Νέα Ιωνία – Παρεμβάσεις της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» στο Δημοτικό Συμβούλιο

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία – Ερωτήσεις της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» ανά θέμα

Νέα Ιωνία ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ “ΜΠΑΛΛΟΣ”
Ρωτάμε τη δημοτική αρχή να μας αναφέρει ποια προβλήματα αντιμετώπισε η πόλη κατά τη διάρκεια της κακοκαιρία “Μπάλλος” και ποιές ήταν οι ενέργειες της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των δύσκολων καταστάσεων.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η απάντηση της δημοτικής αρχής ήταν ότι η Νέα Ιωνία δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα.

Νέα Ιωνία ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ
Ξαναβάζω το θέμα του καθαρισμού των σχολείων. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς παρατηρούνται ελλείψεις στο κομμάτι του καθαρισμού των σχολικών μονάδων.

Οι προσλήψεις των 44 σχολικών καθαριστών δεν επαρκούν και σε πολλά σχολεία απαιτείται βοήθεια από νέο προσωπικό.
Ποιος είναι ο προγραμματισμός της δημοτικής αρχής στην κατεύθυνση να λύσει το πρόβλημα που παρατηρείται;
Τονίζεται πως η ασφαλής λειτουργία των σχολείων και των παιδικών σταθμών αλλά και η έγκαιρη αποκομιδή ειδικά σε περίοδο πανδημίας οφείλει να είναι απόλυτη προτεραιότητα σε κάθε δήμο.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η κ.Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας, λέγοντας απλά ότι στα σχολεία της πόλης μας δεν παρατηρούνται ιδιαίτερα προβλήματα με τον καθαρισμό.

Δεν μας απάντησε αν σχεδιάζει να ενισχύσει τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων.

Νέα Ιωνία ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ
Το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη από 14 έως 16 Οκτωβρίου.
Αρχικά θα ήθελα να μάθω αν παρέστει ή κ. Δήμαρχος ή αν παρακολούθησε διαδικτυακά τις θεματικές ενότητες και ποιές ήταν οι παρεμβάσεις της σαν εκπρόσωπος του Δημοτικού μας Συμβουλίου και των δημοτών.
Επιπλέον έχει ενδιαφέρον να μας πει η δημοτική αρχή που εκπροσωπεί το Δήμο μας στο συνέδριο, την άποψη της για το συνέδριο.

Αν θεωρεί πως δόθηκαν προτάσεις και λύσεις για τα ανοιχτά προβλήματα της αυτοδιοίκησης, ποια είναι αυτά κατά τη γνώμη της δημοτικής αρχής και ποιες οι λύσεις που προτάθηκαν από τη Δήμαρχο μας.
Επίσης θα ήθελα μία γρήγορη άποψη για τις θεματικές ενότητες:

–δημιουργία μηχανισμού άμεσης απόκρισης της Κ.Ε.Δ.Ε. για τη διαχείριση κινδύνων,
–οικονομικά και αυτοτέλεια τοπικής αυτοδιοίκησης
–διαχείριση απορριμμάτων
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η κ. Δήμαρχος αρχικά διάβασε το πρόγραμμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ. Στη συνέχεια δεν μας απάντησε σε κανένα από τα ερωτήματα που βάλαμε, ενώ είναι ακόμα άγνωστο αν παρευρέθηκε στο συνέδριο.

Νέα Ιωνία ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ
Επαναφέρω τη σημαντική υπόθεση του εργολάβου που εμφανίζεται να ζητάει χρήματα από το Δήμο Νέας Ιωνίας για τα έργα αγνώστου πατρότητας που έγιναν στο Δημαρχείο.

Μία υπόθεση αυτή έχει τραυματίσει ανεπανόρθωτα την αξιοπιστία της λειτουργίας του Δήμου και κατά συνέπεια της δημοτικής αρχής.

Επιβάλλεται το Δημοτικό Συμβούλιο να είναι ενήμερο κατά συνέπεια ρωτάμε τη δημοτική αρχή αν υπάρχουν νεότερες νομικές εξελίξεις στην υπόθεση αυτή.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η κ. Δήμαρχος απέφυγε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα

Νέα Ιωνία ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΕΔΑ
Την Παρασκευή 8/10/2021 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ, κατά την οποία παρακολουθήσαμε μία 40λεπτη σοκαριστική, τεκμηριωμένη και αποκαλυπτική τοποθέτηση του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, κ. Κωνσταντέλλου, για τη διαχείριση των απορριμμάτων και τις πρακτικές που ακολουθεί η πολιτική ηγεσία του ΕΣΔΝΑ, δλδ η Περιφέρεια Αττικής, στη διαχείριση απορριμμάτων.

Άφωνοι οι παρόντες άκουγαν για 40 λεπτά στοιχεία και αριθμούς, τα οποία θυμίζω, τα έχω αναλύσει σε παλαιότερο Δημοτικό Συμβούλιο, στη συζήτηση για τον ΧΥΤΑ Φυλής. Ρωτάω λοιπόν τη Δημοτική Αρχή:
Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, είχε εκπροσώπηση στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ ως όφειλε;
Αν ναι ποιές ήταν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων μας;

Αν όχι, γιατί;
Μετά τις πολύ σοβαρές καταγγελίες του κ. Κωνσταντέλλου, μήπως πρέπει η δημοτική αρχή να επανεξετάσει τη στάση της για τη συμμετοχή στον μηχανισμό υπερκοστολογήσεων που καταγγέλλεται από τον κ.Κωνσταντέλλο, με βασικούς πρωταγωνιστές τον Περιφερειάρχη κ.Πατούλη και τον αντιπεριφερειάρχη κ.Κόκκαλη;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η κ. Δήμαρχος απάντησε πως δεν ήταν παρούσα στην Γενική Συνέλευση της ΠΕΔΑ, επειδή έβρεχε (Η Γ.Σ. πραγματοποιήθηκε αρκετές ημέρες πριν την κακοκαιρία “Μπάλλος”). Χαρακτηριστικό και χιουμοριστικό, είναι το video της εφημερίδας ΕΚΦΡΑΣΗ, πάνω στη συγκεκριμένη απάντηση.

Νέα Ιωνία ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ
Κατά τη διάρκεια του κύματος κακοκαιρίας “Μπάλλος” κεραυνοί χτύπησαν την περιοχή της Καλογρέζας, με αποτέλεσμα αρκετά νοικοκυριά να υποστούν ζημιές στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό τους.

Θυμίζω επίσης την πρόταση της “ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ” για αύξηση του κονδυλίου για αντικεραυνική προστασία στο περσινό τεχνικό πρόγραμμα η οποία υιοθετήθηκε από τη δημοτική αρχή.

Ρωτάω τη δημοτική αρχή αν σκέφτεται να προχωρήσει σε χρηματοδότηση σε αντικεραυνική προστασία σε πολυκατοικίες της περιοχής της Καλογρέζας ή στη δεξαμενή δίπλα από το στάδιο, σαν μέτρο προστασίας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η κ. Δήμαρχος απάντησε ότι έχουν μπει αλεξικέραυνα σε κάποια σχολεία, σύμφωνα με την πρόταση της Παράταξης μας και απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα που έβαλα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥΣ
Ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σπύρος Βανδώρος, ζήτησε από τη δημοτική αρχή:
–τον αριθμό των εμβολιασμένων δημοτικών υπαλλήλων ανά υπηρεσία,
–τον αριθμό των εμβολιασμένων δημοτικών συμβούλων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Η κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα μαζέψει τα στοιχεία και απαντήσει στο ερώτημα του κ.Βανδώρου.

Νέα Ιωνία

Νέα Ιωνία – Τοποθετήσεις της «Ενότητας για τη Νέα Ιωνία» ανά θέμα

(ΕΚΤΟΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΘΕΜΑ) ΣΥΜΠΤΥΞΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΣΕ 7ο ΚΑΙ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΝΛΗ:
ΣΥΜΠΤΥΞΕΙΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
Τοποθέτηση Χρήστος Κανλής

Tοποθέτηση Όλγα Κατημερτζή

Δευτερολογία Χρήστος Κανλής

Αρχικά πρέπει να τονίσω και να πως είναι λάθος να είναι εισηγητής σε ένα τέτοιο θέμα ένας δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. Εισηγητής θα έπρεπε να είναι η δημοτική αρχή. Τόσο σοβαρά θέματα δεν είναι δυνατό να περνάνε κάτω από τη μύτη μιας δημοτικη αρχής εκτός αν υπάρχει ταύτιση απόψεων με τη κυβέρνηση. Η δημοτική αρχή αντιδρά μόνο σε ότι έχει να κάνει με ροζ, σομόν και πράσινο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει πρόβλημα.

Στον πυρήνα του θέματος, ένα μήνα μετά την έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, το Υπουργείο Παιδείας, αντί να καλύψει τα εκπαιδευτικά κενά, αποφασίζει να συγχωνευτούν τμήματα σε πολλά σχολεία της χώρας, μεταξύ αυτών και στο 7ο Δημοτικό και 10ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ιωνίας.

Να δούμε λίγο το πλαίσιο μέσα στο οποίο το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε αυτές τις κινήσεις.

ΠΑΝΔΗΜΙΑ: ενώ η πανδημία επιβάλλει την τήρηση αποστάσεων και το αραίωμα των μαθητών/ριών στις τάξεις και παραβιάζονται οι προδιαγραφές που το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει για την αναλογία τετραγωνικών ανά μαθητή/ρια,

ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : ενώ ψηφίζονται νόμοι που υποχρηματοδοτούν τις δομές της δημόσιας παιδείας και στρέφει σχολεία στην κατεύθυνση της εύρεσης χορηγών

ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ : υπάρχει μηδενική πρόβλεψη για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

Τι πετυχαίνει το Υπουργείο με αυτή την απόφαση:

Αυξάνει τον αριθμό των μαθητών στα τμήματα που δημιουργεί με αποτέλεσμα να μειώνεται το επίπεδο της εκπαιδευτικής διαδικασίας

Αυξάνει τον αριθμό των παιδιών στα τμήματα ενώ σε περίοδο πανδημίας ενώ θα έπρεπε να βρίσκει τρόπους να πετύχει το ακριβώς το αντίθετο.

Μετατρέπει τους εκπαιδευτικούς σε κυνηγούς χορηγών.

Στην πραγματικότητα  υπάρχει απόλυτη αδιαφορία  του Υπουργείου, τόσο για την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όσο και για τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών.

Ο πραγματικός και μοναδικός  στόχος του Υπουργείου είναι να αποφύγει το διορισμό νέων απαραίτητων εκπαιδευτικών, ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας, την ίδια ώρα που η κυβέρνηση σπαταλά εκατομμύρια σε αγορές όπλων. Οδηγεί λοιπόν τη δημόσια παιδεία προς συρρίκνωση όπως ακριβώς έκανε και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και στον τομέα της υγείας.

Βλέπουμε λοιπόν τη κυβέρνηση να υπηρετεί με συνέπεια τις νεοφιλελεύθερες τοποθετήσεις της αλλά βλέπουμε και συγκεκριμένους μέσα στο αυτοδιοικητικό πλέγμα να σιωπούν ή να βρίσκουν δικαιολογίες και να κρύβονται πίσω από τις διαδικασίες και μη αρμοδιότητες.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι διεκδίκηση για  πληθώρα επιστημόνων εκπαιδευτικών και για περισσότερα κτίρια ώστε να αναπτυχθεί ένα ασφαλές και αποδοτικό δίκτυο δημόσιας παιδείας με λιγότερα παιδιά ακόμα και 15.

Η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας όχι μόνο δεν ευαισθητοποιήθηκε να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο ή να αντιδράσει επίσημα με επιστολή ή και παράσταση στο Υπουργείο αλλά μάλιστα δέχθηκε άκριτα και τον χαρακτηρισμό του 3ου Δημοτικού σε Πειραματικό γεγονός που σημαίνει ότι τα παιδιά της Νέας Ιωνίας, σε 5 χρόνια, θα έχουν ένα σχολικό κτίριο λιγότερο.

Κλείνω την εισήγηση με τα ερωτήματα που θέτει η Ένωση Συλλόγων Γονέων:

Πόσο ασφαλές είναι μέσα στην πανδημία να συνωστίζονται 24 παιδιά σε μία αίθουσα;

Πόσο παιδαγωγικό είναι να αντιμετωπίζονται τα παιδιά ως αγέλη και όχι ως προσωπικότητες σε ανάπτυξη;

Πόσο θα βοηθηθούν μαθησιακά τα παιδιά και πόσο θα μπορεί να τα βοηθήσει ο δάσκαλος να κατανοήσουν, όταν δυσκολεύονται;

Πως θα τα προσέξει όλα ο εκπαιδευτικός σε περίπτωση που είναι ανήσυχα;

Είναι επιτρεπτό με βάση την ΚΤΥΠ, να μειώνεται ο ζωτικός χώρος του παιδιού σε λιγότερο τελικά από 1,50τμ;

Είναι τα παιδιά μας απλοί αριθμοί σε υπολογιστές που αρκεί μία μαθηματική πράξη για να διαμορφωθεί αποτέλεσμα ή είναι προσωπικότητες με ξεχωριστές ευαισθησίες, δυνατότητες και αδυναμίες που χρειάζεται να αναπτυχθούν ομαλά, χωρίς προβλήματα;

Καμία συγχώνευση τμημάτων και καταθέτουμε το ψήφισμα στο Προεδρείο.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από έντονους διαλόγους τους οποίους μπορείτε να παρακολουθήσετε στα video.

Διαβάστε το ψήφισμα εδώ

Η αναμόρφωση του προυπολογισμού ψηφίστηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Τρίτης 12/10. Τόνισα στους δημοτικούς συμβούλους την παραπλανητική στάση του Προέδρου της Επιτροπής, αντιδημάρχου κ. Χατζησαββίδη ο οποίος ψευδώς δήλωσε ότι η αναμόρφωση αφορά μόνο το γάλα των εργαζομένων και τίποτα περισσότερο.

Επίσης ζήτησα το βίντεο της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής για να δείξω πως ο κ.αντιδήμαρχος συνεχίζει να παραπλανεί τους δημοτικούς συμβούλους και έμμεσα και τους δημότες της Ν.Ιωνίας.

Θυμίζω ότι με τις ευλογίες του κ. αντιδημάρχου εγκαταστάθηκε ο “”εθνικός εργολάβος”” της Νέας Ιωνίας, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Θωμαίδου-Χατζησαββίδη όπου έχει αναλάβει έργα του Δήμου από (συντήρηση κλιματιστικών μέχρι συντήρηση της κατασκήνωσης), όλα με αναθέσεις και επειδή αυτές είναι παραπάνω από μία.

Ο κ. αντιδήμαρχος έφτασε σε τέτοιο σημείο συγκάληψης ημετέρων ώστε δεν δίστασε να εκτεθεί ανεπανόρθωτα ισχυριζόμενος ψευδώς ότι πρόκειται περί διαγωνισμού. Τον διαψεύδει και τον εκθέτει το έγγραφο της Διεύθυνσης Οικονομικών με α.π. 15861, 08/02/2021, της οποίας προΐσταται και ευτυχώς δεν ελέγχει σε απόλυτο βαθμό, όπου αναφέρει ότι οι εργολαβίες έγιναν με τη διαδικασία της Απευθείας Ανάθεσης.

Μία από τις αναθέσεις που επίμονα και ψευδώς ο κ. Χατζησαββίδης υποστηρίζει ότι είναι διαγωνισμός : https://drive.google.com/file/d/1parvS-PUFHLI4ZQLn89A01-_ZRM9oGZY/view?usp=sharing video όπου δημόσια στο Δ.Σ. εκτίθεται ισχυριζόμενος ψευδώς ότι πρόκειται περί διαγωνισμού https://drive.google.com/file/d/1N7g-VvPFmfPtC0NRp_vwN-HoOufMhAGP/view?usp=sharing

Η απάντηση της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Ν.Ιωνίας ότι πρόκειται για Απευθείας Ανάθεση σε υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο με την παράταξη Θωμαίδου-Χατζησαββίδη https://drive.google.com/file/d/1HfADgGpNuR4jetmjiNMYC3HRwH1Cvjsq/view?usp=sharing (2ο ΘΕΜΑ)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΣΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΝΛΗ: Οργανισμός Πολιτισμού Άθλησης Νεολαίας Τοποθέτηση Χρήστος Κανλής

(3ο ΘΕΜΑ) ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΝΛΗ: ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Τοποθέτηση Χρήστος Κανλής

Η άποψη της παράταξης μας είναι ότι τα Δημοτικά Συμβούλια πρέπει να γίνονται δια ζώσης. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να καταγράψει τους διαθέσιμους χώρους που μπορούν να φιλοξενήσουν, με ασφάλεια τους συμβούλους.

Επιπλέον πρέπει να ζητηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους δημοτικούς συμβούλους, το οποίο μπορεί να σταλθεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να υπάρχει εικόνα για τον αριθμό των συμβούλων που επιτρέπεται να έχουν φυσική παρουσία.

Για τους υπόλοιπους θα πρέπει να συνεχιστεί το μοντέλο της διαδικτυακής παρουσίας. Ζητήσαμε από τη δημοτική αρχή να ξεκινήσει τις παραπάνω διαδικασίες ώστε σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να πραγματοποιείται μεικτό Δημοτικό Συμβούλιο με ταυτόχρονη δια ζώσης και ηλεκτρονική παρουσία.

Δυστυχώς η δημοτική αρχή με τις τοποθετήσεις των στελεχών της έδειξε πως δεν θέλει να πραγματοποιούνται δια ζώσεις τα Δημοτικά μας Συμβούλια. Τέλος, ακολουθεί το video από όλη τη συνεδρίαση : 25η Συνεδρίαση ΔΣ με τηλεδιάσκεψη 2021

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία προσλήψεις 4μηνιτών στο δήμο Νέας Ιωνίας – Οι ειδικότητες και τι αφορά

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU