Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή για τη διατροφή των παιδιών των παιδικών σταθμών

Πίνακας Περιεχομένων

Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή για τη διατροφή των παιδιών των παιδικών σταθμών

Τη Δευτέρα 22/11/2021, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Κ. Κατιμερτζόγλου και Π. Τσουκαλάς, παρευρέθηκαν σε παρέμβαση εκλεγμένων εκπροσώπων του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων παιδικών σταθμών Ν. Ιωνίας στην πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ, οι οποίοι  ζήτησαν να ενημερωθούν από την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε σχετικά με τις ελλείψεις που παρουσιάστηκαν στη σίτιση των παιδιών.

Στον διάλογο που ακολούθησε, η πρόεδρος αρνήθηκε την οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με την ομαλή τροφοδοσία των παιδιών των παιδικών σταθμών, δηλώνοντας ότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της να γνωρίζει και να ελέγχει όσα προβλέπει το αναρτημένο διατροφολόγιο των παιδικών σταθμών, ενώ δεν είχε καμία εικόνα της κατάστασης που επικρατούσε στους σταθμούς. Δεν γνώριζε για πόσο καιρό δεν δίνονταν κόκκινο κρέας και κοτόπουλο, δεν γνώριζε ότι ακόμα δεν δίνεται γάλα και λαδερά, δεν γνώριζε ότι τουλάχιστον επί δύο βδομάδες τα παιδιά έτρωγαν για πρωινό σκέτο ψωμί με βούτυρο.

Για όλα τα παραπάνω μετατόπισε τις ευθύνες στην Οικονομική επιτροπή και παρέπεμψε τον Σύλλογο γονέων να ζητήσει εξηγήσεις από τη Δημοτική Αρχή, λες και η ίδια δεν είναι στέλεχος της δημοτικής αρχής, προκαλώντας την οργή και την αγανάκτηση των γονιών.

Σαν να μην έφτανε αυτό, εξέδωσε μια άθλια ανακοίνωση, γκεμπελικού χαρακτήρα, κλιμακώνοντας ουσιαστικά την επίθεση εναντίον των γονιών και των παιδιών τους, αναφέροντας ότι: «Το πρόγραμμα σίτισης των παιδιών ουδέποτε στην ουσία του διαταράχθηκε» και σημειώνοντας με θράσος ότι πρόκειται για «προβλήματα της διοικητικής καθημερινότητας». Δηλαδή, κατά τη Δημοτική Αρχή, το να μένουν νηστικά τα παιδιά είναι κάτι συνηθισμένο και φυσιολογικό!

Λαϊκή Συσπείρωση
Λαϊκή Συσπείρωση Νέας Ιωνίας: Ερώτηση προς τη δημοτική αρχή για τη διατροφή των παιδιών των παιδικών σταθμών

Μάλιστα, η Δημοτική Αρχή, αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, χαρακτηρίζει  αστήριχτες τις αναφορές των γονιών για τη λειψή διατροφή των παιδιών και ότι έχουν πολιτική σκοπιμότητα (!!!), αναφέροντας ότι στρέφονται πρωτίστως στις διοικητικές υπηρεσίες του ΚΕΒΡΕΦΟ επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να πυροδοτήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό.

Για το πρόβλημα των σοβαρών ελλείψεων στη σίτιση των παιδιών η “Λαϊκή Συσπείρωση” εξέδωσε δύο ανακοινώσεις. Μία στις 12/11/2021 με την οποία καλούσαμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει άμεσα μέτρα για να αποκατασταθεί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής των παιδιών και μία στις 30/10/2021 με την οποία ζητούσε να δοθούν απαντήσεις (που ακόμα δεν έχουν δοθεί) για το ποιος ευθύνεται για τη διακοπή της τροφοδοσίας των παιδιών, από τι κονδύλι πληρώθηκαν οι προμηθευτές, τι θα κάνει η δημοτική αρχή -όπως είναι υποχρεωμένη- για να διασφαλίσει ότι οι παιδικοί σταθμοί θα έχουν κρέας και όλα τα απαραίτητα είδη διατροφής και για να μην προχωρήσουν οι συμπτύξεις τμημάτων.

Για το πρόβλημα της τροφοδοσίας των παιδικών σταθμών -ειδικά για το κρέας- από τους διάφορους προμηθευτές, χορηγούς ή μη, δεν τηρήθηκαν ούτε τα στοιχειώδη. Δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν τιμολόγια και δελτία αποστολής, αν η μεταφορά των κρεάτων έγινε με τα κατάλληλα ψυγεία, αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα για την ασφαλή μεταφορά τους κ.λπ. Μάλιστα, υπάρχουν καταγγελίες γονιών του συλλόγου για την μεταφορά ευπαθών προϊόντων με ΙΧ.

Όμως, και στη συνέχεια, όταν με το ξεμπλοκάρισμα της Σύμβασης, ο Ανάδοχος της προμήθειας κρέατος στο ΚΕΒΡΕΦΟ (Εταιρία ΑΙΑΝΤΑΣ) έφερε το κρέας υπάρχουν καταγγελίες που διατυπώθηκαν από τους γονείς στη συνάντηση στο ΚΕΒΡΕΦΟ ότι το αυτοκίνητο που έφερε το κρέας δεν είχε τα διακριτικά της εταιρείας, ότι ο κιμάς μύριζε έντονα και με ευθύνη της διευθύντριας, των προϊσταμένων και των μαγείρων αποσύρθηκε και δείγμα του στάλθηκε στον ΕΦΕΤ.

Μετά από όλα αυτά, για τα οποία τόσο εμείς ως “Λαϊκή Συσπείρωση” όσο και οι γονείς κινητοποιηθήκαμε, για να αποκατασταθεί η τροφοδοσία των παιδικών σταθμών και προκειμένου να καταλογιστούν οι πολιτικές ευθύνες και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα ζητάμε απαντήσεις στα παρακάτω:

  1. Γιατί η προκήρυξη του διαγωνισμού δεν ξεκίνησε εγκαίρως;
  2. Για ποιο λόγο σταμάτησε συνολικά ο διαγωνισμός, ενώ η ένσταση υποβλήθηκε μόνο για το τμήμα 7 που αφορά το γάλα;
  3. Τι μέτρα έχετε πάρει ώστε με τη λήξη των συμβάσεων όπως π.χ. του γάλατος που έχει ισχύ έως 31/12/21 να συνεχιστεί η προμήθειά του, όπως και όλων των υπόλοιπων ειδών για να μην ξανασυμβεί να μείνουν οι παιδικοί σταθμοί χωρίς τα απαραίτητα τρόφιμα που προβλέπει το διατροφολόγιο των παιδιών;
  4. Ζητάμε να ενημερώσετε το σώμα και τους γονείς, όπως έχετε υποχρέωση, στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να τεθεί σε ισχύ ο διεθνής διαγωνισμός και να αρχίσει κανονικά η τροφοδοσία, από ποιους προμηθευτές πήρατε τρόφιμα και κρέας; Αιτούμαστε να προσκομίσετε τα απαραίτητα Δελτία αποστολής και τιμολόγια αυτών των προμηθειών, τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων, που να επιβεβαιώνουν ότι τηρήθηκαν οι υγειονομικοί όροι που προβλέπονται από τους διεθνείς διαγωνισμούς, όπως επίσης και αν εξοφλήθηκαν σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία.
  5. Να ενημερώσετε το σώμα σχετικά με την απάντηση που έδωσε ο ΕΦΕΤ για τον χαλασμένο κιμά, ώστε αν αποδειχτεί ότι ήταν ακατάλληλος, τότε να τεθούν σε εφαρμογή όλα όσα προβλέπει η Σύμβαση, σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Σημειώνουμε, τέλος, ότι μετά το θέμα που προέκυψε με τον κιμά και με την καθυστέρηση παράδοσης του μοσχαριού σε κάποιους σταθμούς και την αντικατάστασή του με φακές, αναζητήσαμε στοιχεία  για την συγκεκριμένη εταιρεία-ανάδοχο, τα οποία και θέτουμε υπόψη όλων των Δημοτικών Συμβούλων:

  • Η ανάδοχος εταιρεία με έδρα τον Πειραιά εμφανίζεται στο ΓΕΜΗ ως ΑΕ εταιρεία ακινήτων – καυσίμων – τροφοδοσίας εισαγωγική-εξαγωγική, με ενεργό ΚΑΔ από το 2008.
  • Η έδρα της βρίσκεται στο Ρέντη και το εργοστάσιο κρεάτων στον Πειραιά (αποτυπωμένο στο site της, το Facebook και το google maps) και μπορεί πολύ εύκολα να την βρει ο καθένας.
  • Για την εταιρεία αυτή υπάρχουν δημοσιεύματα και ερωτήσεις στη Βουλή για προμήθεια αλλοιωμένων και ακατάλληλων κρεάτων από το 2010 προς παιδικές κατασκηνώσεις, αλλά και σωρεία άρθρων (με φωτογραφίες) στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο που την συνδέουν με κατάσχεση 7 τόνων αλλοιωμένων κρεάτων από τον ΕΦΕΤ (στις 6/5/2020) με ταυτόχρονη επιβολή προστίμων από αυτόν και το ΣΔΟΕ. Σε αυτά αναφέρονται μάλιστα και παλαιότερα άλλα αντίστοιχα περιστατικά του 2008 και του 2010.

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Κ. Κατιμερτζόγλου, Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Αλ. Ματθαίου, Ελ. Μποτζιολή

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – ΚΚΕ – Προβολή ντοκιμαντέρ «ΜΑΚΡΟΝΗΣΟΣ. Μπόλικη πέτρα, μπόλικη καρδιά» σε Νέα Ιωνία και Ηράκλειο Αττικής

KKE

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU