ΚΕΠ Υγείας – Νίκος Μπάμπαλος: “Κάνουμε εγγραφή στο λογισμικό του, μένουμε υγιείς”

Πίνακας Περιεχομένων

ΚΕΠ Υγείας – Νίκος Μπάμπαλος: “Κάνουμε εγγραφή στο λογισμικό του, μένουμε υγιείς”

Τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας και τα οφέλη που έχουν οι δημότες από τη χρήση του ανέλυσε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στην παρέμβασή του στο 17ο Συνέδριο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων. Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής έχει αναλάβει ως δήμος πιλότος την εξωστρέφεια του προγράμματος. Ο δήμαρχος, ως γενικός γραμματέας του ΕΔΔΥΠΠΥ, ανέλυσε στους υπόλοιπους δημάρχους – μέλη του Δικτύου τη χρήση του λογισμού αλλά και το πώς ο Δήμος έχει καταφέρει να το επικοινωνήσει στους Ηρακλειώτες, ώστε όλο και περισσότεροι κάτοικοι της πόλης να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις παροχές του.

ΚΕΠ Υγείας
ΚΕΠ Υγείας – Νίκος Μπάμπαλος: “Κάνουμε εγγραφή στο λογισμικό του, μένουμε υγιείς”

Τι είναι όμως το λογισμικό των ΚΕΠ Υγείας; Είναι μια online πλατφόρμα στην οποία ο δημότης μπορεί δωρεάν να δημιουργήσει το δικό του προφίλ Υγείας. Εισάγοντας βασικά στοιχεία (όπως ηλικία, φύλο, ιατρικό ιστορικό) λαμβάνει προσωποποιημένη πληροφόρηση αφενός για τις προληπτικές εξετάσεις υγείας που πρέπει να κάνει σε κάθε στάδιο της ζωής του, αφετέρου να ενημερώνεται για τα τακτικά ή πάγια προγράμματα που προσφέρει το ΕΔΔΥΠΠΥ και το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου και να δηλώνει αυτόματα συμμετοχή.

Η δημιουργία του προφίλ μπορεί να γίνει εύκολα και απλά μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr, μπαίνοντας στην ενότητα Online Εξυπηρέτηση και ακολούθως «ΚΕΠ Υγείας Το Προφίλ Μου».

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής είναι από τους πρώτους δήμους που δίνουν πιλοτικά εξωστρέφεια στο πρόγραμμα προκειμένου, στο άμεσο μέλλον, και οι υπόλοιποι δήμοι να «πατήσουν» πάνω στις πρακτικές που θα δημιουργήσει η εμπειρία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ώστε όσο το δυνατό περισσότεροι πολίτες να μετέχουν σε αυτή τη φιλόδοξη και σύγχρονη πρωτοβουλία.

«Σε μια εποχή που όλοι έχουμε προφίλ στις σελίδες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι σημαντικό να δημιουργήσουμε μια ακόμα, την πιο ουσιαστική, αυτή που θα μας βοηθήσει να μείνουμε υγιείς. Συνάδελφοι, παρατηρούμε ότι οι πολίτες που ενημερώνονται για το λογισμικό είναι ενθουσιώδεις να συμμετέχουν, σε ποσοστό που περνάει το 90%. Και από αυτό το βήμα, λοιπόν, καλώ τους δημότες – και του Ηρακλείου και όλων των πόλεων που μετέχουν στο Δίκτυο – να γραφτούν στο λογισμικό και να βάλουν στην καθημερινότητά τους ακόμα ένα εργαλείο για την Υγεία τους», τόνισε στην ομιλία του ο Νίκος Μπάμπαλος.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττική βραβεύτηκε στο περιθώριο του συνεδρίου από τον πρόεδρο του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, για την καμπάνια εξωστρέφειας του project του λογισμικού των ΚΕΠ Υγείας, βραβείο που παρέλαβαν ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

 

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – ΚΕΜΙΠΟ – Στην Καλαμάτα για τους Μικρασιάτες στην Επανάσταση του 1821

 

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU