Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας – Πρόταση για συζήτηση στο ΔΣ για τα προβλήματα στο Δημοτικό Στάδιο

Θέμα: Τα μεγάλα προβλήματα των υποδομών του Δημοτικού Σταδίου της Νέας Ιωνίας και την αποκατάσταση τους.

 

Κύριε πρόεδρε

 

Η  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ Ν. Ιωνίας επιθυμεί να φέρετε την παρακάτω εισήγηση ως θέμα συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο και τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση των αθλητικών χώρων του Σταδίου και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου για την κατασκευή νέων αθλητικών υποδομών.

 

 ΕΙΣΗΓΗΣΗ

Όπως είναι γνωστό, στο δημοτικό στάδιο της Ν. Ιωνίας φιλοξενούνται 5 ερασιτεχνικά σωματεία που ασχολούνται με τον κλασσικό αθλητισμό και το ποδόσφαιρο και αριθμούν συνολικά πάνω από 1.000 αθλητές όλων των ηλικιακών κατηγοριών, έχοντας αναδείξει δεκάδες κορυφαίους αθλητές με συμμετοχές σε εθνικές κατηγορίες, πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς ακόμη και ολυμπιακούς αγώνες.

Καθημερινά τόσο οι αθλητές των ερασιτεχνικών αθλητικών συλλόγων της Ν. Ιωνίας όσο και ο λαός της περιοχής βρίσκονται αντιμέτωποι με την απαράδεκτη κατάσταση των υποδομών του δημοτικού σταδίου.

Συγκεκριμένα, εξαιτίας της έλλειψης βοηθητικών εγκαταστάσεων και προπονητικών γηπέδων, τόσο το ταρτάν όσο και ο χλοοτάπητας του σταδίου επιβαρύνονται παραπάνω από τις αντοχές που είναι σχεδιασμένα, με αποτέλεσμα το ταρτάν να έχει κυριολεκτικά βουλιάξει σε διάφορα σημεία και ο χλοοτάπητας του γηπέδου ποδοσφαίρου να είναι γεμάτος με μπαλώματα, ενώ πίσω από τα τέρματα του ποδοσφαίρου δεν υπάρχουν δίχτυα ασφαλείας. Τα προστατευτικά διαχωριστικά μεταξύ του ταρτάν και του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου ποδοσφαίρου έχουν ξηλωθεί σε διάφορα σημεία.

Προβλήματα που δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Την ίδια στιγμή ο φωτισμός του σταδίου είναι ελλιπής, με τον ένα πυλώνα φωτισμού να μη λειτουργεί καθόλου και στους υπόλοιπους τρεις να μη λειτουργούν όλοι οι προβολείς, με αποτέλεσμα να μην πληρούνται ακόμη και οι ελάχιστες προϋποθέσεις για την πραγματοποίηση βραδινών αγώνων.

Επιπλέον, δεν υπάρχει στρώμα για το άλμα επί κοντώ  ενώ  το υπάρχον στρώμα για το άλμα εις ύψος δεν είναι σε καλή κατάσταση, με αποτέλεσμα οι αθλητές αυτών των αθλημάτων να μην μπορούν να προπονηθούν και να «μεταναστεύουν» καθημερινά σε στάδια γειτονικών Δήμων. Η δε  ανυπαρξία σκέπαστρου για το σκάμμα του άλματος εις μήκος που χρειάζεται να προστατεύει την άμμο από τη βροχή και την υγρασία, δημιουργεί πρόσθετες δυσκολίες στις προπονήσεις των αθλητών.

Τα πενιχρά έσοδα που έχουν τα σωματεία δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τη μόνιμη παρουσία γιατρού κατά την διάρκεια των καθημερινών προπονήσεων στον χώρο του σταδίου, γεγονός που αυξάνει τους κινδύνους για την διασφάλιση της υγείας των αθλητών.

Συνδυαστικά με όλα τα παραπάνω, στον χώρο του σταδίου λειτουργεί και η δημοτική υπηρεσία περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου και η μυρωδιά από τα σκουπίδια να δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα για τους αθλητές και τους προπονητές, κάνοντας προβληματική την προπόνηση τους .

Στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου υπάρχουν διαθέσιμοι ελεύθεροι χώροι που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τη δημιουργία βοηθητικών και άλλων αθλητικών υποδομών αλλά  με ευθύνη της πολιτείας και των εκάστοτε  δημοτικών αρχών παραμένουν για χρόνια αναξιοποίητοι.

Τα διοικητικά συμβούλια, οι εκατοντάδες αθλητές και προπονητές των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της Ν. Ιωνίας καθώς και ο λαός και η νεολαία της περιοχής απαιτούν εδώ και τώρα την αποκατάσταση των υποδομών του σταδίου και την δημιουργία νέων, με συγκεκριμένο και δεσμευτικό χρονικό περιθώριο, αφού καθημερινά προπονούνται ταυτόχρονα στο στάδιο εκατοντάδες αθλητές όλων των συλλόγων και όλων των αθλημάτων καθώς και τη λήψη μέτρων για την αποφυγή ατυχημάτων ώστε  να μπορούν όλοι  να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Απαιτούν την άμεση απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από το περιβάλλοντα χώρο του δημοτικού σταδίου της Ν. Ιωνίας. Το παραπάνω αίτημα το εξέφρασαν με μεγάλες κινητοποιήσεις δεκάδες σωματεία και μαζικοί φορείς της Ν. Ιωνίας το προηγούμενο διάστημα.

Η οργή τους μεγαλώνει καθημερινά, καθώς όταν απευθύνονται στην δημοτική αρχή και στους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς για να εκθέσουν τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν και να απαιτήσουν λύσεις, βρίσκουν κλειστές πόρτες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση έτσι ώστε  η δημοτική αρχή να δεσμευτεί  για τα μέτρα που πρέπει να λάβει το αμέσως επόμενο διάστημα καθώς και για το προβλεπόμενο χρονικό όριο περάτωσής τους :

-Για την συντήρηση των υποδομών του δημοτικού σταδίου της Ν. Ιωνίας με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Για να υλοποιηθούν έργα ανάπλασης του περιβάλλοντα χώρου του δημοτικού σταδίου της Ν. Ιωνίας, ώστε να δημιουργηθούν αθλητικές υποδομές, βοηθητικά στάδια, αποδυτήρια κ.α. με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

-Για την άμεση απομάκρυνση της υπηρεσίας περιβάλλοντος του δήμου Ν. Ιωνίας, των απορριμματοφόρων, από το δημοτικό στάδιο της Ν. Ιωνίας και την εγκατάσταση τους σε κατάλληλο χώρο μακριά από σχολεία, γήπεδα και κατοικίες.

-Για την πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, με μόνιμη σχέση εργασίας που θα βρίσκεται καθημερινά στο στάδιο και για την προμήθεια του αναγκαίου ιατρικού εξοπλισμού.

– Για την επιχορήγηση των  Αθλητικών Συλλόγων, από τον δημοτικό προϋπολογισμό, οι οποίοι δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου μας, προκειμένου να καλύψουν δαπάνες που αφορούν κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που συμβάλλουν στη πρόοδο και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχή τους.

 

ΓΙΑ  ΤΗ  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Κ.ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ – Π.ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ – Θ.ΧΑΜΑΛΙΔΗΣ – Ε. ΜΠΟΤΖΙΟΛΗ – Α.ΜΑΤΘΑΙΟΥ

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU