Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες – Καζαντζίδης, Μπιθικώτσης, Πάνου και «Ρεμπέτικο… Η κραυγή των προσφύγων» σήμερα και αύριο

Πίνακας Περιεχομένων

Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες – Συνεχίζονται Παρασκευή και Σάββατο με μουσικές εκδηλώσεις

Με δύο εξαιρετικές εκδηλώσεις οδεύουν στην ολοκλήρωση τους (μετά και τις αναβολές λόγω των καιρικών συνθηκών) οι Ιωνικές Μέρες του δήμου Νέας Ιωνίας. Την Παρασκευή έχουμε το μεγάλο μουσικό αφιέρωμα στον αξεπέραστο Ιωνιώτη καλλιτέχνη Στέλιο Καζαντζίδη, καθώς και στους Γρηγόρη Μπιθικώτση και Άκη Πάνου.

Το Σάββατο οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με την μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ… Η κραυγή των προσφύγων».

Στο πλαίσιο των Ιωνικών Ημερών πραγματοποιήθηκε και η εκδήλωση «Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά! Ο αγώνας του 1821 στην Ελληνική και Ξένη Ποίηση» σε συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης».

Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες – Μουσικό αφιέρωμα στους Στέλιο Καζαντζίδη, Γρηγόρη Μπιθικώτση και Άκη Πάνου

Η μουσική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στην πολυγωνική αίθουσα του 7ου Γυμνασίου – 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας (Εμμανουήλ Παππά 6).

Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες
Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες

Στη δίωρη μουσική παράσταση, οι καλλιτέχνες Μαρία Σουλτάτου και Γιώργος Υδραίος, θα μας ταξιδέψουν με αγαπημένες παλιές επιτυχίες των τριών κορυφαίων καλλιτεχνών, τραγουδώντας τον έρωτα και την αγάπη.

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα κατά Covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις ασφαλείας).

Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες – «ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ… Η κραυγή των προσφύγων»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 23 Οκτωβρίου και ώρα 20:00 στη πολυγωνική αίθουσα του 7ου Γυμνασίου – 5ου Λυκείου Νέας Ιωνίας (Εμμανουήλ Παππά 6) σε συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας με τον Ιωνικό Σύνδεσμο και το Ελληνικό Σωματείο Διάσωσης και Διάδοσης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Οι Μωμόγεροι» και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Διεύθυνσης Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Πρόκειται για ένα μεγάλο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο με επιλεγμένα τραγούδια και θεατρικές εικόνες στο οποίο αποτυπώνεται το ύφος των «ΚΑΦΕ ΑΜΑΝ» της Σμύρνης και της Πόλης, όπως επίσης και από τα παλιά ρεμπέτικα στέκια του Πειραιά και της Αθήνας.

Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες
Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας και με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, τηρώντας τα προβλεπόμενα μέτρα κατά Covid-19 (χρήση μάσκας, αποστάσεις ασφαλείας).

Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες – «Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά! Ο αγώνας του 1821 στην Ελληνική και Ξένη Ποίηση»

Με την σπουδαία εκδήλωση «Χαίρε, ω χαίρε Ελευθεριά! Ο αγώνας του 1821 στην Ελληνική και Ξένη Ποίηση» σε συνεργασία του Δήμου Νέας Ιωνίας με το Ίδρυμα «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις «Ιωνικές Μέρες Τέχνης & Πολιτισμού 2021».

Το Συνεδριακό Κέντρο της πόλης γέμισε από ανθρώπους της ποίησης και του πολιτισμού, οι οποίοι τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον Covid-19, απήλαυσαν μια ιδιαίτερη ποιητική βραδιά αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες
Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες
Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες
Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες
Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες
Νέα Ιωνία Ιωνικές Μέρες

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από την Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Δέσποινα Θωμαΐδου και ακολούθησαν οι ομιλίες του Πρόεδρου του Ιδρύματος «Τάκης Σινόπουλος – Σπουδαστήριο Νεοελληνικής Ποίησης» Ξάνθου Μαϊντά και του φιλόλογου – ποιητή Θανάση Γαλανάκη, ενώ ακολούθησαν οι αναγνώσεις ποιημάτων από την Σοφία Μάνεση και τον ποιητή Ξάνθο Μαϊντά οι οποίοι καθήλωσαν με τις γλαφυρές απαγγελίες τους το κοινό.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Δημοτικής Συγκοινωνίας Αγγελική Σακκαλόγλου, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αντώνης Καρβουνιάρης, ο επικεφαλής της παράταξης «Δημιουργία Αλληλεγγύη» Παναγιώτης Μανούρης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αναστασία Κλάρα και Μιλτιάδης Καναβός, η Αντιπρόεδρος του ΚΕ.ΜΙ.ΠΟ. Ξένια Παλλιόγλου, η Πρόεδρος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Η Καππαδοκία» Κυριακή Μπρόλιου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Νέας Ιωνίας Δημήτρης Πανταγιάς, ο Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου Γιάννης Κοντίτσης, ο ποιητής Τάσος Γαλάτης, ο σκηνοθέτης Πολύκαρπος Πολυκάρπου, εκπρόσωποι τοπικών σωματείων και λάτρεις της ποίησης.

Δείτε και εδώ

Διαβάστε επίσης στο zonews.gr – Νέα Ιωνία ληστεία UPDATE BINTEO – Σύλληψη υπόπτου για ληστείες σε καταστήματα

Avatar photo
Το Ηράκλειο Αττικής και η Νέα Ιωνία στο διαδίκτυο. Και όχι μόνο.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

MENU