Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Η δημοτική αρχή να πάρει πίσω τις αυξήσεις στις συνδρομές των αθλούμενων του ΟΠΑΝ

Καταγγέλλουμε την απόφαση του Δ.Σ. του ΟΠΑΝ για αύξηση των συνδρομών των αθλούμενων, η οποία φτάνει μέχρι και 55% για τους δημότες Νέας Ιωνίας και μέχρι 400% για τους ετεροδημότες!

Η απόφαση αυτή είναι προκλητική! Τη στιγμή που ο πληθωρισμός καλπάζει, οι τιμές σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης συνεχώς ανεβαίνουν και οι λαϊκές οικογένειες προσπαθούν να ανταπεξέλθουν, η διοίκηση του ΟΠΑΝ και η Δημοτική Αρχή, αντί να παίρνει μέτρα ανακούφισης του λαού της Νέας Ιωνίας, φορτώνει κι άλλα χαράτσια εφαρμόζοντας την αντιλαϊκή πολιτική.

Η πρόεδρος του ΟΠΑΝ και οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, είπαν ότι «όταν δεν υπάρχει συνδρομή ή όταν είναι πολύ χαμηλή, ευτελίζεται το άθλημα»! Μάλιστα, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, κ. Χατζησαββίδης, περηφανευόταν ότι εκείνος καθιέρωσε πρώτος τη συνδρομή το 2005.

Την ίδια στιγμή, ο εκπρόσωπος της παράταξης «Ενότητα για τη Νέα Ιωνία» (ΣΥΡΙΖΑ) κ. Κωστιδάκης, ο οποίος δεν καταψήφισε την εισήγηση (ψήφισε λευκό), τοποθετήθηκε λέγοντας ότι δεν πρέπει να υπάρχει μειωμένη συνδρομή στο δεύτερο άθλημα. Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, προτείνει περισσότερα χαράτσια στο λαϊκό εισόδημα. Μάλιστα, ευθαρσώς δήλωσε ότι «εγώ πάντα έλεγα να πληρώνουν οι δημότες συνδρομή, αλλιώς δεν το εκτιμάνε»! Και για να μην αφήσει κανένα περιθώριο παρερμηνείας της θέσης του, συμπλήρωσε: «Οι δημότες στα προγράμματα του ΟΠΑΝ δεν είναι άνεργοι και δεν έχουν τόσο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα. Αν ήταν άνεργοι, δεν θα είχαν όρεξη για αθλητισμό, αλλά θα έψαχναν για δουλειά»!

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης και μέλος της Τομεακής Επιτροπής Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, Αλέξανδρος Μπουσδέκης, καταψήφισε την εισήγηση και ανέδειξε τις αιτίες που οδηγούν στην αύξηση των συνδρομών. Κατήγγειλε την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της ανταποδοτικότητας, καθώς και τη σύμπλευση της Δημοτικής Αρχής με τις κυβερνητικές επιλογές.

Διεκδικούμε την κατάργηση των συνδρομών για την πρόσβαση του λαού και της νεολαίας στον αθλητισμό και γενναία χρηματοδότηση από το κράτος. Καλούμε τους συλλόγους γονέων, τα αθλητικά σωματεία, συνολικά τους μαζικούς φορείς της περιοχής, να καταγγείλουν την απόφαση του ΟΠΑΝ και να διεκδικήσουν ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU