράκλειο Αττικής : «Eμφανίστηκαν το μεσημέρι -και χτυπούσαν βάναυσα: αυτή τη φορά θύματα ήταν μέλη της ‘Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή’ (…) Η αστυνομία δεν έφτασε παρά μόνο μετά την επίθεση. Τη Δευτέρα συνελήφθη ένας ύποπτος.

Σύμφωνα με ΜΜΕ, ο 30χρονος είναι μέλος της ακροδεξιάς οργάνωσης ‘Pro Patria’ (…) Λίγες ώρες νωρίτερα, στην Ηλιούπολη της Θεσσαλονίκης, έξι άνδρες οπλισμένοι με ρόπαλα μπέιζμπολ και σιδερένιες αλυσίδες επιτέθηκαν σε ομάδα μελών της ΚΝΕ (…) Και εδώ, η ελληνική αστυνομία φέρεται να αντέδρασε εμφανώς παθητικά, σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν άνθρωποι που ήταν εκεί».

Ένα χρόνο μετά τη δίκη της Χρυσής Αυγής

Το ρεπορτάζ αναφέρεται και στα γεγονότα του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, κάνοντας λόγο για «μαυροντυμένους εφήβους και άνδρες που επιτέθηκαν μπροστά στο σχολείο με σιδερένιες ράβδους, τσεκούρια, μαχαίρια και πέτρες σε αριστερούς που μοίραζαν φυλλάδια κατά τις εκπαιδευτικής πολιτικής της συντηρητικής κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εικόνες δείχνουν, πώς εξέθεταν τα φρονήματά τους με τον ναζιστικό χαιρετισμό, εντελώς ανενόχλητοι στην αυλή του σχολείου». Οι επιθέσεις όμως δεν σταματούν εδώ. Η ΤΑΖ αναφέρεται και στα επεισόδια μεταξύ «μαινόμενων ναζί» στον Εύοσμο.

Όπως παρατηρεί η εφημερίδα «οι ακροδεξιές επιθέσεις σημειώνονται ενόψει της πρώτης επετείου από την αξιομνημόνευτη δικαστική απόφαση του Οκτωβρίου 2020 για το διαβόητο πρώην κοινοβουλευτικό κόμμα της Χρυσής Αυγής».

Κλείνοντας η ΤΑΖ παρατηρεί: «Το πόσο δραστήριοι παραμένουν οι ακροδεξιοί στην Ελλάδα ακόμη και μετά τη φυλάκιση της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής αποδεικνύεται κι ένα άλλο γεγονός: στις 22 Σεπτεμβρίου, νεοναζί προσπάθησαν να στρατολογήσουν μαθητές μπροστά από λύκειο στην Πυλαία. Πριν ξεκινήσει το μάθημα μοίραζαν ανενόχλητοι φυλλάδια με τίτλο: ‘Πώς να γίνεις εγκληματίας’».

Ωστόσο, αναφορές υπάρχουν και από άλλα μέσα διεθνώς αφού το θέμα της ακροδεξιάς και του νεοναζισμού προκαλεί το ενδιαφέρον. Χαρακτηριστικά είναι και η περίπτωση του ιστότοπου republicworld.com

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Αττικής

Εξάλλου χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μεγάλη αντιφασιστική συγκέντρωση στο Ηράκλειο Αττικής, στο κέντρο της πόλης.

Στο πανό των διαδηλωτών αναγραφόταν το σύνθημα «ποτέ ξανά φασισμός».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:

Ηράκλειο Αττικής – Στο αυτόφωρο για την επίθεση ο συλληφθείς

Στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο οδηγείται σήμερα ο 30χρονος ναζιστής που συνελήφθη για την επίθεση ταγμάτων εφόδου σε βάρος μελών της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) στο Ηράκλειο Αττικής, στην κεντρική πλατεία.

Σύλληψη στο Ηράκλειο Αττικής για τη φασιστική επίθεση

Ο εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για τέσσερα πλημμελήματα.

Ο 30χρονος που φέρεται να είχε αρχηγικό ρόλο στην απρόκλητη επίθεση που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο Ηράκλειο Αττικής είναι πλέον κατηγορούμενος για:

-Διατάραξη κοινής ειρήνης

-Επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή

-Φθορά ξένης ιδιοκτησίας

-Οπλοκατοχή

Με εντολή εισαγγελέα κρατήθηκε και σήμερα οδηγείται στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο. Παράλληλα η Εισαγγελία κράτησε αντίγραφο της δικογραφίας για ακόμη ένα πρόσωπο από εκείνα που επιτέθηκαν, το οποίο έχει ταυτοποιηθεί.

Σύμφωνα με τον συνήγορο του 30χρονου, Χαράλαμπο Κατσιβαρδά, ο εντολέας του «ενεπλάκη εκ του μη όντως σε μία συμπλοκή» καθώς βρέθηκε «όλως τυχαίως» στην πλατεία στο Ηράκλειο Αττικής και ενεπλάκη «επειδή παλιότερα είχε υποβάλλει μια μηνυτήρια αναφορά λόγω διαφορών που είχε, τον είχαν στοχοποιήσει και είχαν αναρτήσει το πρόσωπο του σε ιστοσελίδα αναρχικών (…)».

Ο συνήγορος ήταν απόλυτος πως όσα αναφέρονται περί «τάγματος εφόδου δεν έχουν αντικειμενική υπόσταση (…)».

Ο συλληφθείς έχει παρελθόν στη Χρυσή Αυγή ενώ σχετικά πρόσφατες εικόνες τον εμφανίζουν να είναι κοντά στην φασιστική ομάδας ProPatria.

Και 2η ταυτοποίηση

 

Πηγές:

efsyn.gr

protothema.gr

tovima.gr

dw.com

taz.de

republicworld.com

Δείτε και εδώ: Ηράκλειο Αττικής βίντεο φασιστική επίθεση : Ναζιστές χτύπησαν και γυναίκες! Διαρκές UPDATE

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU